MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Płytki, Panele - generalne pytania na temat budowlany

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Van_Helsing

Post #1 Ocena: 0

2011-06-27 11:20:37 (14 lat temu)

Van_Helsing

Mężczyzna

Z nami od: 03-05-2007

Witam,

poczytałem tematy w tym dziale jednak nie znalazlem odpowiedzi na moje dylematy ;-) Wybaczcie pytania bo dla niektorych moga byc banalne jednak ja jestem typowy IT a nie DIY aczkolwiek chce wszystkie prace robic sam nawet kosztem spedzonych dlugich tygodni nad remontem.

Czy w UK sa takie same oznaczenia jak w PL na temat scieralnosci plytek badz paneli ? Czy maja takie standardy? jedyne co widzialem w necie to grubosci 8 - 12 mm paneli podlogowych...

Widzialem w ktoryms temacie rozmowe na temat nie kladzenia plytek na drewno - kupujemy dom gdzie w lazience na pietrze moze nie jest typowe drewno jak w starych domach ale tez nie ma wylanego betonu tylko jakas plyta praktycznie na calosci - czy na takie cos mozna bezposrednio klasc plytki ?

Czy ktos wie jak robi sie takie piekne schody ? http://www.excelhardwoodfloors.com/_images/5_cumaru_-_stair_work_lg.jpg - czy sa jakies specjalne materialy ? bo zwykly panel to chyba nie jest :-?

I generalnie jaki klej poleciacie do plytek podlogowych w kuchni - podloga betonowa - do plytek w lazience - jak wspomnialem wyzej jakas plyta i pod panele ?

Dzieki
Zycie jest sztuka wyboru - sir Adam 12/05/12

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

jarek_jan

Post #2 Ocena: 0

2014-07-15 15:06:12 (11 lat temu)

jarek_jan

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2009

Tez stoje przed wyborem kleju do plytek. Ktos moglby pomoc?
Jarek

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2014-07-15 16:10:01 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Na panelach jest okreslenie stopnia wytrzymalosci np - heavy domestic, light commercial, pisze tez do jakich pomieszczen sie nadaja (np czy do lazienki, salonu, sypialni czy korytarza.

W zaleznosci od potrzeby wyrownania, wyciszenia i ocieplenia podlogi, sa tez rozne podklady (underlay) pod panele.

Ada

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,