MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak wniesc rame drzwi ogrodowych??

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bianemka

Post #1 Ocena: 0

2012-09-15 14:52:02 (13 lat temu)

bianemka

Kobieta

Z nami od: 07-05-2012

Czy ktos mialby pomysl jak wniesc rame drzwi ogrodowych (ok 2,1mx2,1m) do srodkowego domku szeregowego?
Przy wymianie okien, chcemy od razu wstawic drzwi na ogrod. Drzwi typu folded, wiec z ich wniesieniem nie bedzie problemu. No ale rama jest (o ile sie nie myle) w calosci, wiec nie mam pojecia jak to zrobic.

Jak wspomnialam, domek to zwykly terraced house, niestety srodkowy. Na ogrod mozna sie dostac tylko przez dom lub waski korytarz pomiedzy domkami. Problem w tym ze przed samym wyjsciem z kuchni na ogrod, jest dolaczona do domu murowana komorka (do wyburzenia, ale jeszcze nie teraz) i to calkowicie wyklucza jakiekolwiek manewry.
Z tylu ogrodow sa strzezone tereny szkolne, na dodatek bezposrednio za plotem jest gaszcz ostrych i wysokich krzakow.
No nie mam juz pomyslu na to wniesienie :(

A moze ktos sie orientuje (ja jestem kompletnym laikiem), czy taka rame mozna dostac w czesciach i zmontowac na miejscu, czy moze wplyneloby to na jej stabilnosc?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

znowu-ciupek

Post #2 Ocena: 0

2012-09-15 15:09:48 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Najlepiej zamówić z montarzem i niech monterzy sie martwią którędy wnieść.
Futrynę/ramę dostaniesz tylko w całosci wiec pozostaje tylko opcja z siłowym pokonaniem przeszkody.Czyli paru silnych chłopów i przeniesienie jej ponad ogrodzeniem.

Do góry stronyOffline

jankowsky

Post #3 Ocena: 0

2012-09-15 15:13:24 (13 lat temu)

jankowsky

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Dzwigiem z ulicy, a jak nie bardzo ciężka to balonem. A autentycznie widziałem, że na dach od strony ulicy wciągali, obrót i była po stronie ogródka

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #4 Ocena: 0

2012-09-15 15:18:37 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-09-15 15:13:24, jankowsky napisał(a):
Dzwigiem z ulicy, a jak nie bardzo ciężka to balonem. A autentycznie widziałem, że na dach od strony ulicy wciągali, obrót i była po stronie ogródka
Tak tylko cały wic w tym żeby przy okazji wnoszenia ramy dachu nie uszkodzić bo robocizna później do tanich nie należy.
Że tak jeszcze pozwole spytać...Jakiego typu jest ogrodzenie?.Moze łatwiej byłoby je rozebrać i złozyć spowrotem po wniesieniu ramy....

Do góry stronyOffline

bianemka

Post #5 Ocena: 0

2012-09-15 15:20:13 (13 lat temu)

bianemka

Kobieta

Ha! Wiedzialam ze napisanie tu bedzie dobrym pomyslem :) Kolego jankowsky, po prostu mnie natchnales! Nie pomyslalam o dachu :)))

znowu-ciupek: niestety sklepy bardzo czesto zastrzegaja ze montaz wchodzi w gre, gdy jest "clear access".
Ponad ogrodzeniem nie da rady, bo jak wczesniej napisalam, nie ma dostepu w zasadzie z zadnej strony

Do góry stronyOffline

bianemka

Post #6 Ocena: 0

2012-09-15 15:23:48 (13 lat temu)

bianemka

Kobieta

No wlasnie, nie pomyslalam ze dach moze sie uszkodzic :(((
Bo pewnie taka rama to ciezkie cholerstwo.

Jeszcze raz powiem - nie da sie kombinowac z ogrodzeniem bo dostep do ogrodu jest tylko przez dom albo przez boczna furtke z korytarza/tunelu miedzy dwoma domkami. ale z korytarza nie da sie wniesc takiej wielkiej rzeczy, bo jest waski i nie da sie obrocic ramy, bo komorka blokuje szeroki dostep.

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #7 Ocena: 0

2012-09-15 15:25:22 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Czyli kto będzie montował?
Jeżeli będziecie monbtować samodzielnie to musicie pamiętać że jeżeli nie bedzie odpowiednio oprawiona rama a w niej drzwi to bedzie później problem z otwieraniem/zamykaniem.

co do wnoszenia dachem to napewno jest to sposób (niewykluczam że jedyny możliwy) tylko żeby jak wspomniałem dachu nie uszkodzić.
lato sie po mału kończy a robocizna jak wspomniałem tania nie jest no i rusztowanie trzeba zamówić a to tez kosztuje parę funtów.

Powodzenia życzę

Do góry stronyOffline

bianemka

Post #8 Ocena: 0

2012-09-15 15:33:33 (13 lat temu)

bianemka

Kobieta

No chcielismy zeby drzwi zamontowal gosc od montowania okien, powiedzial ze nie ma sprawy. To jest znajomy, ale zajmuje sie zawodowo montowaniem okien.

Ehh, widze ze bedzie trzeba odlozyc to az do momentu gdy wyburzymy te glupia komorke :(
A tak chcialam miec duuze drzwi na taras..

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-09-15 15:35:07 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #10 Ocena: 0

2012-09-15 15:37:23 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-09-15 15:23:48, bianemka napisał(a):
No wlasnie, nie pomyslalam ze dach moze sie uszkodzic :(((
Bo pewnie taka rama to ciezkie cholerstwo.

Rama niekoniecznie będzie bardzo ciężka bo jest wykonana w wiekszości z Amelinum ;-)

Osobiscie byłem świadkiem czegoś w co bedzie Wam trudno uwierzyć...
Była przeprowadzka z flatu nad restauracją...Wąska klatka schodowa i mozliwości manewrowania ograniczone do minimum.Rozwiazali to wydawałoby się sprytnie.....
Porozkładali materace na ziemi i wyrzucali sprzęty przez okno.To co spadło na materace jeszcze jakoś przypominało to czym było przed wyrzuceniem ale to co nie trafiło poszło w hu......jan.Zastanawiałem się czy sa tak głupi czy może ich public liablity insurance obejmuje takie głupoty.

Jeżeli trzeba będzie przenosić góra to upewnijcie się że ci co będa to robić wiedza czym to smierdzi.Inaczej skórka nie warta wyprawki...

A ta komórka wysoka jest?
Może zamiast ryzykować uszkodzenie dachu wnieśc tym wąskim korytarzykiem i spróbować wciągnąć ją ponad komórką ....Tak sobie gdybam

[ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 15-09-2012 15:40 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,