To co ostatnio spotykam w robocie czyli często nawet na nowych mieszkaniach czy domach ...
Czyli jak i doczepo się używa silikon w UK?

Oto piękny widok jak został podłączony odpływ od wanny do starej instalacji - ktoś użył silikon zamiast specjalnej przejściówki aby podłączyć dodatkowy odpływ..
Efekt to zniszczone pomieszczenie - podmoknięta ściana na 2m [plaster do cegły] odpadające płytki, zniszczona podłoga, uszkodzona konstrukcja pod wanną ...Woda zbierała się pod wanną niszcząc po kolei... Dodam łazienka była nowa miała 7 tygodni...
Koszt to około 2.5 tyś

Tu widać leniwego plastrarza który zaplastrował podłogę nachodzącą na ścianę próbując oszukać i wyrównać warstwę plastra z podłogą użył silikonu! Druga fotka to podłoga ucięta pod wanną zamiast kryć całą podłogę a sama podłoga trzymała się na silikonie gdzie był rozmieszczony na brzegach a na środku zdeformowało ...

A to już całkowita głupota klasyka w uk uszczelnianie silikonem połączenia kranu z wanną efekt jest taki że silikon zjadł [rdza]metalową powierzchnię kranu dostają się o obrzeż wyciętej dziury na kran zjadając wannę powodując jeszcze większą dziurę i zbieranie się wody pod wanną i gotowy koszt...

A tu nie pasował połączenie pod kran [nie oczyścił rury z farby]wiec użył silikonu a by uszczelnić połączenie z rurą!

A to mój hit tygodnia grzejnik który się trzyma na silikonie i kawałku drzewa także przyklejony nawet nie na kleju tylko na silikonie efekt taki że grzejnik zgnił od strony silikonu i przeciekał ...
Ja proponuje zaglądnąć co się dzieje z waszymi nowych czy starych domach .... ?
Mam kilka hitów ale to później ..
Opinia moderatora: edytowałem tytuł