MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 3 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

angolski

Post #1 Ocena: 0

2010-10-13 19:51:39 (15 lat temu)

angolski

Mężczyzna

Z nami od: 15-09-2010

Ha, no bardzo dziwne, złaszcza, że donosicielka ( wnuczka jednej z rezydentek domu opieki) nie pamieta, kiedy to zdarzenie miało miejsce. Przecież ja mogłem mieć wtedy wolne i nie jestem tam jedynym facetem mającym nocne zmiany. Myslę,że mnie tylko upomną lub udzielą nagany, chociaż nie wiem za co :-) Czytam tą ich procedurę i zwolnienie to dopiero ostatecznosć. Najpierw jest upomnienie ustne, później pierwsze pisemne, drugie pisemne i na końcu wypowiedzenie, choć i ono ma alternatywę - można zostać przeniesionym w inne miejsce. Może nie dojdzie do najgorszego w moim przypadku. W każdym razie, nie będą mieli łatwo, bo się nie poddam, a mogę wiele powiedziedzieć ( niezbyt dobrego) na temat organizacji pracy w tym domu i sprawowania opieki. Domagają się wojny, mogą ją mieć. :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

angolski

Post #2 Ocena: 0

2010-10-13 19:57:27 (15 lat temu)

angolski

Mężczyzna

No to się przeliczą, bo ja pamięć mam dobrą i taka sytuacja nie mogła miejsca. Jest to poniżej mojego poczucia obowiązku i profesjonalizmu.To możliwe jest tylko u Anglików - płacą mi już miesiąc, a ja nic nie robię. Jeśli będą chcieli mnie zwolnic, to dadzą mi chyba miesięczne wypowiedzenie. Ja będę mógł się odwoływać. Co zyskają tumanki?

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-10-13 22:30:43 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-10-13 22:45:26 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

berenika

Post #5 Ocena: 0

2010-10-13 23:25:01 (15 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Troszkę z innej beczki ale podepnę sie pod ten temat

>>Złamałam regulamin obowiązujący w firmie<< miałam przesłuchanie i dostałam pisemne upomnienie-przyjęłam to na klate. Kilka dni temu mój kolega złamał regulamin dokładnie w taki sam sposób i nic cisza ani przesłuchani ani zadnego upomnienia nie dostał.
Zastanawiam sie co powinnam z tym zrobić bo nurtuje mnie pytanie dlaczego ja dostałam kare a ktoś inny nie? Zasady powinny być takie same dla wszystkich.
Wybieram sie z tym pytaniem do mojej przełożonej i chciałabym poznać wasze zdanie czy to jest już dyskryminacja czy jak nazwać takie traktowanie?
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2010-10-13 23:39:13 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

To zalezy czy o tym co zrobil kolega wie ktos z przelozonych; postepowanie dyscyplinarne powinno sie odbywac wg tych samych zasad regulaminu.
Ada

Do góry stronyOffline

berenika

Post #7 Ocena: 0

2010-10-13 23:46:18 (15 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Oczywiście ze tak to nieobecność w pracy więc nie tylko przełożeni wiedzą ale cała załoga i jest na to dowód w postaci nie odbitej karty!
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

angolski

Post #8 Ocena: 0

2010-10-14 10:59:30 (15 lat temu)

angolski

Mężczyzna

Dzięki "Marciniaku", tanio skóry nie sprzedam, :-). Trochę źle, bo mnie "uśpili" zapewniając stale, że to nie jest postępowanie dyscyplinarne i nie znalezłem nikogo ze związków zawodowych.Dopiero wczoraj poinformawali mnie o przesłuchaniu dyscyplinarnym. No, ale jakoś tam będę się bronił sam :-) . Tobie i wszytsskim, którzy odpowiedzieli na mój post dziękuję za wsparcie. :-)
Pozdrawiam serdecznie,

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-10-14 13:10:15 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

angolski

Post #10 Ocena: 0

2010-10-14 16:14:12 (15 lat temu)

angolski

Mężczyzna

Ba, znależienie w miarę dobrej roboty nie jest łatwe :-)

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,