MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dyskryminacja w pracy - jak to udowodnić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ania2008

Post #1 Ocena: 0

2015-10-01 16:47:16 (10 lat temu)

ania2008

Kobieta

Z nami od: 03-05-2012

Witam wszystkich,mam pytanie dotyczace problemow w pracy. Pracuje na pelny etat od marca tego roku , od ponad miesiaca zaczely sie problemy,komentarze seksualne , obrazanie itp. Zglosilam do hr,niby sprawa byla zalatwiona , na chwile byl spokoj.Po 2 tygodniach teamleader ni z tad ni z owad napadl mnie,zaczal mnie szarpac, niewiem czy chcial mnie sporowokac ,zebym moze zareagowala tez podobnie , bo bylo to bez powodu. Ja zareagowalam tak ze mu powiedzialam ze co robi czemu jest agresywny. Zaraz po tym zglosilam to , lecz wszyscy tam supervizorzy,teamleaderzy i cala ekipa prawie to pakistanczycy, wiec nic z tym nie zrobia.
Poszlam do hr opowiedzialam co sie stalo , niby bylo investigation, po 2 tygodniach zawolano mnie na spotkanie ze powiedza mi co z tym zrobili, ale zamiast tego to wypytywali sie o moje zdrowie,o tym co z tym zrobili nic nie chcieli mi powiedziec,ponoc nie moga.
jA IM POWIEDZIALAM ZE NIE MOGE JESZCZE WROCIC DO PRACY BO SIE BOJE I STRESUJE I ZE MNIE CIAGLE BOLI REKA.Powiedzialam ze nie chce wrocic , bo boje sie ze moze sie stac cos powazniejszego , i ze nie czuje sie tam bezpieczna . Ona mnie upewniala ze bylo z tym juz cos zrobione itp. cos mi sie wierzyc nie chce bo jakby bylo to chyba bylby zawieszony na ten czas,a on ciagle pracuje. Od ponad 2 tygodni jestem na chorobowym nie dostalam zaplacone za te dni. Jak myslicie co moge zrobic , gdzie szukac pomocy? Prosze o pomoc.z gory dziekuje.
Leon 05/2008(autyzm)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Tallulah

Post #2 Ocena: 0

2015-10-01 19:59:47 (10 lat temu)

Tallulah

Kobieta

Z nami od: 21-08-2015

Jaki powod niezdolnosci do pracy wpisano Ci na zwolnieniu?

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #3 Ocena: 0

2015-10-01 20:11:47 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

TAM nic nie zdzialasz, to gniazdo szerszeni. Nawet idąc ulica obrzydzenie przychodzi.

Poszukaj pracy na S20. Planują inwestycje na najbliższe lata.

To nie jest dyskryminacja.

To jest ch "tradycja". Ty jesteś niewierna, więc należy się Tobie takie traktowanie w ich mniemaniu. Po to tam jestes., dla nich.

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 01-10-2015 20:21 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Tallulah

Post #4 Ocena: 0

2015-10-01 20:16:48 (10 lat temu)

Tallulah

Kobieta

Z nami od: 21-08-2015

[ Ostatnio edytowany przez: Tallulah 01-10-2015 20:18 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2015-10-01 20:36:25 (10 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Po 2 tygodniach teamleader ni z tad ni z owad napadl mnie,zaczal mnie szarpac, niewiem czy chcial mnie sporowokac ,zebym moze zareagowala tez podobnie , bo bylo to bez powodu. Ja zareagowalam tak ze mu powiedzialam ze co robi czemu jest agresywny. Zaraz po tym zglosilam to , lecz wszyscy tam supervizorzy,teamleaderzy i cala ekipa prawie to pakistanczycy, wiec nic z tym nie zrobia.

Napasc zglasza sie na Policji, zrobilas to? Jak nie to radze zglosic jak najszybciej.
Ada

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #6 Ocena: 0

2015-10-01 20:51:05 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Cytat:

2015-10-01 20:36:25, Adacymru napisał(a):
Cytat:
Po 2 tygodniach teamleader ni z tad ni z owad napadl mnie,zaczal mnie szarpac, niewiem czy chcial mnie sporowokac ,zebym moze zareagowala tez podobnie , bo bylo to bez powodu. Ja zareagowalam tak ze mu powiedzialam ze co robi czemu jest agresywny. Zaraz po tym zglosilam to , lecz wszyscy tam supervizorzy,teamleaderzy i cala ekipa prawie to pakistanczycy, wiec nic z tym nie zrobia.

Napasc zglasza sie na Policji, zrobilas to? Jak nie to radze zglosic jak najszybciej.

Rotherham. Tam opaleni ustalają reguły.
Policjant jak usłyszy, że to ciemny to będzie chętny inaczej.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2015-10-01 20:56:15 (10 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2015-10-01 20:51:05, tomaszzet napisał(a):
Cytat:

Cytat:

A ty jak zwiesz siebie i swoja zone i dzieci, anemik, blady?

Nie masz ochoty zglaszac, to rob jak uwazasz jak ktos na ciebie napadnie, to byla porada dla autorki pytania.
Ada

Do góry stronyOffline

tomezz

Post #8 Ocena: 0

2015-10-01 21:39:24 (10 lat temu)

tomezz

Mężczyzna

Z nami od: 27-05-2013

Jesli manager, HR, zwiazek zawdowoy nie pomogly... to dalej mozesz skladac formalna skarge w miesjcu pracy zgodnie z regulaminem.... jesli nadal nic sie nie zmienia to mozesz kierowac sprawe to sadu (employment tribunal)

sprawe mozesz pokierowac dalej, ale zastanow sie czy warto w ogole tam wracac

Uwaga moderatora: Post edytowany. Ordynarne teksty nie będą na forum tolerowane. (11+1)

Do góry stronyOffline

camilius

Post #9 Ocena: 0

2015-10-01 21:47:58 (10 lat temu)

camilius

Mężczyzna

Z nami od: 23-08-2015

Przykra sytuacja-współczuję.Spróbuj skorzystać z porady tomezz i walcz zgodnie z procedurami aż do sprawy sądowej ostatecznie!!!
Niestety,pracujesz z motłochem tkwiącym mentalnie w średniowieczu i tym gnieżdżie os chyba nie za wiele zdziałasz.
W firmie,w której pracuję nasz rozsądny deputy manager w ciągu paru lat sprytanie się pozbył wszystkich kolorowych !!!

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #10 Ocena: 0

2015-10-01 22:10:28 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Cytat:

2015-10-01 20:56:15, Adacymru napisał(a):
Cytat:

2015-10-01 20:51:05, tomaszzet napisał(a):
Cytat:

Cytat:
Po 2 tygodniach teamleader ni z tad ni z owad napadl mnie,zaczal mnie szarpac, niewiem czy chcial mnie sporowokac ,żebyś moze zareagowala tez podobnie , bo bylo to bez powodu. Ja zareagowalam tak ze mu powiedzialam ze co robi czemu jest agresywny. Zaraz po tym zglosilam to , lecz wszyscy tam supervizorzy,teamleaderzy i cala ekipa prawie to pakistanczycy, wiec nic z tym nie zrobia.

A ty jak zwiesz siebie i swoja zone i dzieci, anemik, blady?

Nie masz ochoty zglaszac, to rob jak uwazasz jak ktos na ciebie napadnie, to byla porada dla autorki pytania.

Z pełnym szacunkiem do Ciebie Ada. Jestem z Tomezz'em po tej samej stronie barykady.

Ja mogę być nawet bialasem.

Może masz wiedzę w pewnych tematach, ale w tym nam nie po drodze.
Nie czepialem się Twoich wypowiedzi w "Stop..." więc Ty też pozostan z dała od moich plizzz, skoro Ci się nie podobaja.

Jedno pytanie tylko Tobie zadam.
Byłas kiedyś w Rotherham?

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 01-10-2015 22:32 ]

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,