Str 30 z 34 |
|
---|---|
gagak80 | Post #1 Ocena: 0 2013-02-19 12:33:01 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-02-2013 Skąd: Birmingham |
Witam,
bardzo prosze o odpowiedz jaki jest okres minimalny w ktorym nie otrzymam reprezentacji, jesli jestem czlonkiem Unite the Union zbyt krotko. Dodam, ze zapislalam sie do Unite The Union wczoraj. pozdrawiam |
Marcin_Bujniewi | Post #2 Ocena: 0 2013-02-22 11:25:07 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: Nottingham |
Witam.
Okres minimalny wynosi 13 tygodni. Pozdrawiam. Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
|
Amelia10 | Post #3 Ocena: 0 2013-03-14 10:31:07 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-03-2013 Skąd: Huddersfield |
Witam serdecznie.
chciałam zapisać się do związku zawodowego i nie wiem czy Unit the Union jest dla mnie dopowiednim związkiem. Pracuję w drukarni i obsługuję maszynę składającą papier. Proszę o poradę czy ten związek jest dla mnie dopowiedni i ile wynosi składka? Jakie kożyści wynikają z przystąpienia do związku. Pozdrawiam. |
Marcin_Bujniewi | Post #4 Ocena: 0 2013-03-21 09:59:09 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: Nottingham |
Witam.
Zwiazki Unite sa wielobranzowe i dzialaja we wszystkich galeziach przemyslu w UK. Takze smialo moze sie Pani zapisywac. Skladki: http://www.unitetheunion.org/growing-our-union/joinunite/contributionrates/ Jesli chodzi o korzysci: - Reprezenatcja na spotkaniach oficjalnych (zazalenia i dyscyplinarki), - darmowe porady prawne (prawo pracy oraz prawo cywilne), - darmowi adwokaci (sprawy z zakresu prawa pracy). - darmowe serwisy testamentowe, - znizki w ubezpieczeniach (LVE) oraz wiele innych... Przy wyzszej skaldce: - dofinansowania przy zwolnieniu chorobowym, - dofinansowania przy urlopie maciezynskim i ojcowskim. Pozdrawiam. [ Ostatnio edytowany przez: Marcin_Bujniewicz 21-03-2013 09:59 ] Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
|
walizka29 | Post #5 Ocena: 0 2013-03-30 14:26:34 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-03-2013 Skąd: Cardiff |
Jestem członkiem Unite the Union od miesiąca na jaką pomoc mogę liczyć? Mój pracodawca przez oszustwa, wyzysk, dyskryminację i mobbing zmusił mine do rezygnacji z pracy, ponad to nie zapłacono mi za zwolnienie lekarskie z powodu stresu do którego doprowadził mój manager, choć byłam zatrudniona w tej firmie legalnie od 6 ,5 lat i nigdy wczesniej nie byłam na zwolnieniu. Pragnę zaznaczyć,że moją sprawą zajęła się już organizacja Race Equality First.
|
|
|
radzik77 | Post #6 Ocena: 0 2013-03-30 15:00:15 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Tak sie zastanawiam, czy generalnie ktos doswiadczyl profitow wynikajacych z bycia czlonkiem zwiazkow zawodowych?
Mam jakies dziwne wrazenie, ze przekonanie o fakcie bycia chronionym poprzez przynaleznosc do zwiazkow, zyje jedynie w naszych odczuciach i ma sie nijak do rzeczywistosci. |
Post #7 Ocena: 0 2013-03-30 18:02:16 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
MrMaverick1971 | Post #8 Ocena: 0 2013-03-30 18:17:15 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2012 Skąd: Bedford |
Cytat: 2013-03-30 18:02:16, grubasson napisał(a): Ma się nijak i może zaszkodzić - u mnie w firmie łepek zaczął się afiszować, że gada z czerwonymi, zaczął się obijać, bo ma prawa itp.. Szybko dostał wypowiedzenie, dali mu rano, po południu zwinął manatki. Związek mu nie pomógł, bo spotkałem go na ulicy i powiedział mi, że nie dali rady nawet podejść jak należy do problemu. Dla nas wszystkich to była cenna informacja, aby się z tym nie afiszować i nie gadać z nimi jak wystają pod bankiem machając czerwonymi flagami. Zwiazki zawodowe sa dla ludzi, ktorzy z gory zakladaja, ze pracodawca chce ich wykorzystac, a sami maja nadzieje, ze wykorzystaja pracodawce. Najlepiej na tym wychodza dzialacze zwiazkow, bo nic na tym nie traca, a wrecz przeciwnie ...zarabiaja. Ja jestem pelen podziwu dla ich pomyslowosci, jak balansowac pomiedzy pracodawca a pracownikiem i do tego jeszcze zarobic. Mistrzostwo Swiata ![]() |
radzik77 | Post #9 Ocena: 0 2013-03-30 18:47:20 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Wg mnie szkoda pieniedzy na przynaleznosc do takich organizacji. W niczym nam nie pomoga. Prawa pracownika powinny byc repektowane bez wzgledu na to czy nalezy sie do zwiazkow czy nie. Jesli jestes w jakis sposob dyskryminowany, czy nieslusznie zwolniony od tego jest Tribunal Employement. Zwiazki zawodowe to taki troche relikt, takie piate kolo ... za ktore trzeba placic.
Te pieniadze lepiej odkladac na kupke i w razie potrzeby wydac na prawnika, ktory bedzie reprezentowal nas w trybunale. Ponadto jest wiele info odnosnie praw pracowniczych w necie na stronach rzadowych, niczego nowego zwiazki nie wymysla :D |
Post #10 Ocena: 0 2013-03-30 18:55:06 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|