MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zawieszona w pracy bedac w ciązy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 2 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tomaszzet

Post #1 Ocena: 0

2011-06-28 21:25:51 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2011-06-28 21:16:46, McKwak napisał(a):
Moze zwolnienie lekarskie pomoze ? W koncu nie dostala zadnego pisma w tej sprawie tylko zostala poinformowana w sposob telefoniczy ze ma czekac na list z terminem tego spotkaniaw Jej sprawie. I ciagnac zwolnienie do samego pojscia na macierzynski.

No to dodam jeszcze /bo przeoczyłem fakt, że to było zapodane przez telefon/, że musi otrzymac posmo zanim odbędzie się spotkanie. Pismo będzie zawierało zarzuty i pozwoli sie przygotować do tematu. Spotkanie ma się odbywać tylko w sprawie przedstawionej w "zaproszeniu" od pracodawcy.
Po spotkaniu pracodawca musi przysłac pismo, w którym będzie podana "decyzja", oraz informacja gdzie, w jakim terminie i do kogo może sie odwołać.

Napisz pod link, który podałem powyżej w PS, każde uchybienie względem procedur podważa ważnosć postępowania.

Jeżeli pisma nie będzie, to można stwierdzić, że nie było powiadomienia o spotkaniu i na nie nie pójsć.

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 28-06-2011 21:29 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2011-06-28 21:28:11 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Zalezy, gdzie pracowala, bo np u mnie w pracy juz niestety ale nie dostalaby kluczy.

Ja potrafie zrozumiec, ze chcieliscie dobrze, ale dobrymi checiami pieklo jest wybrukowane, jak to mowia.

Nie rozumiem jednego, bo skoro pracowala na stala umowe, to dlaczego nadrabiac to czego oczywiscie sama nie mogla zrobic z powodu ciazy? Wiem, ze wam teraz to nie pomoze, ale moze inni sie zastanowia. Chcieliscie dobrze dla kogo? Dla dobra ogolnego pracodawcy, ktory jak widac w nosie mial jej stan, bo nie musial sie przejmowac, bo nikt im tego nie powiedzial, ze nie dopelniaja obowiazkow?

Fakt ciaza nie choroba, ale stan, jednak, ktorego utrzymanie jest obwarowane specjalnymi przepisami, ktorych pracodawca musi przestrzegac, i od przestrzegania ktorych nie powinno sie pracodawce odwodzic.

Za bycie w ciazy nie trzeba przepraszac, wstydzic sie, czy usprawiedliwiac, i udawac ze nic sie nie zmienilo, i dla "spokoju" nadrabiac mina, czy pomoca osob, ktore nie maja prawa wejscia na zaklad. To, ze ktos inny tez tak robil, nie usprawiedliwia drugiego do takiego samego postepowania, chyba, ze bylo na to ciche przyzwolenie pracodawcow, a to juz sprawa wadliwych systemow zarzadzania firma.

Powodzenia zycze, szczerze.
Ada

Do góry stronyOffline

McKwak

Post #3 Ocena: 0

2011-06-28 21:35:30 (14 lat temu)

McKwak

Mężczyzna

Z nami od: 24-10-2007

a czy teraz możemy miec problemy z dostaniem macierzynskiego ? wątpie żeby pracodawca płacił ale muszę mieć odpowiedz pracodawny,żeby było można złożyc do Job i do kiedy takie papiery trzeba składac ? zeby pózniej nie było za pózno.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2011-06-28 22:08:53 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Moze poradz sie w ACAS, bo sytuacja nie jest prosta.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-06-28 22:13:43 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #6 Ocena: 0

2011-06-28 22:16:48 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Cytat:

2011-06-28 22:13:43, Dobry_Wujek napisał(a):
Nie każdej kobiecie odpowiada zajmowanie się domem i dziećmi dzień w dzień i nic poza tym. Czasami podejmują pracę dla niewielkich pieniędzy, ale mają z tego satysfakcję.

McKwak. Może zapytaj ekspertów.

OK, ale jak ja podałem ten link wczesniej, to McKwak napisał, że "głupio piszę".

Nie musi jej odpowiadać zajmowanie się domem, ale to nie powód, by narażać dziecko.

Kobieto, zrób cos dla siebie i dla dziecka. Odpocznij.

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 28-06-2011 22:19 ]

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-06-28 22:34:10 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #8 Ocena: 0

2011-06-28 22:40:40 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Dla jasnosci, bo chyba co którys czyta między wierszami. Ponownie nie sprecyzuję co miałem na mysli, ale odwracać kota ogonem tez nie będę.

Cytat:

2011-06-28 21:38:44, tomaszzet napisał(a):
McKwak, sądząc po zdjęciu to Twoja żona nie musi pracować. No chyba, że Ty masz wysoki dochód.

Ale pozory mylą, więc mogę sie mylić.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>tomaszzet</i> 28-06-2011 21:39 ]

Teraz to dopiero mi się dostanie.

Do góry stronyOffline

McKwak

Post #9 Ocena: 0

2011-06-28 23:00:16 (14 lat temu)

McKwak

Mężczyzna

Z nami od: 24-10-2007

Cytat:

2011-06-28 22:10:14, tomaszzet napisał(a):
Cytat:

2011-06-28 22:01:11, McKwak napisał(a):
A gdzie widzisz tu kase ?

Jak widzę, że "facet" pozwala kobiecie ciężarnej narażać siebie i dziecko, to aż mi sie pięsći zaciskają.

Kasa = korzysci, dla wielu nie ważne jakim kosztem.

Wybacz ale nie rozumiem Cie ... Kto , jak i gdzie naraza kobiete i dziecko ?

Chyba po to wlasnie pracowalismy razem zeby bylo lzej. A zeby isc na maternity to musi czekac do ktoregos tam tygodnia ? Nie pamietam do ktorego. Wiec co miala zrobic ? Przestac chodzic do pracy ? Zeby ponad 2 lata pracy poszly w piz.... ? O pomoc prosila ich nie raz zeby dali kogos do pomocy to jak grochem o sciane ...
Nie bylo przez te ponad 2 lata zadnych problemow w Jej pracy a teraz nagle sie zrobily ...
Poprostu czlowiek chce wiedziec jakie ma prawa bo czuje sie oszukany. A po za tym to sa prywatne porachunki managera. Bo wszystko bylo dobrze dopoki nie poszlo wyzej z tym ze oszukiwal ja na zarobkach. A gosc mimo tego nadal w tej firmie pracuje i robi wałki ...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

jedrek

Post #10 Ocena: 0

2011-06-28 23:05:03 (14 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Z nami od: 02-11-2006

Cytat:

2011-06-28 20:03:03, McKwak napisał(a):
Witam !

Pisze w imieniu żony. Żona pracuje w firmie ponad 2 lata. Jest w 20 tygodniu ciazy. Dzisiaj zostala zawieszona w pracy az do spotkania ktore ma sie odbyc za tydzien w jej sprawie. Zostala zawieszona niby z powodu ze byla na nia skarga w biurze gdzie sprzata. W tym dniu bylem razem z żona w tym biurze zeby jej pomoc bo sie zle czula. Informowala pracodawce wielokrotnie ze jest w ciazy i potrzebuje kogos do pomocy albo zeby dal Jej lzejsza prace. Czym zostalo to bez odpowiedzi. Dzisiaj poszła do pracy a menager do niej zadzwonił i zapytał czy była w pracy w niedziele z mężem a ona to potwierdziła ze tak,bo bolał ją brzuch a menager na to ze ma oddac klucze i ma zakaz do pracy ,poki nie zostanie zrobione zebranie w tej sprawie i ma czekac na list z decyzją co dalej.Teraz zona się martwi bo myslała ze dobrze robi bo chciała wykonac swoje obowiązki a ze zle się czuła to zabrała mnie.
Teraz pytanie - czego moze spodziewac się po tym zebraniu?czy mogą ją zwolnic albo zawiesic?Brakuje jej 9 tygodni do macierzynskiego a tu bardziej są porachunki między menagerem a żoną a szef trzyma stronę menagera :((
Pozdrawiam

Wtrace swoje trzy grosze.
Zle sie stalo, ze zona zle sie czujac poszla do pracy. A ty jako obca osoba nie wiem czy miales prawo z nia isc. Np jesli pracownik dostaje klucze do biura, albo czyjegos domu to nie powinien chyba przyprowadzac obcych osob. To moze zostac uznane jako gross misconduct i niestety mozna zwolnic kobiete w ciazy. Skoro juz sie przyznala, ze z toba byla w pracy, linia obrony moze byc brak przeszkolenia. Czyli udac, ze niby skad miala wiedziec, ze nie moze maz jej pomoc? Ale warunek, nie mogla byc przeszkolona, nie widniejae jej podpis, np na regulaminie w ktorym czarno na bialym jest napisane, ze nie moze przyprowadzac osob postronnych itp. Pracodawca ma obowiazek przeszkolenia pracownika.
Nie chce byc zlym prorokiem, ale kiepsko to widze. Powodzenia

[ Ostatnio edytowany przez: jedrek 28-06-2011 23:08 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,