MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2017-04-21 22:07:09 (8 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Wypadek nie nastapil z powodu zaniedban w pracy, w wyniku wykonywanej pracy.
Jesli masz indywidualne ubezpieczenie od zachorowania/pobytu w szpitalu, sprawdz warunki odszkodowania.
Byc moze ze strony drugiej osoby nie wygladalo to tak powaznie, chciano zrobic przysluge, bys nie tracila dochodu, a wyszlo, jak wyszlo.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

FireWire

Post #2 Ocena: 0

2017-04-22 00:49:55 (8 lat temu)

FireWire

Mężczyzna

Z nami od: 13-05-2016

Coś mi się wydaje, że Autorka tematu pracuje w pewnym dużym sklepie internetowym, gdzie ciężko będzie podciągnąć to pod wypadek w pracy. A lepsze to flexi jak ujemne punkty. A zapomniał bym, zawsze może się zgubić Twoje zwolnienie lekarskie. A wtedy ani kasy ani pracy...

[ Ostatnio edytowany przez: FireWire 22-04-2017 00:53 ]

Wybierasz się do UK - potrzebujesz numer UK? wyślę Ci kartę sim za darmo do PL. Kontakt PW.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2017-04-22 12:23:30 (8 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

To nie jest wypadek, tylko zachorowanie.
Na to nie miał wpływu pracodawca, ani nikt, ani nic co związane z pracą, współpracownikami czy urządzeniami.
Co innego gdyby ci coś spadło na głowę, albo ktoś uderzył czy np na wskutek wycieku jakiegoś gazu itp. Np firma sprzedaje produkty chemiczne i opakowanie pękło i np oparzyło ci skórę czy drogi oddechowe. To to jest wypadek.

Wg mnie patrząc na system wynagrodzeń, to chyba z finansowego punktu widzenia że dali ci urlop, niż miała byś dni bez dochodu.
Fakt że powinien ktoś z tobą o tym porozmawiać.

Najważniejsze ze zdrowiejesz, bo po wylewie powrót do pracy po 2 dniach...
Ja się mało na tym znam, ale z czymś takim spotkałem się na kursach ratownictwa. Bo często się zdarza u ludzi którzy są bardzo aktywni, noszą ciężki ekwipunek, w wysokiej temperaturze niedotlenienie mózgu. Typowy wylew wyłącza na wiele miesięcy. Choć od niedotlenienia też mogą być od zemdleń po utratę czucia i częściowe paraliże , np połowa twarzy czy jedna ręka itd.
Zrób sobię serje badań, pod tym kątem, bo może to być cokolwiek, od płytkiego oddechu w czasie pracy (osoby pracujące monotonnie w jednym miejscu robią coraz płytszy oddech, czasami nawet "zapominają" oddychać, biorą oddech jak by pływali z zanurzoną głową pod wodą), przez początek nerwicy, cukrzycy a na objawie problemów z sercem kończąc.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

terefereqq

Post #4 Ocena: 0

2017-04-22 17:35:15 (8 lat temu)

terefereqq

Kobieta

Z nami od: 27-11-2012

Nie umiem cytować obydwu przedmówców więc odniosę się loginem FireWira, tak pracuję w tym największym sklepie internetowym. Uwierz mi,że gdy się czujesz fatalnie nawet tysiąc punktów nie jest w stanie Cię wystraszyć ani mniejsza pensja.
Krakn po 2 dniach wyszłam ze szpitala i byłam tydzień na zwolnieniu. Faktem jest iż ostatnio w pracy dzieją się takie cuda, że człowiek żyje w ciągłym stresie. To chyba ów powód. Pracowałam na dziale largy od blisko roku próbowałam wywalczyć by mnie przeniesiono na lżejszy dział bo fizycznie nie dawałam rady, z dnia na dzień nieomalże mój stan zdrowia się pogarszał i gdy po raz kolejny postawiono mnie na najcięższym stanowisku "padłam". Myślę, że to główny powód gdyż wcześniej miałam właśnie takie krótkotrwałe drętwienia właśnie lewej str twarzy tylko wtedy gdy stawiano mnie na tym najcięższym stanowisku.
Jestem pod opieką specjalistycznej przychodni w czerwcu idę na wizytę może dowiem się więcej.
Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi i gorąco Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

lichowie

Post #5 Ocena: 0

2017-04-22 18:34:34 (8 lat temu)

lichowie

Z nami od: 20-09-2007

Cytat:

Jestem pod opieką specjalistycznej przychodni w czerwcu idę na wizytę może dowiem się więcej.

Złóż w pracy oficjalny wniosek o zamianę stanowisk. Porozmawiaj z lekarzem. Może mogę potwierdzić, że potrzebujesz innego stanowiska ze względu zdrowotnych. Z papierami od lekarza będzie łatwiej i szybciej.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2017-04-23 12:37:11 (8 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Ewentualnie zmiana pracy na inny rodzaj, mniej wymagajacy fizycznie.
To powinno byc najszybszym i najprostszym rozwiazaniem.

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #7 Ocena: 0

2017-04-23 16:30:28 (8 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2017-04-22 00:49:55, FireWire napisał(a):
Coś mi się wydaje, że Autorka tematu pracuje w pewnym dużym sklepie internetowym, gdzie ciężko będzie podciągnąć to pod wypadek w pracy. A lepsze to flexi jak ujemne punkty. A zapomniał bym, zawsze może się zgubić Twoje zwolnienie lekarskie. A wtedy ani kasy ani pracy...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>FireWire</i> 22-04-2017 00:53 ]

oooo czysbys pracowal z nia i widzial kto to jest? ciezko, o drugi taki sam "wypadek" w pracy, swiat jest maly :P

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,