Użyłem zdania , które wypowiedziałem do kolegi z mojego Teamu w sposób nie ubliżający, tym bardziej haotyczny czy jak to on póżniej zeznał w sposób agresywny samo słowo KILL you ! - pomijając wszystko , czyli cały wyraz , który brzmiał tak :
Mój przyjacielu masz problem , pracujemy w duzxym team`ie każdy stara sie naprawiac Ipad`y tablety nie wybierając sobie łatwych sztuk , a ty masz 11 bardzo łatwych prac, kązdy się stara być fer,wiec nie rób tego więcej bo bede cie musiał zabić - to wszystko było powiedziane w humorze, w jezyku ang i przy swiadkach, kazdy to odebral jako zart, zreszta wszyscy czasami do siebie takimi głupimi , nie przemyślanymi zdaniami docinamy, a On zaraz to wykożystał że ja go strasze, - no rece mi opadly jak zostalem przesluchany w tej sprawie tlumaczac to samo co panu napisalem, dzis dostalem moje zeznania i innych zeznania. - czy za cos takiego moge dostac dyscyplinarke ?? -
Z Angielskiego punktu widzenia znalazlem to:
Zachowanie Nie jest możliwe wymienienie wszystkich przypadków, które mogą być uznane za niewłaściwe postępowanie. Pracodawca może wdrożyć niektóre z nich do zasad pracy, np. absencja, obelżywy język, nielojalność, nieposłuszeństwo, picie alkoholu, używanie narkotyków, palenie papierosów, postawa, wygląd, spanie na dyżurze, kradzież lub nieuczciwość, przemoc oraz bójka. Nawet, jeśli zostaniesz uznany winnym złego postępowania, Twoje zwolnienie może być niesłuszne. Na przykład, jeśli zrobiłeś coś nie bardzo poważnego, a pracodawca Cię zwolni, sąd może zdecydować, że było to niesłuszne, ponieważ w zamian powinieneś dostać ostrzeżenie.
Po Jutrze 09/08/2013 mam ostateczne spotkanie w mojej firmie z 2-ma menagerami - należę do żwiazków GMB, pokazałem im całe zeznania skopiowali , ale oni związek chce przesunąć te spotkanie na 15.09.2013
Ja wy to odbieracie , bo ja zaczynam powoli fiksować, tz za bardzo o tym myślę w negatywny sposób.