MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ulga budowlana w Anglii - istnieje coś takiego?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

rastapha

Post #1 Ocena: 0

2011-02-13 00:45:22 (14 lat temu)

rastapha

Mężczyzna

Z nami od: 25-08-2010

a ja sie nie zgadzam z poprzednikiem. jestem budowlancem (mam tu firme) i szczeze powiem ze materialy wlasnie z polski to dopiero jest badziew. problem w tym ze trzeba wiedziec gdzie szukac. jezeli chodzicie po sklepach typu B&Q to sie nie dziwie. te sklepy nadaja sie co najwyzej do kupowania w duzych ilosciach typu karton-gips plaster itp. ceny zakupionych materialow plus transport bylyby smiechem na sali. zdecydowanie wole kupic tutaj na miejscu jak zwozic to z polski.

co do odliczenia podatku to mi jednak wydaje sie ze jest takowe z tym ze musi ci to wykonac firma i wystawic fakture VAT. a jak wiem jest malo firm kture to robia ze wzgledu na fakt iz musialyby sie zarejestrowac jako VAT-owcy a co zatym placic wyzsze skladki. jezeli chcesz zaoszczedzic na materiale porozgladaj sie po sklepach. czesto kupujac wieksze ilosci dostajesz upusty i nie raz nie male.
wykanczam wnetrza a nie ich wlascicieli:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

SLAWEK8888

Post #2 Ocena: 0

2011-02-17 00:47:50 (14 lat temu)

SLAWEK8888

Mężczyzna

Z nami od: 18-08-2009

zgadzam sie z kolegą rastapha.sam kupiłem dom i już 3 rok robie remonty w nim i nie tylko ja stwierdzam że dużo materiałów,zwłaszcza tynków są lepsze w UK.pewnie że jeśli każdy miałby duży samochód i jeżdziłby często do polski to nazwoziłby sobie materiałów które uważa za lepsze i tańsze bo polskie,ale wynajmując kogoś to myśle że to nie opłacalne.........

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,