MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zawieszona w pracy bedac w ciązy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 3 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

McKwak

Post #1 Ocena: 0

2011-06-28 23:08:27 (14 lat temu)

McKwak

Mężczyzna

Z nami od: 24-10-2007

Cytat:

2011-06-28 23:05:03, jedrek napisał(a):
Cytat:

2011-06-28 20:03:03, McKwak napisał(a):
Witam !

Pisze w imieniu żony. Żona pracuje w firmie ponad 2 lata. Jest w 20 tygodniu ciazy. Dzisiaj zostala zawieszona w pracy az do spotkania ktore ma sie odbyc za tydzien w jej sprawie. Zostala zawieszona niby z powodu ze byla na nia skarga w biurze gdzie sprzata. W tym dniu bylem razem z żona w tym biurze zeby jej pomoc bo sie zle czula. Informowala pracodawce wielokrotnie ze jest w ciazy i potrzebuje kogos do pomocy albo zeby dal Jej lzejsza prace. Czym zostalo to bez odpowiedzi. Dzisiaj poszła do pracy a menager do niej zadzwonił i zapytał czy była w pracy w niedziele z mężem a ona to potwierdziła ze tak,bo bolał ją brzuch a menager na to ze ma oddac klucze i ma zakaz do pracy ,poki nie zostanie zrobione zebranie w tej sprawie i ma czekac na list z decyzją co dalej.Teraz zona się martwi bo myslała ze dobrze robi bo chciała wykonac swoje obowiązki a ze zle się czuła to zabrała mnie.
Teraz pytanie - czego moze spodziewac się po tym zebraniu?czy mogą ją zwolnic albo zawiesic?Brakuje jej 9 tygodni do macierzynskiego a tu bardziej są porachunki między menagerem a żoną a szef trzyma stronę menagera :((
Pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: <i>McKwak</i> 28-06-2011 20:15 ]

Wtrace swoje trzy grosze.
Zle sie stalo, ze zona zle sie czujac poszla do pracy. A ty jako obca osoba nie wiem czy miales prawo z nia isc. Np jesli pracownik dostaje klucze do biura, albo czyjegos domu to nie powinien chyba przyprowadzac obcych osob. To moze zostac uznane jako gross misconduct i niestety mozna zwolnic kobiete w ciazy. Skoro juz sie przyznala, ze z toba byla w pracy, linia obrony moze byc brak przeszkolenia. Czyli udac, ze niby skad miala wiedziec, ze nie moze maz jej pomoc? Ale warunek, nie mogla byc przeszkolona, nie widniejae jej podpis np na regulaminie itp. Pracodawca ma obowiazek przeszkolenia pracownika.
Nie chce byc zlym prorokiem, ale kiepsko to widze. Powodzenia

To jest wlasnie najlepsze wtym ze ja nie moglem byc , ale Ten manager kiedys poprosil moja zone czy moze jechac do biura posprzatac ze swoja mama (czyli moja tesciowa) ktora nie miala umowy i tez byla OBCA. To w tym wypadku juz nie bylo problemu (wtedy jeszcze bylo dobrze miedzy moja zona a mangerem). A teraz juz sie zrobil problem ... Ma jeszcze tego smsa z jego prosba.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

mgn1805

Post #2 Ocena: 0

2011-06-28 23:10:07 (14 lat temu)

mgn1805

Kobieta

Z nami od: 28-06-2011

witam, na nieszczeście znam firme i ludzi z ww firmy i moge powiedziec,ze to jeden wielki przekret facet ktory jest menagerem nie powinien nim byc a dziewczyna tj, zonamackwaka wyreczal sie przeookropnie. on tu umoralnia kobiete w ciazy ktora chciala byc wporzadku i do konca uczciwa dostaje po dupie?? a sam robi przekrety finansowe na fikcyjnie zatrudnioych ludziach czego jestem zywym przykladem!!! kto tu powinien byc zawieszony a moze zwolniony!!!!!!!!!! pozdr

Do góry stronyOffline

jedrek

Post #3 Ocena: 0

2011-06-28 23:16:31 (14 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Z nami od: 02-11-2006

Cytat:

2011-06-28 23:08:27, McKwak napisał(a):
Cytat:

2011-06-28 23:05:03, jedrek napisał(a):
Cytat:

2011-06-28 20:03:03, McKwak napisał(a):
Witam !

Pisze w imieniu żony. Żona pracuje w firmie ponad 2 lata. Jest w 20 tygodniu ciazy. Dzisiaj zostala zawieszona w pracy az do spotkania ktore ma sie odbyc za tydzien w jej sprawie. Zostala zawieszona niby z powodu ze byla na nia skarga w biurze gdzie sprzata. W tym dniu bylem razem z żona w tym biurze zeby jej pomoc bo sie zle czula. Informowala pracodawce wielokrotnie ze jest w ciazy i potrzebuje kogos do pomocy albo zeby dal Jej lzejsza prace. Czym zostalo to bez odpowiedzi. Dzisiaj poszła do pracy a menager do niej zadzwonił i zapytał czy była w pracy w niedziele z mężem a ona to potwierdziła ze tak,bo bolał ją brzuch a menager na to ze ma oddac klucze i ma zakaz do pracy ,poki nie zostanie zrobione zebranie w tej sprawie i ma czekac na list z decyzją co dalej.Teraz zona się martwi bo myslała ze dobrze robi bo chciała wykonac swoje obowiązki a ze zle się czuła to zabrała mnie.
Teraz pytanie - czego moze spodziewac się po tym zebraniu?czy mogą ją zwolnic albo zawiesic?Brakuje jej 9 tygodni do macierzynskiego a tu bardziej są porachunki między menagerem a żoną a szef trzyma stronę menagera :((
Pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: <i>McKwak</i> 28-06-2011 20:15 ]

Wtrace swoje trzy grosze.
Zle sie stalo, ze zona zle sie czujac poszla do pracy. A ty jako obca osoba nie wiem czy miales prawo z nia isc. Np jesli pracownik dostaje klucze do biura, albo czyjegos domu to nie powinien chyba przyprowadzac obcych osob. To moze zostac uznane jako gross misconduct i niestety mozna zwolnic kobiete w ciazy. Skoro juz sie przyznala, ze z toba byla w pracy, linia obrony moze byc brak przeszkolenia. Czyli udac, ze niby skad miala wiedziec, ze nie moze maz jej pomoc? Ale warunek, nie mogla byc przeszkolona, nie widniejae jej podpis np na regulaminie itp. Pracodawca ma obowiazek przeszkolenia pracownika.
Nie chce byc zlym prorokiem, ale kiepsko to widze. Powodzenia

To jest wlasnie najlepsze wtym ze ja nie moglem byc , ale Ten manager kiedys poprosil moja zone czy moze jechac do biura posprzatac ze swoja mama (czyli moja tesciowa) ktora nie miala umowy i tez byla OBCA. To w tym wypadku juz nie bylo problemu (wtedy jeszcze bylo dobrze miedzy moja zona a mangerem). A teraz juz sie zrobil problem ... Ma jeszcze tego smsa z jego prosba.

Ten sms jest na wage zlotaa! opraw telefon w ramki i zamknij w sejfie.
Prawo mowi, ze nie mozna karac za cos na co sie wczesniej godzilo.
A to moze byc uzyte jako dowod.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #4 Ocena: 0

2011-06-28 23:18:37 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2011-06-28 23:16:31, jedrek napisał(a):

Chyba dowód na to, że nie było aprobaty przełożonych.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

jedrek

Post #5 Ocena: 0

2011-06-28 23:22:27 (14 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Cytat:

2011-06-28 23:18:37, tomaszzet napisał(a):
Cytat:

Skoro menager prosil, zeby przyjsc z obca osoba, to chyba aprobowal taka sytuacje. Chyba, ze cos zle zrozumialem.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #6 Ocena: 0

2011-06-28 23:27:20 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2011-06-28 23:22:27, jedrek napisał(a):
Cytat:

2011-06-28 23:18:37, tomaszzet napisał(a):
Cytat:

Skoro menager prosil, zeby przyjsc z obca osoba, to chyba aprobowal taka sytuacje. Chyba, ze cos zle zrozumialem.

Owszem, ale tym razem aprobaty nie było. A sms był przypisany do tamtego konkretnego przypadku.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

jedrek

Post #7 Ocena: 0

2011-06-28 23:33:56 (14 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Chodzi o to, ze kiedys tolerowal taka sytuacje. Dawal przyzwolenie, przymykal oko. W kazdym razie wiedzial o tym. Nie powinien teraz wszczynac postepowania dyscyplinarnego. Tzn wszczac moze, ale mozna sie bronic, ze kiedys na to pozwalal.
Nie wiem czy dobrze wytlumaczylem. Nie mam teraz czasu, ale sprobuje poszukac ten przepis.

Do góry stronyOffline

McKwak

Post #8 Ocena: 0

2011-06-28 23:45:52 (14 lat temu)

McKwak

Mężczyzna

Z nami od: 24-10-2007

będę wdzięczna za ten przepis,ja tez uważam że tak sprawa powinna sie zakonczyc na upomnieniu ,więc poczekamy i zobaczymy.Nie damy się tak łatwo :)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

jedrek

Post #9 Ocena: 0

2011-06-29 01:06:45 (14 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Nie znalazlem tego co dokladnie chcialem znalezc. Ale znalazlem przyklad:TU
Tam jest opisany przyklad: Unfair Dismissal Claim won after Employer tolerated previous act of misconduct.

Where an employer tolerates an act of misconduct and then seeks to dismiss an employee for carrying out an act of misconduct which has been previously tolerated, then the dismissal may be unfair

No i KONIECZNIE skontaktuj sie z prawnikiem od prawa pracy np w CAB.

[ Ostatnio edytowany przez: jedrek 29-06-2011 01:10 ]

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-06-29 23:30:40 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,