MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z sąsiadem rasitą. co zrobic ?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

fenek4

Post #1 Ocena: 0

2011-04-02 23:40:47 (14 lat temu)

fenek4

Mężczyzna

Z nami od: 02-04-2011

Proszę o opinie i podpowiedz co mogę uczynic aby polepszys swój konfort zycia. W 2009 z rodzina wprowadzilismy sie do wynajetego domu. Pikny wielki ogrod, szkola 5 minut spacerkiem, sasiadka za sciana pracujaca w tej samej szkole do ktorej uczeszczaja dzieci. Wszystko pieknie ladnie lecz pewnego dnia czar prysnol. Sasiadka jako pani od obiadow w szkole opiekowala sie nasza córka i innymi dziecmi podczas gdy nauczyciele mieli przerwe. Doszlo do wypadku, niegroznego ale nasza 5-cio letnia corcia miala rozcieta brode oraz rozciete usta. "opiekunka" zapast pilnowac dzieci zajmowala sie kolezankami z pracy i plotkami. Wystapilismy do dyrekcji szkoly o wyjasnienia jak do tego doszlo. Oczwyscie nikt nic nie widzial ikt nic nie szlyszal. Od tej pory zaczely sie konflikty, nasze dzieci nie mialy juz kontakta z ta pania w szkole i bylo wszytko ok, no prawie do czasku kiedy zaczely sie glupie dogadywki ze dzieci chodza pozno spac i takie tam pierdoly. Ale sasiadka przeszla sama siebie gdy przyszla z awantura do naszgo domu z posodu pralki. Fakt zedula sie pralka i kazano nam czekac 7 dni na fachowca aby ja naprawil (tepo anglikow) przy 3 malych dzieci nie ma takiego czegos jak brak prania. Awantura wybucha o to iz okolo godzi 14 ssasiadka nie moze ogladac tv bo pralka pierze itakie tam i ona rzda aby ja wylaczyc. Zona powiedziale ze ok, skonczy prac za 4 minuty, a ona na to ze nie ma wylaczyc pralke teraz i juz. zona zamknela drzwi, i zaczela sie jazda kopanie w drzwi wyzwiska itp.
przyjechala policja ktora wezwala zona pouczyli sasidke ze tak nie mozna robic. po 2 dniach zona wracajac z 3 dzieci uslyszala z ust corki sasiadki niecenzuralne slowa w swoim kierunku.....
znowu interwencja policji i przperosiny ze strony corki sasiadki itp. Kolejne problemy z miejscem parkingowym, samochody stoja na ulicy, wiec kazdy ma prawno prkowac auto gdzie chce, kchana sasidaka znow ma problem bo staiamy auto pod jej oknem, po milym przypomnieniu pani ze niejest wlasciciellka drogi tylko domu zamknela okno. Na tym sie nie konczy, ciagle pukania w sciany, wydzieranie sie zeby sie zamknac itp. Co wy o tym myslicie ?

[ Ostatnio edytowany przez: fenek4 03-04-2011 11:21 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2011-04-02 23:43:13 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Sobota wieczór...

wwt

edit: na takie przypadki to nawet nie warto czerwonego przycisku...

[ Ostatnio edytowany przez: Dwunasty 02-04-2011 23:46 ]

Do góry stronyOffline

ajlowkunsil

Post #3 Ocena: 0

2011-04-02 23:49:49 (14 lat temu)

ajlowkunsil

Mężczyzna

Z nami od: 28-11-2010

Cytat:

2011-04-02 23:43:13, Dwunasty napisał(a):
Sobota wieczór...

Sobota wieczor trwa caly tydzien :-]
Wyimaginowane dolegliwości są nieuleczalne.

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #4 Ocena: 0

2011-04-03 00:25:53 (14 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Nadal z usmiechem na twarzy mówić sąsiadce "Dzień Dobry". Jak pluje jadem, ignorować, nie dać wciągnąć się w kłótnie. Mieć przygotowany dyktafon, kamerkę w telefonie.8-)

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-04-03 00:29:25 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-04-03 00:56:00 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2011-04-03 01:06:04 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

zapytam, was poj...ło?

[ Ostatnio edytowany przez: Dwunasty 03-04-2011 12:26 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-04-03 01:14:28 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2011-04-03 01:40:57 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Dla odmiany

I inne przyklady

Nie mozna sie nie usmiechnac, chociaz minute...

Kolejny emeryt z ASBO
Ada

Do góry stronyOffline

anna-777

Post #10 Ocena: 0

2011-04-03 06:47:09 (14 lat temu)

anna-777

Kobieta

Z nami od: 27-04-2010

Pocieszę cię,ja mam sąsiadkę która decyduje czy mam gotować,w czym płukać ubrania,wyzwiska są na porządku dziennym.Mamy wspólny korytarz,w nocy najwięcej ona buszuje,tydzień temu zdążyłam podać dzieciom obiad,a ta wariatka prysnęła chlorem w korytarzu.Oczywiście wezwałam policję,chcieli ją pouczyć,ale niestety wyrwała policjantowi drzwi i przed nosem im trzasnęła.Ponad miesiąc temu zgłaszałam ops ją ze względu na to że w nocy zalała inną sąsiadkę,czajnik na gazie był bo ona zasłabła,na dzielnicowego czekam też ponad dwa tygodnie.Ale jak to w Polsce bywa nikt się nie zjawił.Mówienie przez nas nawet dzień dobry pogarsza sytuację,bo wariatka bardziej sra nam na łeb,a tej ostatniej jej akcji nie odpuszczę ze względu na dzieci.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,