Witam,
Jestem zatrudniony od ponad 7 lat w tej samej firmie. Pracuję na stałej zmianie popołudniowej. W grudniu miałem operację kolana i jestem na zwolnieniu lekarskim. Zwolnienie konczy mi sie za tydzien i mialem rozmowe z pielegniarka w pracy i powiedziala ze moge wrocic do pracy ale na dzienna zmianę. Problem w tym, ze nie moge gdyz zona pracuje rano a że mamy dwójkę małych dzieci to musimy mieć przeciwne zmiany. Pielegniarka powiedziala ze takie jest jej zalecenie a jak nie moge musze rozmawiac z HR. Rozmawialem ale oni tez twierdza ze skoro tak zalecila pielegniarka to oni nie mogą łamać zasad. Najciekawsze jest to że wcześniej miałem inne operacje, ostatnia we wrześniu 2013 i po kazdej operacji wracałem na swoją zmianę, teraz natomiast jest problem. Byłem w CAB i kazano mi napisać i dać pracodawcy aplikacje "flexible working" Tak zrobiłem i we wtorek mam spotkanie z HR i Menadzerem. Czego oczekiwac po takim spotkaniu? Czy mają prawo mnie zwolnić jesli nie wróce po chorobowym na dzienną zmianę bo nie moge po prostu?
Dodam tylko że fabryka ma w planach od kwietnia wprowadzic nowy system zmianowy, który również mi nie będzie pasował.