MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zawieszenie za falszywe zwolnienie lekarskie

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

konto usunięte

Post #1 Ocena: 0

2012-01-19 00:51:11 (4 miesiące temu)

konto usunięte

otoz. moja sprawa wyglada nastepujaca.zostalem zawieszony na pare dni za zlamanie regulaminu (sfalszowanie zwolnienia lekarskieg).w dniu 19,01,2012 mam disciplinary meeting z jednym z kierowniczkow. ok przyznaje sie zlamalem regulamin ale pomimo tego potzrebowalem dluzszego urlopu w pracy wiedzialem ze nie dostane go a zdrowie zaczelo szwankowac. nadcisnienie bole w kaltce piersiowej bole plecow(nawt ketanol nie pomagal)stres zwiazany z praca 7 dni na tydz po 10 godz.pracuje w firmie juz prawie 4 lata nie chorowalem w czesniej dluzej jak 3-4 dni no bo wiadomo dlaczego:P a teraz naprawde zachorwalem i moj lekarz GP wydal mi tydz a potrzebowalem min 4 tyg 5 tyg jak mowili mi lekarze w szpitalu jak pojechalem ze skierowaniem na badania a oni mnie na obserwacje.a zze bylo to przed swietami to wiadomo angole nie wierza i sprawdzili mnie u gp i wyszlo ze zmienilem date. ok w polsce mnie postawili na nogi i lekarz ktory prowadzil leczenie wydal na kolejne 2 tyg zwolnienie...i teraz pracodawca nie chce mi zaplacic za 2 tyg pol zwolnienia bo tamto bylo oszukane....
co powinienem zrobic?odwolywac sie i wlaczyc o swoje 2 tyg pieniadze za chorobowe (za ang mi nie zaplaca no ok pogodzielem sie z tym)
co mi grozi za takie wykroczenie??
i czy moge sie odwolac??

czekam na info

Uwaga moderatora: Zmienilam temat coby nie wprowadzal w blad. Leonka

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

forumuser

Post #2 Ocena: 0

2012-01-19 06:26:26 (4 miesiące temu)

forumuser

Mężczyzna

Z nami od: 31-12-2008

zacznij walkę od tego żeby Cie nie wyje.ali z pracy....

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

gregoski

Post #3 Ocena: 0

2012-01-19 08:59:01 (4 miesiące temu)

gregoski

Mężczyzna

Z nami od: 31-08-2011

Nie wiem dokladnie jaka jest sytaucja w Twojej firmie ale moze trzeba bylo od poczatku uczciwie podejsc. Ja, w 2006, nie bedac jeszcze nawet pelnego roku w UK powiedzialem w firmie ktorej kiedys pracowalem ze potrzebuje jechac na operacje do PL bo tu czekam i czekam i nic (atroskopia kolana) i dali mi 3 tygodnie bezplatnego,a jak wrocilem to mialem od swojego GP zwolnienie na 5 tygodni. Przetluamczylem wypisy ze szpitala polskiego u tlumacza przysieglego, mialem wszystko na papierku.
Jedyny problem to byl to ze moj menadzer wiedzial, ale ten co planowal zmiany (osobne biuro w Londynie) nie wiedzial i chcial robic problemy. A ja mu na to, ze skoro wiedzial menadzer, to znaczy ze maja problemy w komunikacji miedzy soba :))
Wiem ye to moye nie wiele pociesyz, ale ja bym sprobowal na tym spotkaniu, wytlumaczyc, a takze napisalbym pismo z tym samym wyjasnieniem, ze czules sie zdesperowany, ze moze nie czules dostaecznego wsparcie ze strony swojej Firmy i zrozumienia twojego problemu. Powinno cos pomoc twojej sytuacji, o ile masz czysta historie w firmie.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2012-01-19 09:24:46 (4 miesiące temu)

Dwunasty

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 17-01-2011

Cytat:

2012-01-19 00:51:11, MajkiMIchu napisał(a):
o.a zze bylo to przed swietami to wiadomo angole nie wierza i sprawdzili mnie u gp i wyszlo ze zmienilem date.

czekam na info

Tez bym nie uwierzył a jestem Polakiem. Ale to nie a znaczenia.

Tak jak kolega Forumuser napisał módl się aby Cie z pracy nie wyrzucili. Na final worning się na pewno załapiesz.
Jak ci zależy na tej pracy to uszy pod siebie i tylko próbuj wyjaśnić co Cie popchnęło do fałszerstwa zwolnienia.
A o tym ze Ci zapłacą za te tygodnie które sobie "dobrałeś" to zapomnij, na Twoim miejscu nawet bym o nich nie wspominał.
Miłego spotkania.

ps.Co byś nie był zdziwiony jak kiedyś pójdziesz do GP. Jeśli zakład pracy powiadomił o fałszerstwie to możesz mieć duży problem aby dostać jakiekolwiek zwolnienie.
(11+

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

jedrek

Post #5 Ocena: 0

2012-01-19 09:46:50 (4 miesiące temu)

jedrek

Mężczyzna

Z nami od: 02-11-2006

Spojrz na to od strony pracodawcy.
1.Sfalszowales zwolninie, przynosisz pozniej inne z PL. A skad on ma wiedziec czy tez nie falszywka?
2. Probujesz wyludzic sick pay, przedstawiajac falszywe dokumenty.

Nie chce byc zlym prorokiem i zycze ci jak najlepiej, ale na miejscu twojego szefa, nie chcialbym juz z toba pracowac.
Co ja bym zrobill na twoim miejscu?
Dal wypowiedzenie przed dyscyplinarnym przesluchaniem i probowal sie dogadac co do referencji. Oczywiscie to nie jest rada dla ciebie. Ja bym tak zrobil.

[ Ostatnio edytowany przez: jedrek 19-01-2012 09:48 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

myszka102

Post #6 Ocena: 0

2012-01-19 09:51:31 (4 miesiące temu)

myszka102

Kobieta

Z nami od: 28-10-2007

niby chory ale do pl pojechales? a ze przed swietami to czy przypadkiem nie za duzo tych przypadkow? czy nie bylo ci to potrzebne na urlop swiateczny w pl? bo troche to nielogiczne dla mnie. a teraz zgrzyt bo klopot. angole dali ci tydzien zwolnienia w ktorym dziwnym cudem znalazles sie w pl z zaleceniem od polskiego lekarza 4-5 tygodni? jak bym byla pracodawca tez bym nie uwierzyla. bo chory lezy w domu. widac nie byles tak chory skoro anglik dal tylko tydzien.

[ Ostatnio edytowany przez: myszka102 19-01-2012 09:53 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer gadu-gadu

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2012-01-19 09:53:26 (4 miesiące temu)

Dwunasty

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 17-01-2011

Cytat:

2012-01-19 09:46:50, jedrek napisał(a):

Dal wypowiedzenie przed dyscyplinarnym przesluchaniem i probowal sie dogadac co do referencji. Oczywiscie to nie jest rada dla ciebie. Ja bym tak zrobil.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>jedrek</i> 19-01-2012 09:48 ]

Zrobili mu dyscyplinarkę, gdyby go chcieli wywalić to wywaliliby od razu. Wszystko zależy od tego co im powie i jak się zachowa na spotkaniu. Jak zacznie się rzucać i twierdzić że to ich wina to poleci wcześniej czy później. Na moje oko dostanie ostatnie ostrzeżenie i przez rok naprawdę musi uważać.
Fakt jest taki że to poważne wykroczenie. Gdyby najnormalniej w świecie nie przyszedł do pracy już by było lepiej.
(11+

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

lashbybella

Post #8 Ocena: 0

2012-01-19 09:55:40 (4 miesiące temu)

lashbybella

Kobieta

Z nami od: 26-02-2010

Ja bym cie wylala z roboty! Sorry, reszta historii mnie nie interesuje, sfalszowales zwolnienie! O co ty chcesz walczyc? Ciesz sie, ze w ogole maja zamiar z toba rozmawiac.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

konto usunięte

Post #9 Ocena: 0

2012-01-19 09:55:47 (4 miesiące temu)

konto usunięte

Cytat:

2012-01-19 00:51:11, MajkiMIchu napisał(a):
otoz. moja sprawa wyglada nastepujaca.zostalem zawieszony na pare dni za zlamanie regulaminu (sfalszowanie zwolnienia lekarskieg)

Przeczytaj co napisales powyzej, a potem zastanow sie czy byl/jest sens "to" kontynuowac?
p.s "to" - kolejne klamstwa.
lol i wszystko jasne;-)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

lashbybella

Post #10 Ocena: 0

2012-01-19 09:59:44 (4 miesiące temu)

lashbybella

Kobieta

Z nami od: 26-02-2010

W ogole tytul jest mylacy...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

Strona 1 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Promy do Francji - już od £19!

Ceny już od £19 za samochód + 4 osoby. Sprawdź ceny i rezerwuj online!

Paczki do Polski, £20 za 30 kg!

Najniższa cena, solidny serwis od drzwi do drzwi, udogodnienia dla firm

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 12 350 25 40 Polska,
  • Fax: +44 (0)845 331 3041