MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2014-12-07 21:16:47 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2014-12-07 14:39:14, TakiSobiePan napisał(a):
aha. dziekuje za odpowiedz. Moze dopowiem pare rzeczy do tej sytuacji:
- ogladalem na youtube reportaz o AUstalii i tam babka sie wypowiadla ktora juz wiele lat tam pracuje, ze jezeli jakis pracownik jest wolniejszy od innych to pracodawca nie ma prawa go zwolnic - musi zapewnic mu szkolenia etc ale zwolnic go Z TEGO POWODU nie moze
- firma NAPRAWDE desperatycznie potrzebuje pracownikow (swiadczy to tez o wielkiej rotacji i mizernych warunkach firmy)takze nikt nie "czeka na moje miejsce"
- to nie chodzi o to ze jestem jakis psychinicznie nie pelnosprawny:) po prostu jest to dzialka IT a ja jestem najstarszy - sami angole ze srenia wieku 20 lat i w czasie jak oni zrobia 3 sprawy ja zrobie 1. i dlatego sie chcialm tak przy okazji zapytac jak to PRAWNIE w UK tutaj wyglada...

Moze to troche wyjasnilo sytuacje i pomoze udzielic bardziej precyzyjne odpowiedzi:)

Kazda firma ma swoje procedury. Powinienes poczytac Employee Handbook lub cos podobnego, gdzie jest wszystko rozpisane.

Niektore firmy maja specjalne Improvement Plans dla pracownikow, ktorzy nie spelniaja oczekiwan, nie wywiazuja sie z obowiazkow na czas itp. Pracownik przechodzi na taki improvement plan, ma liste rzeczy, ktore ma poprawic i albo sie poprawia albo nie. Jak sie nie poprawia, to pracodawca dal mu szanse i niestety nie udalo sie. Jak sie poprawil, to wszystko wraca do normy. Musisz sie dowiedziec jakie sa procedury w Twojej firmie.

Jak macie jakis wewnetrzny Intranet, to przeszukaj dokumentacje HR.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,