Str 2 z 2 |
|
---|---|
BKRIS40 | Post #1 Ocena: 0 2013-05-23 00:15:43 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2008 Skąd: manchester |
na swojej przygodzie moge napisac iz trzeba dobierac dokladnie adwokatow.po wypadku wzielem z reklam MW.pewna duza firme.sprawa byla pewna i wygrana.tylko dziwilo mnie jedno iz wykonuja wszystko przez telefon.ale byl tlumacz i ladnie wyjasnial.iz niedlugo beda pertraktowac kwote odszkodowania.czas zlecial i zamilkli.laskawie sie kontaktujac ze mna po wielu prosbach.wyszlo na to iz nic z tego.mimo iz sam zbierlem zeznania swiatkow i dokumenty z wypadku.sprawa sie zamknela.firma napisala pismo iz rezygnuje z reprezentowania mnie .gdy poszedlem juz na ;zywo:do innej firmy adwokackiej odmowili wziecia sprawy po tamtej firmie.choc przyznali iz sprawa byla prawdopodobnie wygrana.dlatego trzeba uwaznie wybierac Panow Adwokatow i uwazac na reklamy
|
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2013-05-23 00:21:05 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: odpowiedz brzmi "nie"... bynajmniej nie pamietam...
Jak nie wiesz, czy nie pamietasz, to nie mow zdecydowanie ze "nie", bo jak sie znajdzie dokument z twoim (autentycznym" podpisem to twoja wiarygodnosc zostanie podwazona. Sadze, ze adwokat najpierw bedzie wymagal od pracodawcy potwierdzenia ze szkolenie bylo przeprowadzone zanim ciebie (np w sadzie) zapyta takie pytanie, Pierwsza zasada, nie zadawaj pytan na jakie nie jestes pewny/a odpowiedzi, szczegolnie ze strony swojego swiadka. Cytat: gdy poszedlem juz na ;zywo:do innej firmy adwokackiej odmowili wziecia sprawy po tamtej firmie.choc przyznali iz sprawa byla prawdopodobnie wygrana
Jakby sprawa byla do wygrania, to jedynie co powstrzymaloby kolejna firme to ograniczenia czasowe rozpoczecia postepowania, szczegolnie jak wiekszosc materialow byla juz zgromadzona. Jak nie bylo przewazajacych o wygranej wskazan, to firma "no win, no fee" ryzyka nie podejmie.
Ada
|
BKRIS40 | Post #3 Ocena: 0 2013-05-23 00:42:46 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2008 Skąd: manchester |
tyle co wiem to pani adwokat przegladala dokumenty i powiedziala ze nie podejmnie tej sprawy po poprzedniej firmie {bylo tak i w innych firmach gdzie kontaktowalem sie na zywo}chodzilo prwdopodobnie o podzial prowizji z odszkodowania.poniewaz pierwsza firma miala podpisane dokumenty wiazace ze mna.tyle wiem co mi oni mowili.sprawa przyschla i przedawnila sie.wiem ze to wina tej pierwszej firmy adwokackiej na tzw telefon.ja nie jestem adwokatem i nie znam sie ale wiem ze sprawe mi polozyli.mimo wszesniejszych zapewnien iz wszystko ok.dlatego pisze zeby z rozwaga dobierac te reklamujace sie czesto nawet z tlumaczami firmy.
|
klaudia2805 | Post #4 Ocena: 0 2013-05-23 08:56:53 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-03-2013 Skąd: selby |
i dlatego tez samemu trzeba wszystko kontrolować, każdy jeden papier, robic kopie wysylac za potwierdzeniem wszystkie ppiery itp...itd. mam wielu znajomych którzy pewni swoich racji zostali na lodzie booddali ufnie wszystko w rece prawnikow, którzy owszem czasami barrrdzo pomagają ale tez barrrdzo slno sobie za to licza ,niby no win, no fee ale 40 % od wygranej zabiorą! pozdrawiam
slabi ludzie szukają zemsty
silni wybaczają a
intelgentni zwyczajnie ignorują !!!
|