|
|
---|---|
LilSlav | Post #1 Ocena: 0 2016-01-04 20:08:30 (9 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2015 Skąd: Birmingham |
Otoz pracuje przez agencje w fabryce ponad pol roku i wykorzystalen 0 holiday. Mam mysle 2 tyg platnego do wziecia i planuje zeby wziac holiday i zmienic prace i zaczac od razu bedac jeszcze na tym holidayu. Czy to jest legalne i czy nie ma z tym problemow?
|
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2016-01-04 21:01:59 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie ma w tym nic nielegalnego. Dajesz wypowiedzenie i ustalaszz pracodawca ze albo wykorzystujesz czas urlopu za okres wypowiedzenia, albo placa ci za niewykorzystany urlop. Pewnie w kontrakcie masz napisane jakie sa zasady.
Ada
|
LilSlav | Post #3 Ocena: 0 2016-01-04 22:27:37 (9 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2015 Skąd: Birmingham |
Dzieki Ada za odopowiedz. Tzn wiesz ja nie mam kontraktu bo pracuje przez agencje i tu nie daje wypowiedzenia tylko jade do nich i mowie dziekuje za wspolprace wiec chyba jeszcze lepiej. Czyli wezme holiday 2 tyg i rownoczesnie rozpoczne prace w nowym miejscu, a gdy holiday sie skonczy pojade do agencji i powiem im ze dziekuje za wspolprace. Tenks.
|
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2016-01-04 23:53:36 (9 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Zakoncz wspolprace po ludzku, uprzedz tydzien/dwa wczesniej, ze masz inne plany. Nigdy nie wiadomo, czy sie kiedys nie spotkasz z kims z agencji w innym czasie, innym miejscu, moze referencje sie przydadza.
|
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2016-01-05 00:39:28 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Tzn wiesz ja nie mam kontraktu bo pracuje przez agencje i tu nie daje wypowiedzenia tylko jade do nich i mowie dziekuje za wspolprace
Praca przez agencje nie oznacza ze nie ma umowy, Jak chcesz zalatwic normalnie i nie miec problemow to daj im pisemne powiadomienie ze konczysz z nimi wspolprace w danym dniu, i ze chcesz wykorzystac przyslugujacy urlop w ramach okresu wypowiedzenia, albo ewentualnie moga co zaplacic.
Ada
|
|