MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zawieszona w pracy bedac w ciązy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

McKwak

Post #1 Ocena: 0

2011-06-28 20:03:03 (14 lat temu)

McKwak

Mężczyzna

Z nami od: 24-10-2007

Witam !

Pisze w imieniu żony. Żona pracuje w firmie ponad 2 lata. Jest w 20 tygodniu ciazy. Dzisiaj zostala zawieszona w pracy az do spotkania ktore ma sie odbyc za tydzien w jej sprawie. Zostala zawieszona niby z powodu ze byla na nia skarga w biurze gdzie sprzata. W tym dniu bylem razem z żona w tym biurze zeby jej pomoc bo sie zle czula. Informowala pracodawce wielokrotnie ze jest w ciazy i potrzebuje kogos do pomocy albo zeby dal Jej lzejsza prace. Czym zostalo to bez odpowiedzi. Dzisiaj poszła do pracy a menager do niej zadzwonił i zapytał czy była w pracy w niedziele z mężem a ona to potwierdziła ze tak,bo bolał ją brzuch a menager na to ze ma oddac klucze i ma zakaz do pracy ,poki nie zostanie zrobione zebranie w tej sprawie i ma czekac na list z decyzją co dalej.Teraz zona się martwi bo myslała ze dobrze robi bo chciała wykonac swoje obowiązki a ze zle się czuła to zabrała mnie.
Teraz pytanie - czego moze spodziewac się po tym zebraniu?czy mogą ją zwolnic albo zawiesic?Brakuje jej 9 tygodni do macierzynskiego a tu bardziej są porachunki między menagerem a żoną a szef trzyma stronę menagera :((
Pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: McKwak 28-06-2011 20:15 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

tomaszzet

Post #2 Ocena: 0

2011-06-28 20:20:02 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2011-06-28 20:03:03, McKwak napisał(a):
Witam !

...Informowala pracodawce wielokrotnie ze jest w ciazy...

Było to pisemne czy ustne powiadomienie?

Jeżeli ustne to klapa, bo się wyprą.

Jeżeli się źle czuła to powinna siedzieć w domu, a nie Ciebie jeszcze ciągać. No chyba, że to Ty ją pchałes i poszedłes by "pomóc".

Znam przypadek gdy dziewczyna pracowała w chłodzie, wilgoci i hałasie. Pewnego pięknego dnia wróciła do domu i się zaczęło.
Po porodzie tłumaczyła, że nie miała pojęcia o swoim stanie :)
A pakolki pytały czy w pl to norma, takie niedbalstwo.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-06-28 20:26:32 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

McKwak

Post #4 Ocena: 0

2011-06-28 20:34:09 (14 lat temu)

McKwak

Mężczyzna

ja mysle ze to nie jest powod do zwolnienia tylko do upomniania.Praca była na 7 rano wiec ciezko do kogokolwiek z pracy dodzwonic się :(( z drugiej strony wiem ze jestem osobą obcą ale ich o nic nie można się doprosić . Czy zona była w ciązy czy nie to i tak musiała wykonywac te same obowiązki.Druga dziewczyna co też jest w ciąży brała swojego męża i nie było żadnych problemów.Żona do POlski poleciała na dwa tygodnie i jej mąż razem z tą dziewczyną robił za moją żone . Ta firma jest pokrzaniona alee już do konca trzeba jakoś wytrwać .... a duzo nie zostało :((

[ Ostatnio edytowany przez: McKwak 28-06-2011 20:41 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2011-06-28 20:36:27 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

McKwak

Post #6 Ocena: 0

2011-06-28 20:43:54 (14 lat temu)

McKwak

Mężczyzna

Ja myslę że to nie jest takie wielki wyczyn zeby odrazu zwalniac.Tym bardziej ze umowa jest na stałe,nigdy nie było żadnych skarg i kobiete w ciązy chroni jakis paragraf ze nie można jej zwolnic....

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2011-06-28 20:46:34 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mala24

Post #8 Ocena: 0

2011-06-28 20:53:42 (14 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

wiesz mckwak co dla niektorycg pracodawcow kazdy wyczyn jest dobry zeby zwolnic kobiete w ciazy.niby chroni ja cos tam ale jak np cos by ukradla to tez maja ja trzymac?to tak ogolnie a co do problemu to u mnie tez kobitka przychodzi z mezem i czasem siostra i nie ma problemu,to chyba zalezy od pracodawcy.moze i on nic nie ma przeciwko ale jest tez opcja ze ktos z firmy gdzie sprzatala sie poskarzyl to wtedy cos chyba musi zrobic.wiadomo klient chyba wazniejszy dla nich jest.ja bym sie nie martwila.dostanie upomnienie i tyle.a tak na marginesie to u nas jest tak ze spotkanie MUSI sie odbyc w ciagu 72 godz od tego zdarzenia inaczej nie ma sprawy,to ak niby wedlug prawa jest.powodzenia

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #9 Ocena: 0

2011-06-28 20:54:09 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Na spotkanie powinna pójsć ze swiadkiem. Spotkanie musi się odbyć w dogodnym terminie dla każdej strony, również dla swiadka.
Spotkania nikomu nie wolno nagrywać na żadnego rodzaju nosniki.
Wszystko powinno być zanotowane. Żona niech notuje by się nie zaplątać w "zeznaniach", bo będą się czepiali każdego jej słówka by pogrążyć.
Najlepiej by miała "wsparcie" /swiadka/ ze związków zawodowych, ale to pewnie odpada, bo trzeba do nich należeć by pomogli, a to zawsze jest wydatek, więc pewnie szkoda kasy.
A jak będą mówić jaką jest dobrą pracownicą to lewym wpuascić a prawym wypuscić, albo odwrotnie. Mówią to bo tak muszą, by nie stresować zbytnio pracownika :-] bo angole szybko w depresję wpadają :-]

PS

Tutaj zadaj pytanie

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 28-06-2011 21:06 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

McKwak

Post #10 Ocena: 0

2011-06-28 21:16:46 (14 lat temu)

McKwak

Mężczyzna

Moze zwolnienie lekarskie pomoze ? W koncu nie dostala zadnego pisma w tej sprawie tylko zostala poinformowana w sposob telefoniczy ze ma czekac na list z terminem tego spotkaniaw Jej sprawie. I ciagnac zwolnienie do samego pojscia na macierzynski.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 1 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,