|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-04-26 19:45:47 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dwunasty | Post #2 Ocena: 0 2011-04-26 19:53:05 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Gładki?
Lustro jest gładkie ![]() i jakie efekty specjalne ![]() Tylko cenowo nie wiem jak to wyjdzie ![]() |
Post #3 Ocena: 0 2011-04-26 20:28:30 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
aneczkaz1 | Post #4 Ocena: 0 2011-04-26 20:39:30 (14 lat temu) |
Z nami od: 14-12-2010 Skąd: manchester |
Podobno jak sie ruszy te chrupki to czasem caly sufit moze odpasc :D
Jestem breastmate. :D
|
Post #5 Ocena: 0 2011-04-26 20:43:25 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
tomaszzet | Post #6 Ocena: 0 2011-04-26 21:20:34 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Cytat: 2011-04-26 20:39:30, aneczkaz1 napisał(a): Podobno jak sie ruszy te chrupki to czasem caly sufit moze odpasc :D "Podobno" czy z doswiadczenia? ![]() Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
tajka | Post #7 Ocena: 0 2011-04-26 23:12:39 (14 lat temu) |
Z nami od: 11-06-2007 Skąd: Stalybridge |
Barbie wysłałam ci PW
![]() |
krakn | Post #8 Ocena: 0 2011-04-27 05:50:19 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hehe, z tymi spadającymi syfitami to niestety prawda. I to czasami spadają nie tylko w domkach budowanych dla plebsu, ale i w viktorianskich kamienicach.
praktycznie nie ma miesiąca bym się z tym nie spotkał. Niby operacja jest dość prosta. Zedrzeć stary gips i teraz są pierwsze schody których na kontynencie raczej sie nie spotyka. Bo, tutaj nawet w blokach bywają drewniane stropy! I wtedy napchane jest mat wygłuszających i na to płyty gipsowe. To paskudztwo potrafi odpaść gdy zaczyna się coś robić, nawet bywa że w czasie prac remontowych na 1 piętrze sufit odpada piętro niżej. Po prostu w takiej sytuacji najlepiej jest nie szlifować sufitu, tylko zrzucić całą płyte gipsową, położyć nową, gładką. na to położyć i wyszlifować najlepiej jak się tylko da, plaster (pomagałem kiedyś plastrarzowi i plaster miał być tak wypolerowany że dosłownie światło się odbijało jak w lustrze!) następnie gips i ponowne docieranie aż do uzyskania bardzo gładziutkiej powierzchni. na koniec malowanie i gotowe. Barbi, by uzyskać na suficie takie niemal lustro potrzeba na prawdę rzetelnego i silnego fachowca, ja pracowałem z byłym bokserem, cisus ten to miał powera pace miał taką że inni plastrarze nie byli wstanie nią pracować, a ja mimo że biegiem latałem i rozrabiałem plaster, to ledwo nadążałem za nim, a potem to wspólne tarcie, po prostu my z kolegą połowę sufitu, a on sam drugą, bo moment docierania plastra jest ważny, nie może być za mokry, ale i nie może być za suchy. nakładanie szpachli gipsowej to powinno być tylko po to by poprawić drobne niedociągnięcia, a często szpachla jest głównym "wyrównywaczem" bo tak jest prościej. Jak sufit jest z gipsu to jest tydzień roboty, bo nie przeskoczysz kwestii czasu schnięcia kolejnych warstw. Jak Betonowy to wystarczy zwalić naciapkany gips, dobrym sprzętem szybko poleci, a potem plasterek i gipsik i po sprawie. Też bym się nie zdecydował na zlecenie na dniówki, tylko na cenę, skoro bali sie na cenę to widać nie umieli wycenić pracy, i liczą że będziesz im opłacała wycieczki po kawusie i materiały i wielogodzinne rozmyślania "nad problemami", jak chcesz mieć fachowca "współlokatora" to weź go na dniówki. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
nemonick | Post #9 Ocena: 0 2011-04-27 09:40:35 (14 lat temu) |
Z nami od: 14-12-2008 |
Barbie jak sufit sie nie sypie nie rusza itp to tylko wystarczy go lekko podrownac i pozniej wyplastrowac. 10m2 to moze kwestia 2-3h lacznie z piciem kawy. Krakan po dobrym plastrarzu nie ma potrzeby nakladania jak Ty to nazywasz "szpachli gipsowej"
.
|
krakn | Post #10 Ocena: 0 2011-04-27 11:19:27 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
nemonick, no tak jak wspominałem, myśmy polerowali zraszając wodą do niemal lustra, półsuchy plaster. Potem jeszcze drobnym papierem w kątach poprawialiśmy bo sufit nie był płaski.
Ale taki plaster musi być położony perfekcyjnie. na to przyszła farba i dołowienie światło odbijało sie jak w lustrze. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|