MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy pracodawca moze obciazyc mnie kosztami naprawy auta gdy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

michalrabenda

Post #1 Ocena: -1

2014-04-02 18:17:39 (11 lat temu)

michalrabenda

Z nami od: 31-03-2014

Do niczego sie nie przyznalem a takie komentarze zostaw dla siebie p.......u :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AudiA5

Post #2 Ocena: 0

2014-04-02 21:11:37 (11 lat temu)

AudiA5

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2014

Cytat:

2014-04-02 18:17:39, michalrabenda napisał(a):
Do niczego sie nie przyznalem a takie komentarze zostaw dla siebie p.......u :-]

Cytat:

[B]2014-04-02 18:17:39, michalrabenda
Ostatnio mialem wypadek sluzbowym autem

Więc wynika że p....c to jesteś ty!
By ujrzeć świat, czające się ryzyko By wyjrzeć zza ścian , zbliżyć się By się odnaleźć i poczuć To jest cel ŻYCIA

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2014-04-02 21:14:11 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

michalrabenda

Post #4 Ocena: 0

2014-04-02 21:25:29 (11 lat temu)

michalrabenda

Z nami od: 31-03-2014

Nierozumiem teraz pana wypowiedzi jezeli umowa ustna obowiazuje bo takie jest prawo to 1 moj szef potraca mi za uszkodzenie auta gdy ubezpieczania i policja nie stwierdzily mojej winy.Ok.
2 Ajak to ma wygladac gdy mialem obiecana podwyszke po 6 mies i niemoge jej wyegzekwowac>to wychodzi nato ze prawo w uk tesz dziala tylko w jedna strone.Powtarzam ze niemam zadnej umowy jedynym swiadectwem tego ze pracuje w tej firmie to payslipy.

Do góry stronyOffline

AudiA5

Post #5 Ocena: -1

2014-04-03 01:29:19 (11 lat temu)

AudiA5

Mężczyzna

Cytat:

2014-04-02 21:25:29, michalrabenda napisał(a):
Nierozumiem teraz pana wypowiedzi jezeli umowa ustna obowiazuje bo takie jest prawo to 1 moj szef potraca mi za uszkodzenie auta gdy ubezpieczania i policja nie stwierdzily mojej winy.Ok.
2 Ajak to ma wygladac gdy mialem obiecana podwyszke po 6 mies i niemoge jej wyegzekwowac>to wychodzi nato ze prawo w uk tesz dziala tylko w jedna strone.Powtarzam ze niemam zadnej umowy jedynym swiadectwem tego ze pracuje w tej firmie to payslipy.

No i widzisz nie podskakuj bo jutro ci szef powie że już tutaj nie pracujesz!
Jak ty nawet nie masz pojęcia na jakim stanowisku jesteś zatrudniony, co należy do twoich obowiązków, jaki jest wymiar twojej pracy i płacy! (może się okazać przy zwolnieniu że będziesz miał wpisane że pracowałeś jako sprzątacz :-])
By ujrzeć świat, czające się ryzyko By wyjrzeć zza ścian , zbliżyć się By się odnaleźć i poczuć To jest cel ŻYCIA

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-04-03 08:00:46 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AudiA5

Post #7 Ocena: 0

2014-04-03 08:37:27 (11 lat temu)

AudiA5

Mężczyzna

Cytat:

2014-04-03 08:00:46, ie2ox4 napisał(a):
Co do kontraktów to tu jakoś tak się przyjęło że niby masz a tak naprawdę to go nie widziałeś. Tym się nie przejmuj, tak ma z 80% ludzi.

O to mnie zaskoczyłeś !
Obecna praca jest chyba moją 10 na wyspie. Nie dla tego ze jestem jakiś leń tylko dla tego że po przyjeździe nie mogłem robić tego co lubię (język był tą zaporą) dla tego imałem sie różnych zajęć które nie zawsze lubiłem ale pracować trzeba było. Aż do chwili obecnej bo pracuje już 2 lata i robię prawie to co chciałem od początku(prawie bo mam obiecany awans na miejsce chłopaka który zwalnia się w październiku bo rusza w 2- 3 letnią podróż po świecie ) zawsze czy to była praca dla agencji czy bezpośrednio dla pracodawcy , na stałe czy na okres próbny zawsze dostawałem kontrakt gdzie było określone miejsce pracy, zakres obowiązków, godziny pracy i płaca. W obecnym też mam zapisane że pracuje jako asystent. Boss wie o moich aspiracjach i sam zaprosił mnie w pod koniec grudnia na kawę gdzie zaproponował ten awans bo wie że w wielu przypadkach kiedy jest naprawdę dużo pracy część zadań tego gościa wykonuje ja a on sam nawet zaproponował mnie jako gotowego do objęcia tej posady. Ale wracając do meritum nigdy nie spotkałem się aby pracodawca nie dał kontraktu , nie pamiętam również aby ktoś z moich znajomych miał taką sytuacje - wyjątkiem może być praca dla agencji! U mnie osobiście po kazdej rozmowie kontrakt przychodził pocztą!

Do góry stronyOffline

josziii

Post #8 Ocena: 0

2014-12-23 14:21:42 (10 lat temu)

josziii

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

witam
Mnie obciążono za rozbita szybe wystawy sklepowej... Wjechalem w nia (maszyna do podlog)przez przypadek reka została zablokowana przez kurtke.... NO PECH(3 lata bez problemowo)
Odpowiedzcie czy jeśli nie otrzymałem kontraktu od firmy ani go nie podpisałem i nawet nie wiem jakie mam obowiązki oraz odpowiedzialność to czy bez listu wyjaśniającego mogą mnie obciazyc i w jakiej wysokości. Dodam ze sprawa kontraktu umowy wraca przy jakichkolwiek problemach ponieważ żaden z nas nie jej nie otrzymal a pracuje ze mna 5 ochroniarzy i 4 sprzątaczy,
Czy ktoś się orientuje jak wygląda obciążenie pracownika który zarabia minimalna krajowa i nie otrzymuje zadnych bonusow ani dodatkow za zwiększone prawdopodobieństwo uszkodzenia mienia lub zdrowia . Czy jeżeli wjechalbym owa maszyna czyszczaca posadzki do postronnej osoby to czy tez zostałbym obciążony pewna kwota za wypłacenie ubezpieczenia itp.
Czy obslugujac taka maszyne nie powinienem otrzymać jakiegos dodatku?? I czy mogę zrezygnować z tej funkcji w każdej chwili(maszyna została dostarczona 2 lata po moim przyjęciu do pracy ) gdyż naraza to moja osobe na możliwe pomniejszenie zarobkow??
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #9 Ocena: 0

2014-12-23 14:38:06 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Kilka tygodni temu, kosiarz trawy poszatkował mi kabel od internetu. Przyjechał fachowiec i naprawił i wystawia mi rachunek. Ja mówię że nie mam zamiaru... no to zadzwonił do szefa kosiarzy i uzgodnili że ich ubezpieczenie pokryje to. Z tego co mi wiadomo, to szef odpowiada materialnie, chyba że to Twoja wina.
Powiedz dlaczego za minimalną tak się męczysz?
Na czarno??? Nie, nigdy, żadnej na czarno!

Do góry stronyOffline

josziii

Post #10 Ocena: 0

2014-12-23 17:14:46 (10 lat temu)

josziii

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Nie przemeczam się i jest to na bialo (bez kontraktu w rece) jednak ta sytuacja uzmysławia mi ze nie warto się dla nich podnosić z lozka
obciazenienie nie jest adekwatne do szkody majac wszystkie kategorie prawa jazdy przypuszczam ze w podobna odpowiedzialność lub mniejsza mialbym na drodze .... zenada

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,