MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

POWRÓT DO PRACY PO OPERACJI - PROBLEMY

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jokerek2010

Post #1 Ocena: 0

2014-01-23 15:57:01 (11 lat temu)

jokerek2010

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2011

Witam,
Jestem zatrudniony od ponad 7 lat w tej samej firmie. Pracuję na stałej zmianie popołudniowej. W grudniu miałem operację kolana i jestem na zwolnieniu lekarskim. Zwolnienie konczy mi sie za tydzien i mialem rozmowe z pielegniarka w pracy i powiedziala ze moge wrocic do pracy ale na dzienna zmianę. Problem w tym, ze nie moge gdyz zona pracuje rano a że mamy dwójkę małych dzieci to musimy mieć przeciwne zmiany. Pielegniarka powiedziala ze takie jest jej zalecenie a jak nie moge musze rozmawiac z HR. Rozmawialem ale oni tez twierdza ze skoro tak zalecila pielegniarka to oni nie mogą łamać zasad. Najciekawsze jest to że wcześniej miałem inne operacje, ostatnia we wrześniu 2013 i po kazdej operacji wracałem na swoją zmianę, teraz natomiast jest problem. Byłem w CAB i kazano mi napisać i dać pracodawcy aplikacje "flexible working" Tak zrobiłem i we wtorek mam spotkanie z HR i Menadzerem. Czego oczekiwac po takim spotkaniu? Czy mają prawo mnie zwolnić jesli nie wróce po chorobowym na dzienną zmianę bo nie moge po prostu?
Dodam tylko że fabryka ma w planach od kwietnia wprowadzic nowy system zmianowy, który również mi nie będzie pasował.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jokerek2010

Post #2 Ocena: 0

2014-01-23 16:54:21 (11 lat temu)

jokerek2010

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2011

Nie ma nikogo kto by się znał w tym temacie???

Do góry stronyOffline

Marcin_Bujniewi

Post #3 Ocena: 0

2014-01-31 12:13:14 (11 lat temu)

Marcin_Bujniewicz

Mężczyzna

Z nami od: 26-01-2010

Witam.

Spotkanie ktore Pana czeka to zwykla procedura powrotu do pracy. Pracodawca musi upewnic sie, ze jest Pan gotowy do powrotu do pracy oraz, ze nie stworzy Pan zagrozenia dla siebie jak i dla innych. Odnosnie zmiany systemu pracy, jesli jest to powrot na tzw. light duties czyli lekkie zajecia, pracodawca moze przeniesc Pana na inna zmiane ze wzgledu na brak tego sytemu pracy na starej zmianie. Jesli nie chodzi o "light duties" prosze zapytac sie o uzasadnienie decyzji o Pana przeniesieniu.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam.

[ Ostatnio edytowany przez: Marcin_Bujniewicz 31-01-2014 12:32 ]

Dopóki wal­czysz, jes­teś zwy­cięzcą.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,