Str 92 z 94 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2016-10-14 13:57:03 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
lichowie | Post #2 Ocena: 0 2016-10-14 16:54:24 (9 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 |
Napisz na priv do Marcina tak jak napisał. Priv oznacza wiadomość prywatna. Żeby to zrobić, kliknij na jego zdjęcie, pojawi Ci się jego profil, a pod zdjęciem będzie link wyślij priv czy coś takiego. Kliknij i napisz do niego bo on się na tym forum takimi rzeczami zajmuje.
|
Jura75 | Post #3 Ocena: 0 2017-04-17 14:17:29 (8 lat temu) |
Z nami od: 07-01-2008 Skąd: Windermere |
Mam problem z byłym (pracowałem do końca marca) pracodawcą. Nie wdając się w szczegóły na forum publicznym powiem tylko, że nie zapłacił mi za kilka ostatnich dni pracy, nadgodziny i należny urlop.
Pozdrawiam,
Patryk.
|
kasiachery | Post #4 Ocena: 0 2017-04-18 08:58:04 (8 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
dowiedzialam sie o takiej syt wczoraj w pracy.Opowiedziane przez kolezanke: We czwartek szef oznajmil pracownikom, ze musza pracowac w sobote i niedziele bo wg pracujacyych weekendow przypadl ten weekend na grupe X. Dodam, ze obowiazkowe weekendy skonczyly sie wg kontraktu w ostatni weekend marca. Oni sie oburzyli, ze w sobote moga przyjsc ale w niedz juz nie bo to najwieksze swieto w roku dla katolikow i nie beda pracowac. Po kolei pojedynczo byli wzywani do biura a w piatek do HR, powiedziano im, ze jak nie przyjda to rownoznacznie straca prace bo jest busy time. (O dziwo jakos angoli nie gonili tylko polakow). Koniec koncow w sobote pracowali po 12 h a w niedz 8h. Mnie pytano we czwartek ale powiedzialam ze nie przyjde bo wyjezdzam, powiedzieli ok. I takie zapytanie: jesli ktos uprzedzilby ze nie przyjdzie, i nie przyszedlby do pracy w wielkanoc i dostalby wypowiedzenie to daloby rade wygrac to w sadzie przez acas? dla mnie to jawny szantaz przed breksitem, ludzie maja tam kontrakty i moja sie je stracic a zaklad to wykorzystuje.Nie wiem czy ktos nie przyszedl, ale gdybym ja nie poszla a oni by mnie zwolnili to maz od razu poszedl by do sadu bo wg mojej reliji nie moge pracowac w wielkanoc.
|
Marcin_Bujniewi | Post #5 Ocena: 0 2017-04-18 09:11:50 (8 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: Nottingham |
Witam.
Musi Pan napisać skargę. Po skardze, w apelacji (bo pewnie okaże się, że wszystko jest ok) proszę użyć wyrażenia "unfair deduction from wages". Przed oficjalną drogą proceduralną proszę sprawdzić czy aby na pewno pracodawca jest winny Panu pieniądze. Pozdrawiam. Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
|
|
|
Marcin_Bujniewi | Post #6 Ocena: 0 2017-04-18 09:12:51 (8 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: Nottingham |
Cytat: 2017-04-18 08:58:04, kasiachery napisał(a): dowiedzialam sie o takiej syt wczoraj w pracy.Opowiedziane przez kolezanke: We czwartek szef oznajmil pracownikom, ze musza pracowac w sobote i niedziele bo wg pracujacyych weekendow przypadl ten weekend na grupe X. Witam. Proszę o kontakt na priv. Pozdrawiam. Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
|
Romek1985 | Post #7 Ocena: 0 2017-04-18 16:57:17 (8 lat temu) |
Z nami od: 18-04-2017 Skąd: Londyn |
pracowałem kilka lat (5) dla jednego pracodawcy przez agencje. Przed urlopem niestety zachorowałem i musiałem kilka dni wziąć sicka. to byly 4 dni, a sicknote od lekarza daja dopiero po tygodniu, wiec nawet sie do GP nie fatygowałem A kiedy byłem na dwutygodniowym urlopie w polsce, zostalem poinformowany o zakonczeniu umowy bo pracodawca nie mogl sie ze mna skontaktowac bo scancelowal mi urlop. tylko ze mnie o tym agencja nie poinformowala! znaczy, jak przelozylem karte na angielska, to sie dowiedzialem o tym w srodku urlopu bo odczytałem smsa ze się chcieli ze mna skontaktować, a nie mogli. czy to jest niesluszne zwolnienie z pracy? co moge z tym zrobic teraz? czuje sie skrzywdzony przez agencje, zwlaszcza ze kilka dni pozniej zaczela przyjmowac ludzi do pracy!
[ Ostatnio edytowany przez: Romek1985 18-04-2017 16:58 ] |
kindaszek | Post #8 Ocena: 0 2017-06-11 15:26:58 (8 lat temu) |
Z nami od: 01-12-2015 Skąd: Milton Keynes |
Witam ja mam problem z zawieszeniem wyplaty.
Przedstawie moja sytuacje w skrocie... Dostalem od Landlorda wypowiedzenie umowy i bylem zmuszony zabrac rodzine spowrotem do Polski zglosilem u pracodawcy holiday i cala sytuacje jaka mie spotkala. Z landlordem rozszedlem sie w niezabardzo dobrych relacjach poniewaz dwa ostatnie miesiace czynszu nie placilem i poprosilem go zeby wzial z depozytu (1000f), i ze 300 mu doplace jak wroce z holiday poniewaz mam zla sytuacje w tej chwili. Tj 2x650=1300, po czym odpowiedzial ze nie 1300 tylko 1400 bo sobie doliczyl po 50f za miesiac (szybciej tez tak robil jak mialem spoznienie z czynszem chocby 1 dzien), zgodzilem sie na 1400 po czym depozytu nie odzyskalem tj 1 tys plus w dniu wyjazdu wplacilem mu 200 f to zostalo 200 dla landlorda do splaty. Landlord od ktorego wynajmowalem mieszkanie wspolpracuje z moja agencja gdzie pracuje, tydzien temu powinienem otrzymac w piatek wynagrodzenie za prace ktorego nie dostalem. Sprawdzalem poczte payslipa mialem na poczcie ale pieniedzy na koncie juz nie. Po zadzwonieniu do mojej firmy pani oznajmila ze moja wyplata zostala zawieszona poniewaz oni sie boja ze ja nie wroce i nie ureguluje kwesti finansowej(jak bym mial tak zrobic to bym nie wplacal 200f w dniu wyjazdu do landlorda oraz dzien przed wyjazdem nie rozliczal 500f firmowych) Dodam ze w firmie bylem dluzny 700f z czego teraz zostalo mi 400 bo splacalem co tydzien po 100. Teraz minal drugi piatek gdzie powinienem dostac wynagrodzenie za holiday i tez nie dostalem. Co ja moge w takiej sytuacji zrobic? Za wszelkie info WIELKIE DZIEKI |
Post #9 Ocena: 0 2017-06-14 10:14:34 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
rabtek78 | Post #10 Ocena: 0 2017-06-16 11:11:34 (8 lat temu) |
Z nami od: 13-12-2015 Skąd: Lincolshire |
witam.
mam wkrotce investigatory meeting po zlozeniu przeze mnie skargi uzywajac Grievance proc. na przelozonego. Czy prawda jest ze zwiazkowiec na investigatory nie bedzie mogl nic mowic? i jego obecnosc na takim spotkaniu nie jest jeszcze konieczna? dziekuje [ Ostatnio edytowany przez: rabtek78 16-06-2017 11:15 ] |