MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lkoszyk

Post #1 Ocena: 0

2011-01-21 09:56:49 (14 lat temu)

lkoszyk

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2010

Chciałbym się poradzić, czy można kłaść Carpet na Carpet, za niedługo przeprowadzam się do nowego mieszkania gdzie Carpet nie wyglada najlepiej, pomyślałem ze mógłbym kupić nowy tani Carpet i go położyć na stary. Dlatego moje pytanie do was?. Czy ktoś z was testował ta maszynę z morissona do czyszczenia carpetow. Czy widać różnice po wyczyszczeniu, bo pomyślałem ze mógłbym spróbować najpierw wyczyścić stary Carpet bez wymiany na nowy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

darek348

Post #2 Ocena: 0

2011-01-21 10:00:53 (14 lat temu)

darek348

Mężczyzna

Z nami od: 09-06-2010

Cytat:

2011-01-21 09:56:49, lkoszyk napisał(a):
Chciałbym się poradzić, czy można kłaść Carpet na Carpet, za niedługo przeprowadzam się do nowego mieszkania gdzie Carpet nie wyglada najlepiej, pomyślałem ze mógłbym kupić nowy tani Carpet i go położyć na stary. Dlatego moje pytanie do was?. Czy ktoś z was testował ta maszynę z morissona do czyszczenia carpetow. Czy widać różnice po wyczyszczeniu, bo pomyślałem ze mógłbym spróbować najpierw wyczyścić stary Carpet bez wymiany na nowy.

Nie za bardzo wiem co znaczy Carpet z dużej litery, może to jakaś maszyna, ale ja w salonie mam trochę zimno ponieważ słońce nie dochodzi, i po pewnym czasie na stary dywan położyłem nowy i tak już ponad rok mam bez żadnych problemów.
Uśmiechnij się, to nic nie kosztuje.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2011-01-21 10:06:59 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Specjalistą jest krakn ale z własnego doświadczenia to powiem ze jak kupiliśmy dom to podłodze były 3 warstwy wykładzin wiec chyba można:)))
Najlepsze ze pod wykładziną były dobre,zdrowe deski które po wycyklinowaniu i położeniu lakieru dały niesamowity efekt.

Co do maszyny to za pewne mówisz o rug doctor. To jest fajna zabawka do oczyszczenia wykładzin ale jeśli wykładziny są naprawdę brudne to raczej nie polecam.

Nowa wykładzina to nie jest jakiś kosmiczny wydatek,a jeśli nie masz wymarzonych wzorów i chcesz mieć po prostu czysto i schludnie to nie powinno Cie to zrujnować finansowo.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-01-21 10:12:45 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2011-01-21 10:16:57 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Mam Vaxa do prania dywanow - chyba jest slabszy niz rug doctor - piore dywany w domu srednio 2 razy w roku. Ostatnio pralam w livingu wlasnie - soki, czekolada, cukierki, rozne inne cuda, jak to przy dwojce dzieci ;-). Dywan byl juz tak brudny, ze... wzorki zaczynaly ginac ;-). Vax sobie niezle poradzil ( jednorazowe pranie ), dywan jest czysty i odzyskal kolory :-]. Pewni przydaloby mu sie jeszcze jedno pranie teraz, ale bez jaj... to nie szpital ;-).
Tez mysle, ze jak masz zajechany carpet, to polozenie na niego nowego, jest bez sensu. Przynajmniej sprobuj go wyprac :-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

mak4701

Post #6 Ocena: 0

2011-01-21 12:00:30 (14 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

Cytat:

2011-01-21 10:12:45, pmarcys1 napisał(a):
Ja bym odradzal takie praktyki. Na stare smierdzonce i brudne-nowe pachnace i czyste?
To tak jak po wizycie w toalecie nacigniecie majtow i podtarcie sie papierem.

Dosadnie powiedziane... ja tez bym nie polozyla wykladziny na wykladzine??? Wogole co to za praktyki? :-o Nigdy wczesniej o tym nie słyszalam... I tak swoja droga chciałbys miec swiadomosc ze pod twoja czysta, nowa, pachnaca wykladzina jest brudna, stara, smierdzaca i byc moze nieraz osiusiana i obkupkowana przez poprzedniego małego lokatora :-| wykładzina????
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #7 Ocena: 0

2011-01-21 13:26:14 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Cytat:

2011-01-21 12:00:30, mak4701 napisał(a):
Cytat:

2011-01-21 10:12:45, pmarcys1 napisał(a):
Ja bym odradzal takie praktyki. Na stare smierdzonce i brudne-nowe pachnace i czyste?
To tak jak po wizycie w toalecie nacigniecie majtow i podtarcie sie papierem.

Wogole co to za praktyki? :-o Nigdy wczesniej o tym nie słyszalam...

Zwyczajne angielskie praktyki.Takie same jak położenie nowych płytek ceramicznych na stare czy nowej tapety na starą.
To ,że o tym nie słyszałaś to nie znaczy ,że nie istnieje;-)
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #8 Ocena: 0

2011-01-21 13:32:13 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #9 Ocena: 0

2011-01-21 14:53:19 (14 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

Cytat:

2011-01-21 13:26:14, krunschwitz napisał(a):

Zwyczajne angielskie praktyki.Takie same jak położenie nowych płytek ceramicznych na stare czy nowej tapety na starą.
To ,że o tym nie słyszałaś to nie znaczy ,że nie istnieje;-)

No tak... racja.. to ze o tym nie słyszałam nie znaczy, że to nie istnieje hehehe i nawet to nie podlega dyskusji :) choc tak naprawde nie spotakałm sie jeszcze ani z kladzeniem wykladziny jedna na druga oraz z kladzeniem plytek na plytki.... :-?

W sumie czym ja sie tu dziwie...? Ten kraj potrafi zaskakiwac na każdym kroku :-P
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

AndrzejW

Post #10 Ocena: 0

2011-01-21 15:18:01 (14 lat temu)

AndrzejW

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

W Polsce też kupiłem mieszkanie gdzie były 2 warstwy wykładziny i dywan na wierzchu.
Spodnia warstwa była cała zapleśniała i w pomieszczeniu czuło się odpowiedni "zapaszek".
Poprzednim włąścicielom to nie przeszkadzało, ja nie wyobrażam sobie, żeby w takich warunkach żyć.
Tak więc - wybór należy do Ciebie :-).

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,