MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przebudowa domu w uk

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-11-20 12:32:23 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

relly

Post #2 Ocena: 0

2012-11-20 12:33:12 (13 lat temu)

relly

Z nami od: 01-01-1970

Cytat:

2012-11-20 11:49:47, tyniek napisał(a):
Niestety takie są realia handlu iternetowego.
/.../

takie sa realia UK :-)
a nie handlu internetowego
w polsce, niemczech, US dzwinym trafem dostawy sa szybsze

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2012-11-20 13:17:58 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Samochod wzielam jaki mieli na stanie (juz w produkcji), czekalam miesiac ;-) Jakbym wybrzydzala, czekalabym dwa. Zwykle biore to co jest na placu.

Co do tego, ze domy wszystkie takie same, to niestety cos w tym jest. Nowe osiedle i kazde mieszkanie takie samo. Obejrzalam niedawno mnostwo zdjec na stronach z nieruchomosciami, zeby przekonac sie, ze wszystko jest urzadzone na jedno kopyto. Mysle, ze dopiero po 5-10 latach mieszkania/domy zaczynaja zmieniac sie, razem ze zmiana wlascicieli lub remontami.

Ciesze sie, ze remont jest juz na polmetku, bo jeszcze troche, a wywiezliby mnie do Tworek (tudziez lokalnego odpowiednika).

Najgorzej bylo z lazienka, podlogi, kafelki, kuchnia to jeszcze dalo rade i wiele rzeczy bylo dostarczonych szybko. Ale lazienka to chce mnie wykonczyc. Gdybym wiedziala, ze jest tak ciezko z tym wszystkim, to zaczelabym zamawiac pare tygodni temu. A krany przywiozlabym sobie w bagazu podrecznym z wycieczki weekendowej ;-)

Do tego dostawcy, ktorzy nie moga znalezc adresu. Czy sa jeszcze zawodowi kierowcy, ktorzy nie uzywaja GPS'a?

Jesli chodzi o porownanie do PL, to mieszkania urzadzalam dwa i nie mialam problemu z dostepnoscia produktow. Kupowalam normalnie w sklepie, dostawa nastepnego dnia. A mialam pare elementow w mniej popularnych ksztaltach. Z tego co pamietam najdluzej czekalam na wanne, tydzien, bo w sklepie nie mieli tego modelu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2012-11-30 12:00:44 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Po problemie z zamowieniem towaru, cierpie teraz na kleske urodzaju. Dostalam na przyklad dwie wanny, chociaz zamowilam jedna ;-)

Przyjechal kierowca po odbior zbednej wanny (tak przynajmniej myslalam), ale zabral zupelnie inna recz, ktora byla uszkodzona i do wymiany. Sytuacja jest przekomiczna.

Sprzedawca pyta sie dlaczego nie wydalam wanny, a ja pisze po raz kolejny, ze kierowca nie chcial jej zabrac.

Jak kierowca czyta forum MW, to pozdrawiam :-) Moze on wie o co chodzi.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-12-05 17:00:12 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2012-12-05 17:30:47 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Tak, wynajelam budowlanca, ktory wspomaga sie drugim budowlancem i roznymi specjalistami typu hydraulik, elektryk itp. Odbiera tez wszystkie paczki itp.

Ja tylko chodze na konsultacje i ustalamy, gdzie co ma byc, jak ma byc wykonczone itp. No i niestety place ;-)

Ostatnie rewelacje to krzywa podloga i sciany w kuchni. Nie wiem jak meble kuchenne byly zlozone i trzymalo sie to wszystko kupy przy braku kata prostego. Myslalam, ze paredziesiat lat temu, to budowanie szlo im w UK troche lepiej, ale mylilam sie.

Nie chce wiedziec co by wyszlo przy remoncie generalnym starego domu.

A tak poza tym, to ciagle mam dwie wanny. Trwa wyjasnianie miedzy dostawca, firma transportowa, a kierowca. Zdaje sie, ze definicja kierowcy "cos malego" oznacza cos co miesci sie na jednej palecie. Wanna tez podpada pod cos malego.

Krany jada z Niemiec juz ponad 3 tygodnie. Jak tak dalej pojdzie, to moze faktycznie kupie je w Niemczech osobiscie ;-)Trzeba bylo brac te z 2 tygodniowym okresem oczekiwania ... Jak to jest, ze towar z Hong Kongu moze dotrzec w 2-3 dni, a z Europy idzie na piechote?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-12-05 17:38:24 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2012-12-05 17:40:07 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

A, u mnie byly plytki na tapete i na to drugie plytki ;-) Angielski standard leniwego glazurnika? ;-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-12-05 17:41:00 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2012-12-05 17:42:16 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Wszyscy kupuja krany pod choinke ;-)

Wlasnie na poczatku wybralam krany na zamowienie i powiedziano mi, ze trzeba czekac 2 tygodnie. To mysle, dobra poszukam czegos co bedzie szybciej. No i czekam teraz jeszcze dluzej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,