Str 27 z 34 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-05-18 22:40:34 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
slonecz | Post #2 Ocena: 0 2012-05-18 22:47:19 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-11-2009 Skąd: sheffield |
Cytat: 2012-05-18 22:40:34, hwojtek napisał(a): Cytat: Jakie wymagania trzeba spelnic?
Pewnie chęć pomagania innym ![]() ![]() ![]() ![]() Ta ceche akurat mozesz dopasowac do wiekszosci zawodow ![]() ![]() ![]() |
Post #3 Ocena: 0 2012-05-18 22:50:26 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dwunasty | Post #4 Ocena: 0 2012-05-18 22:59:05 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-05-18 22:50:26, hwojtek napisał(a): Ciekawe, że Polacy tak garną się do pracy w związkach ale jak mają pomóc to jakoś tak dziwnie rozpływają się w przestrzeni ![]() ![]() Nie będę wypytywał czym Ci tak związki podpadły. Ciesze się że znalazłeś inne instytucje które Ci pomogły. Proszę jednak nie zaśmiecać wątku bo na pewno jeszcze komuś się przyda. |
seebekuk | Post #5 Ocena: 0 2012-05-22 16:59:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 22-05-2012 Skąd: Hemel Hempstead |
co mi sie nalezy...
witajcie ... jestem w zwiazku zawodowym juz kilka dobrych lat, dowiedzialem sie ostatnio ze bedac na chorobowym firma w ktorej pracuje placi wg regulaminu w moim przypadku po 3 dniach alee z tego co wiem to unia rowniez cos wypalca ?? czy ktos cos wie na ten temat ?? kolejne pytanie dotyczy pracy w agancji mojej kobiety, wtym okresie jest mneij pracy i nasza firma nie potrzebuje osob z agencji... firma ta to GIST jest ich b.duzo w UK i nic w tym dziwnego by nie bylo gdyby nie to ze tuz za sciana jest kolejnych kilka oddzialow GIST'a i tam szukaja osob... umowe ma podpisana na wymiar 40h tygodniowo i teraz tak, nie moga jej przeniesc na inny magazyn dlatego ze jesli tam pojdzie to juz nie wroci do naszego oddzialu i straca przetrenowanego pracownika, z drugiej zas strony tu pracy nie ma i nikt sie losem tych osob nie przejmuje poza nimi samymi... czy mozna sie domagac od agencji rekompensaty badz przekierowania na inny oddzial, z tego co wiem ja bedac w uni moge wystapic o pomoc dla mojej kobiety i unia jest zobowiazana do pomocy, moze ktos mial podobny przypadek i wiec co i jak najlepiej zrobic zeby bylo dobrze dla nas?? dzieki i pozdrawiam |
|
|
Marcin_Bujniewi | Post #6 Ocena: 0 2012-05-28 15:24:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: Nottingham |
Cytat: 2012-05-22 16:59:37, seebekuk napisał(a): co mi sie nalezy... witajcie ... jestem w zwiazku zawodowym juz kilka dobrych lat, dowiedzialem sie ostatnio ze bedac na chorobowym firma w ktorej pracuje placi wg regulaminu w moim przypadku po 3 dniach alee z tego co wiem to unia rowniez cos wypalca ?? czy ktos cos wie na ten temat ?? kolejne pytanie dotyczy pracy w agancji mojej kobiety, wtym okresie jest mneij pracy i nasza firma nie potrzebuje osob z agencji... firma ta to GIST jest ich b.duzo w UK i nic w tym dziwnego by nie bylo gdyby nie to ze tuz za sciana jest kolejnych kilka oddzialow GIST'a i tam szukaja osob... umowe ma podpisana na wymiar 40h tygodniowo i teraz tak, nie moga jej przeniesc na inny magazyn dlatego ze jesli tam pojdzie to juz nie wroci do naszego oddzialu i straca przetrenowanego pracownika, z drugiej zas strony tu pracy nie ma i nikt sie losem tych osob nie przejmuje poza nimi samymi... czy mozna sie domagac od agencji rekompensaty badz przekierowania na inny oddzial, z tego co wiem ja bedac w uni moge wystapic o pomoc dla mojej kobiety i unia jest zobowiazana do pomocy, moze ktos mial podobny przypadek i wiec co i jak najlepiej zrobic zeby bylo dobrze dla nas?? dzieki i pozdrawiam Witam. Tak zwiazki wypacaja 12.80 tygodniowo w okresie do 10 tygodni. Oczywiscie obowiazuje tu okres minimalny czlonkowstwa. Odnosnie drugiego pytania, zwiazki nie zareaguja jesli Pana zona nie jest ich czlonkiem. To, ze druga firma jest tuz za sciana nie oznacza, ze wspolpracuje z ta sama agencja. Nie wydaje mi sie aby mogl domagac sie Pan jakiejkolwiek rekompensaty. Wydaje mi sie, ze sama rozmowa z agencja i prosba o przeniesienie do drugiego zakladu wystarczy aby Pana zona kontynuowala prace. Pozdrawiam. Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
|
Marcin_Bujniewi | Post #7 Ocena: 0 2012-05-28 15:28:40 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-05-18 22:24:44, slonecz napisał(a): Jak mozna aplikowac o prace w zwiazkach zawodowych? Jakie wymagania trzeba spelnic? Pozdrawiam Witam. Trzeba przede wszystkim aktywnie udzielac sie w miejscu pracy, dzialajac z problemami pracowniczymi aby bylo co wpisac do aplikacji, w rubryce doswiadczenie. Nastepnie trzeba zdac egzamin ktory organizowany jest raz do roku. Ogloszenia o naborze mozna znalezc na naszej stronie www.unitetheunion.org pozdrawiam. Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
|
agnieszka83r | Post #8 Ocena: 0 2012-05-29 21:44:26 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-11-2010 Skąd: northwest |
witam,
czy ktos wie jak mozna latwo i bez wielu formalnosci zapisac sie do zwiazku? Czytam i czytam i sie pogubilam. Jaki zwiazek wybrac?? pozdrawiam |
arturj | Post #9 Ocena: 0 2012-06-08 00:02:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2011 Skąd: doncaster |
Witam
Mam parę pytań: -czy muszę zgadzać się na overki? które mam wpisane w kontrakcie tz. trzy razy w tygodniu po 4 godziny - ile przerwy się należy jeżeli pracuję 10 godzin? - czy mogę dostać od razu drugi stopień kary? - jeżeli źle się czuję i nie chcę zostać na overku mogę być za to ukarany? |
Marcin_Bujniewi | Post #10 Ocena: 0 2012-06-11 13:13:08 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-05-29 21:44:26, agnieszka83r napisał(a): witam, czy ktos wie jak mozna latwo i bez wielu formalnosci zapisac sie do zwiazku? Czytam i czytam i sie pogubilam. Jaki zwiazek wybrac?? pozdrawiam Witam. Najprosciej przez internet. Oczywiscie polecam Panu nasze zwiazki. Moze sie Pan zapisac na https://join.unitetheunion.org/workflows/MEMBER.INDIVIDUAL.JOIN? Pozdrawiam. Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
|