MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Odpowietrzanie grzejnikow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 2 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

paposki19

Post #1 Ocena: 0

2010-11-23 14:13:03 (9 lat temu)

paposki19

Posty: 1008

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2007

Skąd: SUFFOLK

Teraz (chwile temu)przy cisnieniu 2,2 i wlaczonym ogrzewaniu odpowietrzylem ponownie grzejniki.
Skad te powietrze-przeciez tydz.temu to zrobilem...
Po odpwietrzeniu...cisnienie skoczylo na 1bar.:-)
Teraz poczekam,co bedzie...nikogo w domu nie ma!!!
Gdybym polecial do Sw.Piotra,to pozdrowcie Gory Swietokrzyskie odemnie:-D:-D
O Nadziejo... Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer Skype

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-11-23 14:18:24 (9 lat temu)

krakn

Posty: 40030

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2010-11-23 14:09:37, pmarcys1 napisał(a):
co do cisnienia jakie powinno byc to nie mam pojecia;)
najlepiej nie za duzo nie za malo;)

1,1-1,2BAR!
jak się nagrzeje to max 1,6 bo potem wywala bezpiecznik i nie będzie grzało.
jak za dużo napuścicie to trzeba gdzieś upuscić,, zazwyczaj jest kranik z "hoinką" na wężyk.

powietrze tak ma że jest wszędzie :-];-)
A na poważnie to najprawdopodobniej masz nieszczelność i stawiał bym na pompę, bo w innych miejscach to jest nadciśnienie i by ciekło.
albo gdzieś pod podłogą masz dziurę i ci spiernicza tylko nie widać bo leci w glebe, nie wiem co za dom masz
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

paposki19

Post #3 Ocena: 0

2010-11-23 14:34:06 (9 lat temu)

paposki19

Posty: 1008

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2007

Skąd: SUFFOLK

Nigdzie nie ma nieszczelnosci.Oblatalem wszystkie grzejniki...i nic nie zauwazylem.Teraz po nagrzaniu calego ukladu jest ok.1,1bar...czyzby moje ponowne odpowietrzane pomoglo "zgubic"1bar.No bo kibel przyjal ok.1,5-2,0litra wody z grzejikow?
O Nadziejo... Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer Skype

chris32

Post #4 Ocena: 0

2010-11-23 14:34:25 (9 lat temu)

chris32

Posty: 243

Mężczyzna

Z nami od: 02-04-2009

Skąd: m/y Snowflake on River Lee Navigation London

gorzej jak by bylo wiecej niz 2.5 bara ale wlasnie 1-1.5 bar na zimnym przy wlaczeniu boilera powinno rosnac do 2-2.5bar dlatego pytalem a i ztego co sie orientuje zalez to od: ile masz grzejnikow - czyli ile wody przeplywa, od wielkosci zbiornika wyrownawczego i wiadomo ze do roznego typu instalacji bedzie inny boiler wiec sobie sprawdz model i znadz w google manual jakim cisnieniem operuje - to by bylo na tyle z tego co wiem

troche lipa z tymi grzejnikami mhmmm co by tu...
Trzeba się najpierw zgubić by dotrzeć do tego, czego nie można znaleźć, w przeciwnym razie każdy by wiedział gdzie tego szukać

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

krakn

Post #5 Ocena: 0

2010-11-23 14:53:53 (9 lat temu)

krakn

Posty: 40030

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

no ja teraz sprawedxziłem u siebie, mam jakis nowey model, z wyświetlaczem cyfrowym, bajer ze zegar czasowy wysuwa się elegancko po dotknieciu palcem takie tam.
3 bed haus, wylaczylismy rano to teraz dałem na full bo zmarzłem, temp grzania wody 86C
Cisnienie wzrosło z 1.2 do 1.8

W poprzednim domu mięliśmy znacznie więcej grzejników i jeszcze większy dom gabarytowo ale ciśnienie też takie samo musiałem ustawić, wiec chyba tu nie ma znaczenia, no chyba ze dom ma więcej niz 1 kondygnacje wtedy może być inne ciśnienie bo przecież tą wodę trzeba wypchnąć na 2 czy 3 kondygnacje

nieszczelnośc miałem na mysli ze moze gdzies na rurach np pod podłogą jezeli tak masz, a tak to nie wiem, jedynie co mi przychodzi do głowy to zasanie powietrza gdzie jest pompa.
Bo przecież jak jest nadciśnienie to nie może zasysać powietrza :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

paposki19

Post #6 Ocena: 0

2010-11-23 15:14:50 (9 lat temu)

paposki19

Posty: 1008

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2007

Skąd: SUFFOLK

Moze jest dobrze...cisnienie jest na wyl .ukladzie 1,0a w czasie grzania2,0bar.Jednak chyba te odpowietrzanie ciut dalo:-)
Jutro sprawdze co sie bedzie dzialo po 24 godzinach....jakby co,to pozdrowienia dla Bieszczad rowniez;-)
O Nadziejo... Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer Skype

kingazkl1

Post #7 Ocena: 0

2010-11-23 20:08:02 (9 lat temu)

kingazkl1

Posty: 3144

Kobieta

Z nami od: 02-02-2009

Skąd: Manchester

na cieplym 1,5 bara jest w sam raz. jesli bedzie za wysokie ok 3 bar zawor bezpieczenstwa wypusci nadmiar. chyba ze zawor jest uszkodzony ale to bardzo rzadki przypadek
K,A,F,A...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

wyder67

Post #8 Ocena: 0

2010-11-23 20:47:52 (9 lat temu)

wyder67

Posty: 67

Mężczyzna

Z nami od: 02-12-2008

Skąd: bolton

przy zimnej instalacji powinno byc ok 1,5 bara. jesli cisnienie spada,a nie widac zadnych przeciekow w domu,to proponuje sprawdzic rurke wychodzaca z zaworu bezpieczenstwa(to jest miedziana rurka 15mm wychodzaca z boilera na zewnatrz i zakonczona kolankiem)jesli z tej rurki kapie to znalazles przeciek. Co do odpowietrzania grzejnikow ,to proponuje zainwestowac £1 w kluczyk i bedzie duzo latwiej

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

paposki19

Post #9 Ocena: 0

2010-11-24 14:11:48 (9 lat temu)

paposki19

Posty: 1008

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2007

Skąd: SUFFOLK

Sprawdzilem wlasnie te cisnienie-jest 1,1bar :-Dna wylaczonym ogrzewaniu.
Czyli wszystko OK.:-D
O Nadziejo... Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer Skype

Post #10 Ocena: 0

2010-11-24 17:46:10 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

starego typu instalacje CO posiadaja zbiorniczek wyrownawczy najczesciej na poddaszu w( w najwyzszym punkcie domu...) taki typ pieca prawie nie wskazuje cisnienia na zegarze zaledwie dziesietne ... to jest system otwarty.
a system zamkniety powinien miec minimum 1,5 bar , zazwyczaj jest dolna granica cisnienia , jesli spadnie ponizej 0,8 bar to komputer wylancza piec aby nie dopuscic do uszkodzenia go...
ja przy swoim ukladzie CO dodatkowo zainstalowalem zbiornik z membrana na poddaszu, ten bajer zaczyna wspoldzialac dopiero od 1,5bar w gore do 4 bar, poza tym w budynku zainstalowalem dwa zawory do automatycznego odpowietrzania ukladu i to wszystko polskiej Produjcji chyba z Leroymerlin hehe
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Tanie promy Anglia- Francja

Najtańsza linia promowa UK-Francja! Kliknij żeby sprawdź ceny...

Tylko £16.70 za paczkę UK-Polska

Paczki do Polski - Najniższa cena, solidny serwis od drzwi do drzwi, ubezpieczenie w cenie

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,