MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Invisible13

Post #1 Ocena: 0

2011-02-01 11:02:56 (14 lat temu)

Invisible13

Kobieta

Z nami od: 01-02-2011

Witam
Zacznę od tego, że pracowałam w sklepie od pół roku, w tym czasie nie brałam żadnych dni urlopu , w zeszłym tygodniu pokłóciłam się z moim pracodawcą, który twierdził, że przysługuje mi tylko 5 dni holiday za ten okres pracy, powiedziałam, że dzwoniłam do ACAS i przedstawiłam mu sposób wyliczania, który dał mi więcej dni, stwierdził wtedy, że on mi odbiera 2 dni mojego urlopu za czas gdy była straszna pogoda (śniegi) i sklep był zamknięty. Dodam tylko, że w tą paskudną pogodę dwukrotnie dotarłam do pracy i pocałowałam klamkę:) Mój pracodawca nie mógł się dostać ,by otworzyć sklep, ale nie raczył do mnie zadzwonić i poinformować mnie o tym. Zażadałam w tym czasie zapłaty za te 2 dni, które on to stwiedził(w zeszłym tyg.),że weźnie mi na poczet holidaya. Odmówiłam. Na drugi dzień dostałam list z wypowiedzeniem. Niestety w liście uzasadnili, że sklep od listopada nie przynosi zysków i nie stać ich więcej na zatrudnianie mnie. Właściwie nie wiem czemu to piszę, bo chyba nic z tym nie mogę zrobić, bo jest jakoby uzasadnienie. Tak tylko mam ochotę wykrzyczeć swoją złość, że czasem jak walczysz o swoje dostajesz po d... Z drugiej strony gdybym miała cofnąć czas postąpiłabym tak samo.
Pozdrawiam wszystkich niesłusznie zwolnionych z pracy:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Rivil

Post #2 Ocena: 0

2011-02-01 11:07:27 (14 lat temu)

Rivil

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2011

Czyli tak zwane redundancy? Jezeli tak to go pilnuj czy przez rok nie zatrudni nikogo na to stanowisko, jezeli tak zrobi mozesz wywalczyc odszkodowanie za nieuzasadnione zwolnienie.
Tu bylem. Rivil Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

Invisible13

Post #3 Ocena: 0

2011-02-01 11:40:09 (14 lat temu)

Invisible13

Kobieta

To właściwie byłoby niezłe, bo jestem pewna, że wkrótce kogoś zatrudni, bo teraz zamiast mnie pracuje tam jego żona, która nie jest skora do pracy i nie wierzę,że długo pociągnie, bo jej żywioł to shoping :) Z drugiej strony, czy mogą moje dni pracy oddać innym pracownikom? Chyba nie, prawda? Bo to by wyglądało, że zostałam zwolniona a ktoś inny dostał extra godziny wzamian? Chciałabym móc coś zrobić, bo moi byli pracodawcy nie szanują nikogo poza sobą, źle traktują pracowników(co zresztą wykrzyczałam na koniec)i wykorzystują na każdym kroku. Chciałabym im pokazać, że nie są wszechmocni i powinni się liczyć z ludźmi. Tak więc widzę,że pozostaje mi ich obserwować :)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-02-01 12:26:16 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Invisible13

Post #5 Ocena: 0

2011-02-01 13:31:03 (14 lat temu)

Invisible13

Kobieta

To sklep małżeństwa indyjskiego i szczerze: nigdy nie spotkałam tak samolubnych, skąpych i myślących jedynie o zysku i pieniądzach ludzi.
A słowa świadczące o kulturze typu: proszę, dziękuję, przepraszam nie przeszłyby im przez gardła. Smutne.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-02-01 13:39:25 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Invisible13

Post #7 Ocena: 0

2011-02-01 14:34:20 (14 lat temu)

Invisible13

Kobieta

Cóż, trochę to niesprawiedliwe :( A udowadnianie, że mnie zwolnili nagle zaraz po kłotni o holiday-a i na 100% był to powód, nie warte moich nerwów. Mogę tylko ich postraszyć przy odbiorze moich pieniędzy, tak dla zasady, że wiem co było prawdziwym powodem i mogę to udowodnić. A niech się trochę podenerwują, a co tam :) Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,