MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zwolnienie dyscyplinarne z pracy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 5 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Aquarius

Post #1 Ocena: 0

2014-10-08 23:49:24 (11 lat temu)

Aquarius

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 12-05-2009

Cytat:

2014-10-08 20:04:11, MonikaAniela napisał(a):
...właśnie została złożona oficjalna skarga o molestowanie seksualne. 3 dni pózniej miał spotkanie na którym powiedzino, ze jako supervizor nie miał prawa dotykać ludzi podczas pracy. Owe molestowanie polegało na złapaniu za rękę np. kobiety, bądź mężczyzny i podprowadzenie do stołu, aby pokazać jakie ma wypełnić obowiązki. Połowa tych ludzi nie rozmawia ani po polsku, ani po angielsku. Wypełniał wyłącznie swoje obowiązki. Z około 100 osób pracujacych 13 po investigation potwierdziło, że było przez niego "dotykanych". M. Swoją pracę mąż wykonywał tak samo od początku i nigdy nikt nic nie powiedził. Na halach są kamery. nigdy nie przeszedł żadnego szkolenia jak ma wypełniac swoje obowiązki i że nie moze dotykac ludzi, tylko jeśli ktoś nie rozumie, ma go obejść i pokazać gestem aby za nim szedł i dalej pokazać co ma za zadanie. Takie praktyki w firmie są od lat.

1.molestowanie seksualne to bardzo powazne oskarzenie
2.kto zlozyl to oskarzenie?
3.co to za firma która przyjmuje do pracy zupelnie bez języka?
4.jak został supervisorem nie przechodzac zadnego szkolenia?

Cytat:

2014-10-08 22:08:09, MonikaAniela napisał(a):
jak ktos sobie nie życzył dotykania mógł o tym powiedziec

patrz pkt 3
poza tym bez urazy, maz był w pracy a nie u cioci na imieninach gdzie mogl sobie pozwolic na bardziej lub mniej „przyjazne” gesty

Cytat:

2014-10-08 22:49:11, MonikaAniela napisał(a):
...część ludzi pracująca w tamtej firmie, to bez obrazy ludzie ciężko myślący. Pracujący 46 lat i zero angieslkiego. mój mąż miał pod sobą na jednej sali ponad 70 osób. Menagerowie siedzieli w office i pili kawę, zostawiając go samego na hali. Szef tylko przychodził i mówi Mariusz szybciej, szybciej a on zapierdalał, biegał z jęzorem na wierzchu. mówi do Rumunów, rosjan co maja robić, a oni jak słupy stoją i patrzą "nie poniemajet" a potem mój dostawał zjeby, bo za wolno, bo ludzie nie pracują. co miał robić???

ponownie pkt 3

a co mial robic?
nie wiem, wiem natomiast co ja bym zrobil - na takich warunkach nigdy nie zgodzilbym się na przyjecie funkcji supervisora

szczerze mowiac to nic mi się tu nie uklada w zadna a już na pewno logiczna calosc

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

MonikaAniela

Post #2 Ocena: 0

2014-10-09 00:05:55 (11 lat temu)

MonikaAniela

Kobieta

Z nami od: 20-02-2014

masz jakies pytania? ja chetniue odpowiem, wszystko jest bardzo podane lakonicznie. przepraszam, ale nikomu nie jest łatwo pisac o takich sprawach

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: +1

2014-10-09 00:14:20 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Prosba zeby trzymac wypowiedzi na odpowiednim poziomie, to jest forum publiczne i jak narazie uzytkownicy staraja sie zrozumiec sytuacje. Nie ma powodu do wulgaryzmow.

Nikt oprocz meza nie wie co sie stalo (rodzina nie jest bariera do pewnych zachowan) i nikt nie da ci magicznego rozwiazania. Padly propozycje i dostalas linki to teraz czas na dzialanie. Niezaleznie co sie stalo to firme obowiazuja przepisy ale sami musicie swoje prawa egzekwowac.
Ada

Do góry stronyOffline

Aquarius

Post #4 Ocena: 0

2014-10-09 00:19:27 (11 lat temu)

Aquarius

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2014-10-09 00:05:55, MonikaAniela napisał(a):

masz jakies pytania? ja chetniue odpowiem, wszystko jest bardzo podane lakonicznie. przepraszam, ale nikomu nie jest łatwo pisac o takich sprawach

...wszystkie watpliwosci wypisalem powyzej
co to za firma, która przyjmuje do pracy bez języka? przeciez ci ludzie wykonuja jakieś czynnosci, maja jakieś obowiazki, ktos im ten zakres musial wytlumaczyc, kto konkretnie oskarzyl meza i jak to zrobil skoro nie mowi po angielsku? Supervisor ma więcej obowiazkow nic zwykly pracownik więc kto go tym sypervisorem mianowal skoro i on nie przeszedl zadnego szkolenia?

Jeśli to wszystko co napisalas jest prawda i cala prawde powiedzial Ci maz bez flaszki nie rozbierjosz... czyt.bez prawnika się raczej nie obejdzie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

MonikaAniela

Post #5 Ocena: 0

2014-10-09 00:35:41 (11 lat temu)

MonikaAniela

Kobieta

farma owoców. wyzysk pracowników.obowiazki jakie maja wykonywać dyktuje supervisor.nhie wiemy kto go oskarżył, bo nie dostyał zadnej dokumentacji, mało tergo powiedzieli że tylko prawnikowi je udostepnią.nie przeszedł szkolenia!!! mianowali go chyba dlatego ze był dobrym pracownikiem i robił wszystko aby firma wyszła na ok! wiec był supervisorem na gębę, bo nikt mu tego w papiery nie wpisał. prawnik?? tylko ca?? czy heszcze gdzies mozemy sie ubiegać o bezpłatną pmoc??

Do góry stronyOffline

MonikaAniela

Post #6 Ocena: 0

2014-10-09 00:38:04 (11 lat temu)

MonikaAniela

Kobieta

przepraszam za pisownię :(

Do góry stronyOffline

Aquarius

Post #7 Ocena: 0

2014-10-09 00:44:46 (11 lat temu)

Aquarius

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2014-10-09 00:35:41, MonikaAniela napisał(a):
mianowali go chyba dlatego ze był dobrym pracownikiem i robił wszystko aby firma wyszła na ok! wiec był supervisorem na gębę, bo nikt mu tego w papiery nie wpisał.

...jak stare przyslowie pszczol mowi "nie rob komus dobrze a nie bedzie ci zle"
maz myslal ze zlapal Pana Boga za nogi a On tego nawet w papiery nie mial wpisanego, jak dla mnie sprawa szyta grubszymi nicmi i jestem pewien ze ma drugie dno, mowiac lakonicznie - znalezli sobie kozla ofiarnego do wyp***ki i tyle

jak dla mnie tylko prawnik

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

MonikaAniela

Post #8 Ocena: 0

2014-10-09 01:18:38 (11 lat temu)

MonikaAniela

Kobieta

szczerze? wasze opinie sąnie bardzo cenne, nie mniej jednak nie oczekiwałam osadzania sytuacji pod względem opini kazdego normalnego człowieka, szuka wyscia z sytuacji i to jest naszym priorytetem

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2014-10-09 06:26:29 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Musza mezowi udostepnic dokumentacje z calego procesu. Nie ma czegos takiego, ze tylko prawnikowi udostepnia. Nie mniej, z tego wynika, ze potrzebujecie pomocy prawnej, bo sami nie dacie rady. Skorzystaj z linkow, ktore dostalas wczesniej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Aquarius

Post #10 Ocena: +1

2014-10-09 07:50:20 (11 lat temu)

Aquarius

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2014-10-09 01:18:38, MonikaAniela napisał(a):

szczerze? wasze opinie sąnie bardzo cenne, nie mniej jednak nie oczekiwałam osadzania sytuacji pod względem opini kazdego normalnego człowieka

...wiec powiedz czego oczekiwalas? ze zorganizujemy tu jakas bojowke i pojedziemy z odsiecza?

Jak na moje oko, to zadna firma z naciskiem na zadna, kilku czy kilkuset osobowa nie oskarzy pracownika o cos czego nie zrobil majac „na plecach” monitoring, który zakladam ze dziala a material z niego obali to oskarzenie już na starcie. Tak więc zastanow się czy na pewno powiedzialas nam wszystko, może inaczej... czy wszystko powiedzial Ci maz bo mam nieodparte wrazenie ze w tych kontaktach z Rosjankami czy Rumunkami tlumaczac im zakres obowiazkow nie tylko za rece je lapal, ja tam nie wiem jak wyglada taka Rosjanka czy Rumunka lezaca na skrzynce z jablkami ale co po niektorzy z tej jak to nazwalas „farmy owocow” wiedza na pewno.

I już z gory wyjasniam: to nie jest zadne oskarzenie tylko jeden z watkow, który prawnik będzie walkowal bardziej doglebnie niż my... mimo wszystko powodzenia zycze *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,