MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zwolnienie z powodu odmowy wykonania czynnosci gdzie ponizali!

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Magic1982

Post #1 Ocena: 0

2010-06-13 21:15:32 (15 lat temu)

Magic1982

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2009

Witam

Potrzebuje pomocy do jakiej instytucji sie udac by uzyskac pomoc i walczyc o odszkodowanie z powodu zwolnienia z pracy po tym jak odmuwilem wykonywania czynnosci w innej ,,galezi" firmy gdzie bylem ponizany.

Pracowalem w fabryce od kwietnia gdzie superviserem byl anglik i bylem dobrym pracownikiem,nie bylo zadnych skarg na mnie i wszystko bylo w jak najlepszym porzadku. Ten sam szef co posiadal fabryke mial rowniez druga firme ktora zajmowala sie roznymi robotami w terenie i tam superwizerem byl polak.
Poniewaz chwilowo potrzebowali tam wiecej osob zostalem z fabryki przeniesiony tam na dwa tygodnie. Bylem tam ponizany i obrazany przez dwoch ,,rzadzacych" polakow. Ciagle uzywali przeklenstw i osmieszali mnie przed innymi. Ja pokornie chowalem glowe w dol i znosilem wszystko czekajac az wroce na fabryke.
Po powrocie na fabryke po kilku dniach znowu kazali mi isc tam na jakis czas gdyz brakuje im ludzi.Gdy odmowilem i podalem powod dlaczego nie chce tam wrocic angielskiej supervizorce oraz powiedzialem,ze obawiam sie o wlasne bezpieczenstwo gdyz widzialem jak polski supervisor kopie i popycha zwyklego pracownika ona powiedziala,ze pogada z szefem i przedstawi mu sytuacje.
Po dwoch dniach szef wezwal mnie do siebie i powiedzial,ze jestem zwolniony.Gdy zapytalem go o powod odpowiedzial mi szyderczo,ze nie musi mi podawac.

Prosze o pomoc gdzie moge sie domagac sprawiedliwosci. Przeszedlem upokorzenia a gdy chcialem o tym powiedziec publicznie co sie dzieje w drugiej firmie bez zadnej dyskusji zostalem zwolniony z fabryki w ktorej bylem dobrym pracownikiem.

Szukam prawnika ktory zajal by sie taka sprawa jednak wynagrodznie wzialbym tylko w przypadku wygranej gdyz nie mam pieniedzy by oplacic adwokata.

Bardzo prosze o pomoc.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

queenOfChocolat

Post #2 Ocena: 0

2010-06-13 21:38:28 (15 lat temu)

queenOfChocolate

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

warto odwiedzic cab - maja darmową pomoc prawną, jak się pobiera zasiłki to czasami nawet prawnika na rozprawę dadzą.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-06-13 21:46:29 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #4 Ocena: 0

2010-06-13 21:50:54 (15 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Przede wszystkim zacznij szukac swiadkow mobbingu, bo CAB bedzie wymagal dowodow (np. nagranej rozmowy). Tak pozostaje tylko Twoje slowo przeciwko firmie.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-06-13 21:53:19 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-06-13 21:54:19 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-06-13 21:56:10 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AndrzejW

Post #8 Ocena: 0

2010-06-13 21:58:13 (15 lat temu)

AndrzejW

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

Ja bym jeszcze sprawdził, czy wogóle mieli prawo wysyłać cię do drugiej fabryki.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2010-06-13 22:05:34 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Proponuje jeszcze sprawdzic dlugosc zatrudnienia z wymaganym czasem pracy przed wnoszeniem sprawy. Niektore sprawy nie podlegaja pod zaskarzenie jesli czas pracy jest krotszy niz 12 miesiecy. To tak nawiasem mowiac, nie sugeruje, ze sprawa nie ma powodzenia na starcie, chociaz to, ze zachowanie nie bylo zgloszone natychmiast, a dopiero jak zarzadzono ponowne przeniesienie nie zostanie bez znaczenia.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-06-13 22:13:56 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »