MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Natychmiastowe zwolnienie z pracy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2016-04-21 18:49:23 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mysle, ze dobrze zrobilas, ze zgodzilas sie na to zwolnienie. Rozumiem, ze uwazasz, ze nic nie zrobilas i bylo to niesprawiedliwe, ale mogliby Ci niepotrzebnie bruzdzic, zawieszac, itp. Pewnie chcieli sie Ciebie szybko pozbyc i wymyslili zarzuty.

Zapomnij o tym i idz do przodu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2016-04-21 18:53:03 (9 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2016-04-21 18:47:44, karjo1 napisał(a):
Gal, nie musi byc cos bardzo powaznego, by pracodawca stracil zaufanie do pracownika. Moze byc na tyle, ze nie chcieli sie bawic w formalnosci, koszty.

Trudno oceniac nie znajac sytuacji, czasem cos nam sie bedzie wydawalo ok, a z punktu widzenia pracodawcy bedzie problemem, a czasem 'misunderstanding'.

Gdyby to naprawde bylo cos powaznego to nie ma ze boli. Tyle. A zwalniaja ja, bo niby cos powaznego. Sciemniaja i tyle. A skoro z tego slyna to tez bym sie nie przejmowala.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2016-04-21 18:54:22 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Dokladnie, nie ma co rozpamietywac, tylko nowa praca, nowy start i tyle.

Do góry stronyOffline

123terazty

Post #4 Ocena: 0

2016-04-21 18:57:19 (9 lat temu)

123terazty

Kobieta

Z nami od: 21-04-2016

Cytat:

2016-04-21 18:49:15, galadriel napisał(a):
Tego akrat tak nie przedstawiaj nowemu pracodawcy jakby co, bo braki kadrowe to akurat w opiece norma. Wszedzie.

; )

Jak bede musiala sie tlumaczyc to zapomne jezyka w g...za przeproszeniem.Takie sytuacje mnie paralizuja doslownie i musze sie wczesniej na taka ewentualna rozmowe przygotowac.Powiem ze nie bylam zadowolona z tej pracy i poprosze o ewentualne ujawnienie tych "zlych"referencji bo nie chce zle o pracodawcy bylym mowic.Co o tym myslisz?

Do góry stronyOffline

123terazty

Post #5 Ocena: 0

2016-04-21 18:58:23 (9 lat temu)

123terazty

Kobieta

Dziekuje wszystkim za mile slowa

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2016-04-21 18:58:47 (9 lat temu)

galadriel

Kobieta

Cytat:

2016-04-21 18:28:11, karjo1 napisał(a):
(...)
Jesli byla firma pojdzie na reke, to w ramach referencji potwierdzi Twoje zatrudnienie (teoretycznie nie mozna dac negatywnych referencji), ale w praktyce nikt nikomu nie zabroni wspomniec o braku rzetelnosci i problematycznym pracowniku.

W praktyce moga kompletnie olewac. Moja kiedys ex- managerka tak zrobila. Mnie na zlosc. Nie to, ze odmowila czy wystawila negatywne. Po prostu olala, nie odberala telefonow, a jak moj nowy manager zadzwonil sie pytac co i jak to mu powedziala,ze ma sie od niej odczepic.

Na szczescie, ta stara firma, to byl wlasnie taki pracodawca "z reputacja" w srodowisku i moj nowy pracodawca ogolnei ich nie lubil. W koncu HR mi wstawilo referencje (z pominieciem idiotki managerki) a nowy pracodawca byl wyrozumialy, z powodow jak wyzej .

; )

Cytat:
Powiem ze nie bylam zadowolona z tej pracy i poprosze o ewentualne ujawnienie tych "zlych"referencji bo nie chce zle o pracodawcy bylym mowic. Co o tym myslisz?

mysle, ze ok.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 21-04-2016 19:00 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

123terazty

Post #7 Ocena: 0

2016-04-21 19:06:04 (9 lat temu)

123terazty

Kobieta

Cytat:

2016-04-21 18:58:47, galadriel napisał(a):
Cytat:

2016-04-21 18:28:11, karjo1 napisał(a):
(...)
Jesli byla firma pojdzie na reke, to w ramach referencji potwierdzi Twoje zatrudnienie (teoretycznie nie mozna dac negatywnych referencji), ale w praktyce nikt nikomu nie zabroni wspomniec o braku rzetelnosci i problematycznym pracowniku.

W praktyce moga kompletnie olewac. Moja kiedys ex- managerka tak zrobila. Mnie na zlosc. Nie to, ze odmowila czy wystawila negatywne. Po prostu olala, nie odberala telefonow, a jak moj nowy manager zadzwonil sie pytac co i jak to mu powedziala,ze ma sie od niej odczepic.

Na szczescie, ta stara firma, to byl wlasnie taki pracodawca "z reputacja" w srodowisku i moj nowy pracodawca ogolnei ich nie lubil. W koncu HR mi wstawilo referencje (z pominieciem idiotki managerki) a nowy pracodawca byl wyrozumialy, z powodow jak wyzej .

; )

Cytat:
Powiem ze nie bylam zadowolona z tej pracy i poprosze o ewentualne ujawnienie tych "zlych"referencji bo nie chce zle o pracodawcy bylym mowic. Co o tym myslisz?

mysle, ze ok.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 21-04-2016 19:00 ]

W sumie to ta nowa firma tez jest z "reputacja" i mysle,ze konkuruja ze soba ostro.Zawsze moge dac inne referencje bo pracuje w zawodzie prawie 9lat.Nowa managerka uparla sie jednak ze dwie ostatnie firmy maja byc.Nie wazne ze pracowalam tylko 2miesiace.Ta nowa firma proponuje mi lepsze warunki i dlatego tak przezywam:)

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2016-04-21 19:08:31 (9 lat temu)

galadriel

Kobieta

Jesli w tej starej firmie maja dzial HR to w razie czego daj namiary na nich. HR nie bedzie sie glupkowato zachowywalo, tylko wystawi standartowe ref i po sprawie.

Do góry stronyOffline

123terazty

Post #9 Ocena: 0

2016-04-21 19:11:41 (9 lat temu)

123terazty

Kobieta

Cytat:

2016-04-21 18:49:23, Richmond napisał(a):
Mysle, ze dobrze zrobilas, ze zgodzilas sie na to zwolnienie. Rozumiem, ze uwazasz, ze nic nie zrobilas i bylo to niesprawiedliwe, ale mogliby Ci niepotrzebnie bruzdzic, zawieszac, itp. Pewnie chcieli sie Ciebie szybko pozbyc i wymyslili zarzuty.

Zapomnij o tym i idz do przodu.

Dziekuje za mile slowa.Chyba dobrze bo nie znioslabym tej procedury,zawieszenia.Musze pracowac jak kazdy bo zyc trzeba:)Tez mi sie wydaje ze chcieli sie mnie szybko pozbyc.Jak zapytalam jak sobie poradza bo przeciez bedzie short staff to z usmiechem mi odpowiedziano,ze nowi juz zakonczyli induction i moga pracowac.Normalnie jak w fabryce(nie obrazajac fabryk)

Do góry stronyOffline

123terazty

Post #10 Ocena: 0

2016-04-21 19:16:32 (9 lat temu)

123terazty

Kobieta

galadriel w starej firmie maja HR i to poteznie rozbudowany.Moja sprawa jest juz jednak w toku.20kwietnia wypelnilismy online wniosek o dbs i maja sie kontaktowac o referencje.A z kim czy z HR czy tez bezposrednio z managerem tego nie wiem

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,