MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Malowanie plytek ceramicznych

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 7 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Arturo28

Post #1 Ocena: 0

2012-10-23 06:46:24 (13 lat temu)

Arturo28

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Jaka cholera renowacja plytek, o czym wy wogole piszecie.A ty znowu-ciupek czego ty sie chcesz nauczyc :renowacji glazury czy terakoty.Czlowieku wez sie nie osmieszaj.Ja w porownaniu do ciebie mam pojecie w tym temacie.I takie zabiegi jak malowanie plytek to mozna zobaczyc tylko w councilowych chatach,bo ludzie nie chca inwestowac w poprawne wykonanie prace.Mozna ewentualnie przefugowac stare fugi,co tez nie jest dokonca swietnym zabiegiem,ale wizualnie polepsza i troche odnawia.I nie wmawiajcie ludziom co sie nie znaja,ze takie zabiegi to profesonalizm.
Lublin river side

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

znowu-ciupek

Post #2 Ocena: 0

2012-10-23 12:51:11 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-10-23 06:46:24, Arturo28 napisał(a):
I nie wmawiajcie ludziom co sie nie znaja,ze takie zabiegi to profesonalizm.

Nikt nie mówi że to profesjonalizm.Mowie tylko ze można to zrobić ładnie.Ktos kto ma smykalke zrobi to ładnie i nie bedzie wiochy.
Takim samym profesjonalizmem jest zasranie tapeta sciany bo szkoda grosza zeby wyplastrowac.
Jakos nie obsmiewam ze tapeta na ścianach zalatuje councilem (a tak jestw rzeczywistosci).
Tyle ze zafajdac sciany tapeta to byle dziubaryk potrafi.Pomalować na plytkach zeby nie wygladalo jak w "stajni u krów"" to juz trzeba troche wiedzieć co się robi.

Fajnie ze siedzisz w temacie.moze z czasem nauczysz sie ze klient placac pueniadze zasluguje na to zeby przyjsc i zrobic robote najlepiej jak sie tylko da.KJak bedziesz takie madrosci prawil klientom to powodzenia w biznesie..
Ja jak czegos nie umiem albo nie chcę robic to mówię że tego nie robię w nie że tylko wiesniaki tak robia.(szacunek klientowi się nalezy bo to on placi pieniądze) ))

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-10-23 13:14:42 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #4 Ocena: 0

2012-10-23 14:40:45 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-10-23 13:14:42, deco-Latifa napisał(a):
Każdy ma inny gust , styl.
Nie trzeba zaraz przetownywac do wiesniaka.

Przyrownywanie do domkow z councilu jest wyspiarskim odpowiednikiem "wiocha" po polsku.
Co nie znaczy zaraz że ktos ma obiekcje do ludzi ze wsi.przykladem niech będzie określenie "wiejski tunning" jak okreslenie dla Golfa leżącego na glebie i z wielkim piórem z tyłu(żeby nie odfrunal czasem).

Widywalem już tu kafle położone przez pseudospecow co moznaby chodząc po nich zeby sobie powybijac i pozwać kafelkarza do sądu o odszkodowanie.
Mój wspolnik rzekł mawiać ze rowniej łopatą zaprawe rozgarnia.
Ja osobiście płytek nie kładę bo de facto póki co nie muszę umieć.co by nie mówić,wolalbym zeby mi ktoś dobrze płytki pomalował niz zerwał i byle jak położył

Do góry stronyOffline

moniasz84

Post #5 Ocena: 0

2012-10-23 21:19:29 (13 lat temu)

moniasz84

Kobieta

Z nami od: 31-07-2011

witam wszystkich.
Ja mam pytanko trochę inne odnośnie pomalowanych płytek. Dwa lata temu kupiłam z mężem dom. I w kuchni mam pomalowane płytki i powiem szczerze, że to bardzo brzydko wygląda i farba odchodzi w niektórych miejscach. sądzę że musi ta farba być już dość długo bo widać że była biała a jest żółta. Dzisiaj udało mi się zdrapać z 4 płytek farę i powiem że płytki są ładne i ciemne. Nie wiem dlaczego ta angielką pomalował te płytki. Pytanko jest takie jak mogę usunąć tą farbę. pozdrawiam.

[ Ostatnio edytowany przez: moniasz84 23-10-2012 21:21 ]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-10-23 21:26:57 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-10-23 21:28:24 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

berenika

Post #8 Ocena: 0

2012-10-23 21:33:09 (13 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Cytat:

2012-10-23 21:19:29, moniasz84 napisał(a):
witam wszystkich.
Ja mam pytanko trochę inne odnośnie pomalowanych płytek. Dwa lata temu kupiłam z mężem dom. I w kuchni mam pomalowane płytki i powiem szczerze, że to bardzo brzydko wygląda i farba odchodzi w niektórych miejscach. sądzę że musi ta farba być już dość długo bo widać że była biała a jest żółta. Dzisiaj udało mi się zdrapać z 4 płytek farę i powiem że płytki są ładne i ciemne. Nie wiem dlaczego ta angielką pomalował te płytki. Pytanko jest takie jak mogę usunąć tą farbę. pozdrawiam.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>moniasz84</i> 23-10-2012 21:21 ]

Ja mam ten problem od 2lat, wszelkiej masci fachowcy jakich pytałam jak to usunąc odpowiadali(z uśmiechem na twarzy) "zdrapać- narzędzia dowolne";!!!
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

andreek

Post #9 Ocena: 0

2012-10-23 21:43:18 (13 lat temu)

andreek

Mężczyzna

Z nami od: 27-06-2008

Cytat:

witam wszystkich.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>moniasz84</i> 23-10-2012 21:21 ]

Wpisz w wyszukiwarke na ebay-u paint remover. Np. cos takiego: NITROMORS PAINT AND VARNISH REMOVER 750 ml ALL PURPOSE

Wszystko zależy jakiej farby ktoś użył do pomalowania tych płytek.Po takim zabiegu czyszczenia, pewnie i tak będziesz musiała robić od nowa fugę, bo myślę ze z fugi to nawet najlepszy środek tej farby nie usunie, ale mogę się mylić.:-8 Spróbować warto.

Do góry stronyOffline

andreek

Post #10 Ocena: 0

2012-10-23 21:47:19 (13 lat temu)

andreek

Mężczyzna

Z nami od: 27-06-2008

Cytat:

2012-10-23 21:28:24, Dobry_Wujek napisał(a):
:-]
Cytat:

witam wszystkich.
:-]:-]:-]

Skoro są spece od malowania i to nawet terakoty*YAHOO* to powinni być też od usuwania farby. Tak tylko głośno myślę...
Ja bym się głośno nie chwalił ani tym ani tym, tzn malowaniem płytek czy usuwaniem z nich farby, bo jak dla mnie jedno i drugie to po prostu druciarstwo.
Gdybym dostał do ręki cv w którym ktoś by napisał, że maluje płytki, to chyba pękłbym ze śmiechu*ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Dobry_Wujek</i> 23-10-2012 21:37 ]

Dla mnie to tez tak wyglada, jak by to mój św. pamięci dziadek ujął- leczenie syfa plasterkiem.:-]:-8

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,