MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zwolnienie lekarskie czy....

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

misiapysia

Post #1 Ocena: 0

2011-05-16 13:35:25 (14 lat temu)

misiapysia

Kobieta

Z nami od: 03-09-2010

Witam
Pracuje na kontrakcie od grudnia 2010 jako sprzataczka. W styczniu dowiedzialam sie ze jestem w ciaży. Od dwóch tygodni przebywam na zwolnieniu lekarskim ze wzgledu na ból pleców. Mój mąz stwierdził ze jednak powinnam porozmawiac ze swoim supervisorem i sie zwolnic a nie ciągnąć zwolnienie lekarskie w nieskończoność (do porodu w Październiku). Ja myślałam ze tak jak w PL można ciągnąć zwolnienie do momentu porodu. Moje pytanie brzmi czy ciągnąć zwolnienie czy się zwollnić jak tu z tym prawem i zwolnieniami lekarskimi???

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2011-05-16 13:44:33 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Słuchaj męża!!! ale nie tym razem. Skoro jesteś na zwolnieniu lekarskim to co i komu daje że się zwolnisz z pracy?
Moze za parę tygodni będziesz wstanie wrócić do pracy i co wtedy?

Nie można ''ciągnąć'' zwolnienia do porodu. Bodajże 4 tyg przed planowanym rozwiązaniem będziesz musiała pójść na macierzyński, jeśli oczywiscie nadal będziesz na zwolnieniu.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-05-16 14:15:08 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-05-16 14:17:55 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Falcon

Post #5 Ocena: 0

2011-05-16 14:18:42 (14 lat temu)

Falcon

Mężczyzna

Z nami od: 14-02-2011

zaklad pracy nie ma prawa ciebie zwolnic jezeli jestes w ciazy tu masz link do strony gdzie jest wszystko opisane link do stronki
“You can't stay in your corner of the Forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.” ― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh

Do góry stronyOffline

Strona WWW

misiapysia

Post #6 Ocena: 0

2011-05-16 14:29:16 (14 lat temu)

misiapysia

Kobieta

no tak ale wszystko wskazuje na to ze o ile bym wrocila to dosłownie na kilka dni bo moje plecy nie dadza po prostu rady pogodzic wszystkich obowiazkow domowych i w pracy. Pod dwoch tygodniach w domu czuje sie lepiej ale nie chce ryzykowac kolejny raz i dochodzic znowu do siebie nastepne dwa tygodnie. A wiec ja z gory zakładam ze powrót jest nie możliwy sprzatanie na dokładkę w szpitalu wśród zarazków, bakterii itp. A co jak lekarz powie sorki musisz wrócic do pracy bo ja nie wystawie zwolnienia?

Dziękuję za szybki odzew, dziś własnie planowałam iść i rozmawiać z moim supervisorem

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-05-16 14:33:03 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

misiapysia

Post #8 Ocena: 0

2011-05-16 14:36:20 (14 lat temu)

misiapysia

Kobieta

hehe no niby nie stać ale jest jeszcze jedno ale w polsce jestem na urlopie wychowawczym ktory sie konczy we wrzesniu, ze wzgledu ze sami nie wiemy czego chcemy nie chcialabym sie zwalniac z tamtad a po urlopie ma macierzynski wrocic ewentualnie do PL do pracy. No i tu lezy szkopuł macierzynski byl by z ZUS no i z UK a to juz pewnie nie legalne. W UK praca na part time a w PL na cały etat miałam. No i sama nie wiem jak sie wygrzebać z tego wszystkiego.

Do góry stronyOffline

Falcon

Post #9 Ocena: 0

2011-05-16 14:38:36 (14 lat temu)

Falcon

Mężczyzna

Z nami od: 14-02-2011

lekarz na pewno ci nic takiego nie powie w razie jakich kolwiek komplikacji to on jest odpowiedzialny
“You can't stay in your corner of the Forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.” ― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #10 Ocena: 0

2011-05-16 14:44:05 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »