MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dzejlo

Post #1 Ocena: 0

2014-12-14 18:40:54 (10 lat temu)

dzejlo

Kobieta

Z nami od: 14-12-2014

Witam, od jakiegos czasu moja nowa area manager zaczela mnie podwojnie kontrolowac, doszukiwac sie mojej niekompetencji. Zawsze kiedy mialam wolne od pracy to przyjezdzala podgladala wszystko co tylko sie dalo pozniej zarzucala mi ze zle prowadze restauracje itd...nie wspierala mnie w mojej pracy i nie rozmawiala zeby ewentualnie cos chciala zmienic tylko narzucala podwazajac moje stanowisko pracy przy moich osobach wspolpracujacych. Wczoraj stalo sie najgorsze , zaczelam prace o godz 9.00 i 9.05 przyszla area manager z kolega mowiac mi ze zrobia ze mna teraz investigation meeting. Nie bardzo wiedzialam o co chodzi ale zgodzilam sie. po 10 minutach przyszedl ich kolega ktory pracuje dla tej samej firmy i ktory rowniez jak ja jest managerem restauracji.Powiedzieli mu zeby pracowal za mnie i zaczela sie rozmowa.Area manager miala dokumenty od firmy komputerowej na ktorych byla informacja w jaki sposob zamknelam 4 stoliki w listopadzie i wg. jej opini to jakbym zabierala pieniadze czy cos takiego. Mialam sie z tego wytlumaczyc, powiedzialam im jak wyglada system pracy w tej restauracji bardzo spokojnie poniewaz nie mam nic wspolnego z tym co ona mowila. Kolega jej, ktory rzekomo pisal raport przedstawiajacy nasza rozmowe moje odpowiedzi wpisal zupelnie odmienne od tego co mowilam , gdy powiedzialam ze nie zgadzam sie z tym co on napisal i tego nie podpisze zaczeli wmawiac mi bo czuje sie niewygodnie z tym bo to jest prawda co on napisal bo tak powiedzialas i podpisz to. Nie podpisalalm to wykrzyczano mi ze jestem zawieszona a pismo dostane za 2 albo 3 dni i zebym oddala klucze. Nie wiem co o tym myslec i nie wiem co robic. Pracuje dla firmy 5 i pol roku zawsze tak samo . dotychaczas miala 5 area managerow i zawsze wszystko bylo dobrze. Mam rowniez dobre wyniki kontrolne w pracy. Co robic, bo jestem zalamana. Pomozcie prosze

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

pav5691

Post #2 Ocena: 0

2014-12-14 18:44:52 (10 lat temu)

pav5691

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2008

Czy pracujesz dla Pizza Express?

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

dzejlo

Post #3 Ocena: 0

2014-12-14 18:47:50 (10 lat temu)

dzejlo

Kobieta

Nie ale dla innej duzej firmy. Pozdrawiam rowniez

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2014-12-14 19:07:46 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Proponuje zapoznac sie z procedura dyscyplinarna w firmie (musicie miec na to jakies procedury), a nastepnie napisac list do kadr, ze zostalo zorganizowane spotkanie dyscyplinarne, bez wczesniejszej zapowiedzi, bez mozliwosci przygotowania sie przez Ciebie, bez mozliwosci przyprowadzenia osoby trzeciej z Twojej strony. I ze wszystkie procedury zostaly zlamane, zadasz wyjasnienia, itp.

Mozesz rowniez dodac, ze podczas spotkania, w notatkach zostaly umieszczone nieprawdziwe informacje i nie zgodzilas sie podpisac tego.

Wyglada na to, ze ta szefowa chce sie Ciebie pozbyc. Pewnie obiecala juz komus to stanowisko.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

dzejlo

Post #5 Ocena: 0

2014-12-14 19:09:40 (10 lat temu)

dzejlo

Kobieta

Dziekuje bardzo i tak zrobie.

Do góry stronyOffline

jedrek

Post #6 Ocena: 0

2014-12-14 21:57:38 (10 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Z nami od: 02-11-2006

Prawdopodobnie to spotkanie nie bylo jeszce czescia procedury dyscyplinarnej, ktora jest dosc precyzyjnie ustalona. Po tym spotkaniu dopiero dostaniesz list z informacja, czy i jakie kroki dyscyplinarne zostana uruchomione. link

7. If there is an investigatory meeting this should not by itself result in any disciplinary action. Although there is no statutory right for an employee to be accompanied at a formal investigatory meeting, such a right may be allowed under an employer's own procedure.

[ Ostatnio edytowany przez: jedrek 14-12-2014 22:02 ]

Do góry stronyOffline

dzejlo

Post #7 Ocena: 0

2014-12-15 09:04:38 (10 lat temu)

dzejlo

Kobieta

Dziekuje bardzo,czekam na list ktory prawdopodobnie zostanie mi doreczony wkrotce. Odezwe sie. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,