MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zamurowanie drzwi kuchennych (ogrodowych)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bianemka

Post #1 Ocena: 0

2012-11-15 16:57:36 (12 lat temu)

bianemka

Kobieta

Z nami od: 07-05-2012

Krakn, a gdzie mozna sprawdzic te maksymalna szerokosc??

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-11-15 20:01:11 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2012-11-15 20:19:23 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

leonka, to chyba w takim razie zależy od counsilu.
W londynie na przedsionek musisz mieć zgodę councilu!
moi znajomi aż do sądu poszli z tym, bo ciapaty inspektor budowalany robił im pod górkę, na 16 projektów 14 im odrzucił.

A facet w centrum Londynu kamienice przebudowuje i zna się na przepisach.

Chcieli brame wstawić zamiast żywopłotu to im powiedzieli że psuje projekt osiedla...
To facet zrobił odsuwaną brame z żywopłotem w donicy na tej bramie. Tak że nie widać że to się odsuwa.
Przedsionek, loft itd, co się nie dotkneli to ten dziad im negował.

A znam gościa i robi budowy warte naście milionów więc sobie by nie robił głupot i niedopilnował względem przepisów.

Nie znam się na budowlance, ale jak tu miałem epizot na budowie to właśnie właścicielka chciała usunąć kominek, i wiem że koniec konców go zostawiliśmy bo jakieś przepisy uniemożliwiły jego wyburzenie.

nie znam detali, jedynie przez jakiś czas, czy to u naszego znajomego czy to gdzieś tam...
wiem że sa problemy i są wymagania.

Wiem że myk jest taki, że do puki nie musisz wstawić belki, to inspektor nie jest potrzebny, ale jak dochodzi do wymiany lub wstawienia to już musi być cały cyrk.

To samo z orangeria, samowolka skutkuje jej wyburzeniem!

Są informatory i książki, ale może ktos się odezwie kto ma z tym do czynienia na budowach.

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

znowu-ciupek

Post #4 Ocena: 0

2012-11-15 20:38:11 (12 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Ja tam się nie wychylam bo w tych ichnich przepisach to ginę jak Andzia w malinach.
Teraz był jeden chłop u nas od przepisów (czy to był inspektor budowlany tego nie wiem.Znajomy inwestora więc był prywatnie).stary mu costam o tym przepisie co mówi że niby do 9m2 dobudówki nie trzeba zezwolenia a ten znowu że max 3 metry można od muru się odsunać.
Nie wiem,nie wnikam.Ktoś chce to robię a jak sobie wymysli cos wbrew przepisom to niech płaci za wyburzanie.Od przepisów są mądre głowy co szkoły pokończyli w tym kierunku i niech oni mówia co wolno a co nie wolno.
Miał stary pomysł na underpinning ale chyba go trochę ostudziłem bo w przybliżeniu mu wyliczyłem koszta to mu resztka siwych włosów na sztorc się postawiła.Dodatkowo pozwolenia niech najpierw załatwia.To juz grubsza robota i jak ma sie nie zawalić budynek to musi potrwać a co za tym idzie kosztować

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2012-11-15 20:52:18 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Z burzeniem sciany kominowej radzilabym sie poradzic kogos, kto sie zna na tym, zeby sie nie skonczylo na spaniu pod golym niebiem (i pozwem sasiadow o odszkodowanie).

Mozna przeciez poszukac i poczytac nawet w Google (chimney breast removal).

Krak, co do budowania/zmian ("ulepszen" ktore nie zawsze niestety sa gustowne) i pozwolen, to duzo jeszcze zalezy w jakim rejonie (np conservation area) jest dom, obowiazuja wtedy bardziej rygorystyczne zasady.

Ada

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: +1

2012-11-15 23:54:54 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2012-11-16 00:00:11 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak pisalam wczesniej, niektore rejony maja rygorystyczne zasady, i przedsionka, nawet na pol metra nie mozna wybudowac bez uzgodnienia, i bez akceptacji.

Najlepiej zapytac w lokalnym urzedzie, informacji udziela bez problemu, jak nie jest wymagana oplata/zgoda, to jej nie pobiora. Jak jest wymagana, to pozniej mozna sie w klopoty wpakowac, nie tylko w postaci oplat, ale tez nakazu rozbiorki.
Ada

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2012-11-16 07:52:30 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-11-15 20:52:18, Adacymru napisał(a):
Z burzeniem sciany kominowej radzilabym sie poradzic kogos, kto sie zna na tym, zeby sie nie skonczylo na spaniu pod golym niebiem (i pozwem sasiadow o odszkodowanie).

Mozna przeciez poszukac i poczytac nawet w Google (chimney breast removal).

Krak, co do budowania/zmian ("ulepszen" ktore nie zawsze niestety sa gustowne) i pozwolen, to duzo jeszcze zalezy w jakim rejonie (np conservation area) jest dom, obowiazuja wtedy bardziej rygorystyczne zasady.

ja nie mówie o jakimś zabytkowym rejonie, bo to logiczne, to było na Micham, zwykłe osiedle domków, dom ma ze 40-50 lat.
zeby było zabawiej sąsiedzi co niektorzy mają i wejścia i lofty porobione.
Po prostu w tym rejonie jest wymagane zgłaszanie wszytkiego, a ta menda się na nich uwzieła, mieli najwięcej odrzucen wniosków spośrod wszytkch złożonych przez okolicznych mieszkańców.

sprawe skierowali do sądu i po wielu perypetiach wszytko przeszło.
Ale co się nawnerwiali to masakra.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

bianemka

Post #9 Ocena: 0

2012-11-16 14:07:39 (12 lat temu)

bianemka

Kobieta

Z nami od: 07-05-2012

Cytat:

2012-11-15 23:54:54, skokwbok1 napisał(a):
Chimney breast removal ,czyli wyburzenie wystajacej (zwykle ok 150cmx35cm) sciany kominowej nie wymaga specjalnych planow architektonicznych. Nalezy zglosic zamiar rozbiorki w councilu i uiscic oplate. (...)

Bardzo, bardzo dziekuje za szczegolowa i wyczerpujaca odpowiedz!

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2012-11-16 18:28:45 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

ja nie mówie o jakimś zabytkowym rejonie, bo to logiczne, to było na Micham, zwykłe osiedle domków, dom ma ze 40-50 lat.
zeby było zabawiej sąsiedzi co niektorzy mają i wejścia i lofty porobione.
Po prostu w tym rejonie jest wymagane zgłaszanie wszytkiego, a ta menda się na nich uwzieła, mieli najwięcej odrzucen wniosków spośrod wszytkch złożonych przez okolicznych mieszkańców.

sprawe skierowali do sądu i po wielu perypetiach wszytko przeszło.
Ale co się nawnerwiali to masakra.

Moj brat nie mieszka w zabytkowym rejonie, normalna dzielnica zadnych wielkich zabytkow w rejonie, ale jest to rejon chroniony (conservation area) i sa zasady. Domy w wiekszosci powojenne, z 50 lat. Tez maja sasiedzi i rozbudowane poddasza, i okna wymienione, ale sa reguly i musza byc wg okreslonych rygorow. Jedno powiem, nie ma dziwadel, bo co dla jednego jest pieknym udoskonaleniem, dla innych moze byc straszydlem.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,