MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Powazny probelm z kanaliza.....

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dangerous__girl

Post #1 Ocena: 0

2012-02-18 14:23:42 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Juz nie mam sily, na poczatku myslalam ze to wina mojej corci ktora namietnie lubie uzywac duzo papieru toaletowego. ALe dzis tak sie przyjrzalam porzadnie i chyba to jednak nie nasza wina. ale zanim zglosze to do landlorda chcialabym zeby ktos to potwierdzil.
Kratka na dworze ta tutaj na zdjeciu
Obrazek

jest zapchana, i wszedzie widac papier toaletowy w kawalkach, woda powoli sobie schodzi, ale jak np spuszczam wode w wannie to smierdzi w calym domu. Na zdjeciu widac ten kanal gdzie schodzi woda z pralki, deszczowka i nie wiem co jeszcze, zaznaczylam, rowniez czerwonym kwadratem, gdzie ucieka woda gdy spuszczam wode w toalecie, tej dziury wczesniej nie bylo, tak jakby kawalek cementu odpadl. i wlasnie tu sie pojawia moje pytanie, czy mozliwe ze tym samym kanel idzie woda z ubikacji co reszta wody? czy to wina tej nieszczesnej dziury?
obok sa rury ktorymi idzie woda z toalety, nasza na dole i od gory od sasiadow, tu zdjecie
Obrazek

Do toalety wpuscilam to
Obrazek

Ale kupilam jeszcze takie cos, tylko boje sie troche tego uzyc, to chyba mocne jest, i nie wiem gdzie to teraz wpuscic czy w kanal na dworze czy znowu do toalety?

Obrazek
Obrazek

Ktos pomoze? bo jesli to nie moja wina to dzwonie do landlorda. dzieki i sorki za tak paskudne zdjecia,ale inaczej bym tego nie wytlumaczyla.

[ Ostatnio edytowany przez: Dangerous__girl 18-02-2012 14:24 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jojomaster

Post #2 Ocena: 0

2012-02-18 15:10:20 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

jestes pewna ze to wy zapychacie? my mielismy podobnie i okazalo sie ze kilka domow dalej jakas durna baba spuszcza w kiblu chusteczki dziecinne i zapchala glowne ujscie (kolo naszego domu) i u nas sie wylewalo w ogrodzie :/

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #3 Ocena: 0

2012-02-18 15:24:58 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Cytat:

2012-02-18 15:10:20, jojomaster napisał(a):
jestes pewna ze to wy zapychacie? my mielismy podobnie i okazalo sie ze kilka domow dalej jakas durna baba spuszcza w kiblu chusteczki dziecinne i zapchala glowne ujscie (kolo naszego domu) i u nas sie wylewalo w ogrodzie :/

No wlasnie nie, aczkolwiek moja corka wrzuca duzo papieru toaletowego, teraz ja pilnuje na kazdym kroku, ale juz kiedys tak bylo i zapchala sie tylko ubikacja, i ja sobie latwo odepchnelam. a teraz nie wiem co jest. bo nie wydaje mi sie zeby to nasza wina byla, i tak juz dzwonilam do landlorda, bo nic nie pomoze... juz nawet ten drugi srodek wlalam, ten niby mocno zracy i tak nic nie pomoglo.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2012-02-18 15:37:17 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

ten kwas wpusc do wszystkich otworow, czyli zlew, wanna, umywalka (po jakies 50ml), do toalety ze trzy razy wiecej, reszte w ta kratke

zacznij od gory, po kilku minutach (napisane 5-ciu) mozesz zaczac puszczac wode - zacznij od gory domu/najwyzej polozonego punktu po kolej puszczajc coraz nizej... monitoruj studzienke, bo moze sie przelac

ps. nie nachylaj sie lejac kwas do wody - sa dosc silne opary 8-)

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 18-02-2012 15:38 ]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-02-18 15:50:24 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #6 Ocena: 0

2012-02-18 16:11:58 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Wczesniej wpuscilam w rury w kuchni i lazience 4 butelki mr muscle do przeczyszczania rur, ale nic nie pomoglo, to juz trwa z tydzien czasu. no nic w poniedzialek landlord przyjedzie. tylko ta dziura mnie zastanawia, czy to nie jest czasem jej wina, bo nie znam sie na tym czy wszystko z toalety co zostaje spuszczone powinno sie w tym kanale znalezc...

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2012-02-18 16:15:56 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-02-18 15:50:24, sniper00 napisał(a):
te kwasy guzik daząjak masz porządnie zapchane rury, ludzie oprócz papieru, potrafią wrzucać do toalety worki foliowe, resztki jedzenia, w tym kości... czasem jedyne co możesz zrobić to użyć takich długich jak wędka rurek z specjalnym hakiem/świderkiem z przodu i potem jak się przebijesz przez ten syf, to szczotka jest do tego...trochę to przypomina 10 metrowy wycior od lufy czołgowej.

hehe, teraz uzywaja wysokiego cisnienia - wstawiaja w rure waz z glowica tryskajaca woda i nie dosc, ze przebija sie sam, to jeszcze czysci rure 8-)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,