|
|
---|---|
aga293 | Post #1 Ocena: 0 2014-07-09 23:16:27 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-07-2014 Skąd: Doncaster |
Witam. Pracuje przez agencje pracy o ponad roku , z przerwa kilku misieczna z powodu wyjazdu do polski, przed wyjazdem mialam wypadek w pracy i staram sie o odszkodowanie. W lutym dostalam wiadomosc z kancelari prawnej ze firma zgodzila sie na poniesienie odpowiedzialnosci za wypadek, a w marcu rozpoczelam znowu prace.
Okolo tygodnia temu odwolany zostal moj grafik ( tlyko moj ) pod pretekstem ze nie ma zapotrzebowania, a w ciagu 4 dni odbyly sie dwa szkolenia czyli ok. 25 nowych pracownikow poszlo na nastepny dzien do pracy. Pracownik agencji dzwonil do mnie, odwolujac mi np. sobote a godzine pozniej do dwoch dziewczyn z mojego dzialu czy przyjda do pracy. Wiem tez ze jestem dobrym pracownikiem, nikt nie moglby nic mi jesli o to chodzi zarzucic, staralam sie tez na wyzsze stanowisko. Pracownicy agencji tez prowadzili miedzy soba rozmowe na palarni, prawodopodobnie tak aby ktos uslyszal i mi przekazal, ze juz tam pracowac na pewno nie bede, tlyko oni beda czekac az sama sie zwolnie. Prosze o pomoc, co moglabym zrobic, czy jedynym wyjsciem jest zwolnienie sie? |
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2014-07-10 00:12:19 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Zwolnic sie zawsze mozesz, nie podpisywalas swojego zycia agencji, ale polecalabym skonsultowanie sie z prawnikiem ktory prowadzi twoja sprawe. Rob notatki kiedy poinformowano cie ze nie ma pracy dla ciebie i kiedy (i kogo) wezwano do pracy zamiast ciebie. Kto i kiedy powiedzial ci, i od kogo to uslyszal, ze ty masz niedlugo przestac tam pracowac.
Ja polecalabym jak najszybciej zeby twoj prawnik wystosowal do agencji pismo z informacjami ktore masz o utrudnieniach powrotu do pracy, celowym pozbawianiu ciebie pracy po przyjeciu odpowiedzialnosci za wypadek.
Ada
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2014-07-10 06:30:29 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
A być może, pracodawca ma zbyt wygórowane wymagania i inne zdanie co do twoich umiejętności czy zaangażowania w pracy.
Może trzeba przemyśleć dlaczego wolą kogoś innego, niż dobrego pracownika? Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
aga293 | Post #4 Ocena: 0 2014-07-10 20:53:28 (11 lat temu) |
Dziekuje za odpowiedzi .
Najlepszym pomyslem jest pojscie do prawnika, aby w ogole sie dowiedziec jak to dziala, co moze agencja a co pracodawca. W tym momencie jestem pewna ze chodzi o sam wypadek, i ma cos wspolnego z tym jakas menadzer ktora sie dowiedziala ze w ogole pracuje, i to nie pierwsza sytuacja. Tylko zastanawiam sie czy ona to robi w ogole " legalnie " ? |
Marcin_Bujniewi | Post #5 Ocena: 0 2014-07-14 11:22:40 (11 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: Nottingham |
Witam.
Witam. Tak jak Pani napisala, musi Pani skonsultowac to z prawnikiem. W przypadku agencji, bardzo wazny jest powod przerwania pracy z danym pracodawca. Jesli powiedzieli, ze powodem jest brak zapotrzebowania a za chwile zatrudniaja innych pracownikow to podany powod nie jest podstawny. Zwlaszcza, ze pracowala Pani 12 miesiecy. Pozdrawiam. Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
|
|
|
aga293 | Post #6 Ocena: 0 2014-07-16 23:16:30 (11 lat temu) |
Witam , dziekuje za odpowiedz. Pracowalam rok , ale z przerwa w sumie 4 miesiace , wiec jak mi dzis powiedzial doradca - nie da sie z tym nic zrobic.
|
|