Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie 

Str 2 z 2 |
|
---|---|
Webmaster | Post #1 Ocena: 0 2010-03-09 09:52:02 (15 lat temu) |
Z nami od: 18-04-2003 Skąd: Yorkshire |
Podsumowując, przeprowadzenie takiego testu na pracownikach jest legalne i pracodawca ma prawo wymagać poddania się testowi przez pracowników. Pozwoliłem sobie trochę posprzątać temat.
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie
![]() |
Marcin_Bujniewi | Post #2 Ocena: 0 2010-04-15 14:55:04 (15 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: Nottingham |
Cytat: 2010-03-08 20:58:04, Michcio napisał(a): Witam Wszystkich Mam jedno pytanie. Pracodawca dał nam do podpisania (branża budowlana) papierek na którym jest napisane, że ma prawo sprawdzić nas na trzeźwość (tzw. dmuchnąć w balonik). Witam. Odpowiedz zostala juz udzielona w powyzszych postach. Mam tylko pytanie, czy mieliscie taka klauzule w kontrakcie? Jesli nie, w jaki sposob ja wprowadzili? Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
|
anna69 | Post #3 Ocena: 0 2010-04-15 15:46:14 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
u mnie w firmie kazdy pracownik ma w kontrakcie ze bedzie wszczete postepowanie dyscyplinarne jesli zostanie sie przylapanym na byciu pod wplywem - nie wazne czego.....
nie jest napisane w jaki sposob bedzie to egzekwowane, ale raz jeden pracownik odmowil "dmuchnia w balonik" kierowca, i chcial podjac prace to zostala wezwana policja i bylo pozamiatane...... a poza tym jednym przypadkeim nigdy sie nie zdazylo zeby ltos odmowil dmuchania, a czesto w poniedzialki manager przyprowadza kilku polakow "wczorajszych" na dmuchanie...... |