MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przemoc i zaniedbanie w domu opieki.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dadido

Post #1 Ocena: 0

2011-05-07 15:00:25 (14 lat temu)

dadido

Kobieta

Z nami od: 11-12-2007

Kiedyś moja koleżanka fryzjerka z zawodu w Polsce, tutaj w Uk pracowała w domu opieki w Manchester i podobnie jak Ty to opisujesz opowiadała mi o znęcaniu się na starszych ludziach i o tych zaniedbaniach to była dla mnie masakra jak wyszłam od niej z domu po tych relacjach z jej pracy aż rozbolała mnie głowa.
Piszę o tym bo od roku też pracuję w domu opieki ale ja z koleji mam od jakiegoś czasu problem z moją menagerką i Dyrektorką ,ponieważ ciągle zmieniaja warunki pracy na gorsze nie chodzi tu o godziny bo mamy ich dużo ale o sposób w jaki jesteśmy traktowani dosłownie jak niewolnicy to jest nie dozniesienia,że zabierają nam telefony ,kolezance angielce dosłownie zabrała telefon z kieszeni,przecież to nie jest legalne grzebać komuś po kieszeniach i obmacywać nie ma takiego prawa pozatym dlaczego mam płacić po 10 pensów za goracą wodę są też inne rzeczy i nie chce mi się o nich pisać ,co do warunków w jakich znajdują się Rezydenci też miałabym dużo do zyczenia ale jeśli chodzi o warunki sanitarne to jest ok !...Dom Opieki jest czysty zadbany i dobrze urządzony..
Kilka dni temu dokładnie 2wa byłam na rozmowie z managerką i Dyrektorką tak byłam wkurzona ,że dokładnie wykrzyczałam wszystko co miałam na sumieniu na koniec dosrałam ,że jeśli nie zmienią nam warunków pracy umieszczę wszystko w mojej nowej książce którą napiszę i zatytułuję " Krótka historia końca Domu Starości na Stanley Road..
Wieszcie mi nie wiem co będzie mogą mie zwolnić albo też pocałować w dupę jakoś nie dbam o to, bo jestem pieprzoną optymistką na takie rzeczy, zresztą juz raz podałam jedną firmę do trybunału pracy mogę to zrobić z tą też ,,,skoro tak chcą nie mam wyjścia by zarabiać w ten sposób hehe...

[ Ostatnio edytowany przez: dadido 07-05-2011 15:07 ]

W życiu piękne są tylko chwile i ulotne jak motyle ...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-05-07 15:50:16 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jamika

Post #3 Ocena: 0

2011-05-19 14:30:43 (14 lat temu)

jamika

Kobieta

Z nami od: 19-05-2011

Zglos sprawe do Care Quality Commission. Wydaje mi sie, ze mozesz to zrobic nawet anonimowo i bez dowodow. Oni wszystkim sie juz zajma i znajda nieprwidlowosci. Maja tez prawo do niezapowiedzianych inspekcji, takze w nocy. Od CQC glownie zalezy czy taki dom opieki moze w ogole istniec.

PS. Jak Ci obcieli godziny pracy to zglos do zwiazkow zawodowych. Jezeli w kontrakcie masz zagwarantowane tyle i tyle godz. to nie maja prawa ich zmniejszyc bez Twojej zgody.

Powodzenia

Do góry stronyOffline

perfekcja

Post #4 Ocena: 0

2011-05-19 16:14:53 (14 lat temu)

perfekcja

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

O matko i corko...
horror jakis.
Nuska ja bym nagrala kilka filmikow. Albo same glosy bo to latwiej, jak krzycza na tych ludzi i poszla na policje i do telewizji.

Do góry stronyOffline

madziara2205

Post #5 Ocena: 0

2011-05-19 17:32:24 (14 lat temu)

madziara2205

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Cytat:

2011-05-19 16:14:53, perfekcja napisał(a):
O matko i corko...
horror jakis.
Nuska ja bym nagrala kilka filmikow. Albo same glosy bo to latwiej, jak krzycza na tych ludzi i poszla na policje i do telewizji.

Zgadzam się z twoją wypowiedzią.Im więcej dowodów tym lepiej.

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #6 Ocena: 0

2011-05-19 18:21:20 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

A ja sie wlasnie zapisalam do zwiazkow zawodowych. I to nie przez szefostwo, a pier.... coreczki jednej z estaruszek. Dzisiaj wparowala do nas policja. My nic zlego nie robimy. Babcia ma demencje jak diabli, jest agresywna. Coreczka zostawila mamuni lalke, ktora uderzyla sie w czolo. Powstal malutki siniak. Z malutkiego siniaka powstala chryja na pol Liverpoolu. My juz mamy dosc.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Unwinka

Post #7 Ocena: 0

2011-05-31 21:33:23 (14 lat temu)

Unwinka

Kobieta

Z nami od: 15-11-2007

Ogladacie "undercover care" na BBC1?

OMG, szok

[ Ostatnio edytowany przez: Unwinka 31-05-2011 21:48 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-05-31 21:51:55 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #9 Ocena: 0

2011-05-31 22:03:25 (14 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Szok!!! Nawet na mnie wywarło to wrarzenie.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2011-05-31 22:07:30 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Czytam reakcje, i się ciesze, że nie ogladałam.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,