|
|
---|---|
invisible | Post #1 Ocena: 0 2011-04-11 18:12:22 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-06-2007 |
Witam.Mam problem w pracy.Pracuje w moim hotelu od 7 lat.Od roku pracuje trzy dni w tyg ,bez weekendow.Poniewaz moje dziecko idzie do szkoly ,chcialam poprosic abym mogla pracowac 5 dni w tyg od np 10-2.30,ale moja szefowa powiedziala,ze absolutnie sie nie zgdza.Nie zgodzila sie tez na to ,ze pracujac teraz 3 dni w tyg,ustawia mi zmiany od 11 do 18.30,co powoduje,ze mam problemy z odbieraniem malucha z przedszkola.Dodam ,ze jestem jedyna osoba ktora ma normalny kontrakt,Sa dwie dziewczyny,ktore pracuja od poniedzilku do piatki i wychodza przed 18 ta lub wczesniej,Ona tlumaczy,ze one maja inny kontrakt i jesli chce moze mi zmienic kontrakt.Dodam ,ze nigdy nie przestrzegano u mnie wywiazania sie z godzin z kontraktu,a prosby zebym miala wolne weekendy,gdyz nie mam z kim zostawic dziecka trwaly ponad rok czasu.Mam pytanie czy pracodawca powinien pomagac rodzicom abym swobodnie mogli odbierac dzieci?W innym przypadku bede musial sie zwolnic ,gdyz nie znajde sposobu,zeby jakos pogodzic prace i odbieranie o 15.Co moglabym w tej sytuacji zrobic
|
Marcin_Bujniewi | Post #2 Ocena: 0 2011-04-15 13:55:11 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: Nottingham |
Witam.
Powiem Panu, ze jesli chodzi o "Family Friendly Procedures", Pana pracodawca moze pojsc Panu na reke ale nie musi... Prosze napisac oficjalny list proszacy o spotkanie w celu wyjasnienia Pana sytuacji. Moze rozpatrza to pozytywnie... To wszystko co moze Pan zrobic. Pozdrawiam. Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
|
ania_caterham | Post #3 Ocena: 0 2011-04-15 14:12:33 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
Zerknij tutaj http://www.direct.gov.uk/en/Employment/Employees/Flexibleworking/DG_184569
Pracodawca powinien powaznie sie zastanowic i dac odpowiedz na pismie. Masz prawo do odwolania sie od nieprzychylnej decyzji. Jesli to nie poskutkuje pozostaje zmiana pracy lub poszukanie zarejestrowanej childminder lub zatrudnienie niani, ktora odbieralaby dziecko z przedszkola. |
|