MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Proszę o pomoc w tłumaczeniu listu do pracodawcy !

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kasia-kasia25

Post #1 Ocena: 0

2012-06-03 19:55:36 (13 lat temu)

kasia-kasia25

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2007

Witam
Proszę bardzo o pomoc w tłumaczeniu listu do pracodawcy w związku z powrotem do pracy po urlopie macierzyńskim. Próbuję coś sklecić ale utknęłam i nie wiem co dalej.... :(
Chciałabym wrócić na pół etatu i w zmienionych godzinach pracy. Z uwagi na to, że chciałaby kontynuować karminie piersią córki chciałabym żeby firma pozwoliła mi by mąż mi ją przywoził do pracy (mieszamy obok) a ja mogłabym ją nakarmić w czasie przerwy obiadowej.
Wiem, że to wszystko zależy od dobrej woli pracodawcy i mam nadzieje, że mój nie będzie widział przeciwwskazań.
Proszę bardzo o pomoc w argumentacji i skleceniu tego do "kupy"

I need to ask you to give the following consideration:
I would like to work from 6am until 4:30pm . This also mean a reduction in my working hours from 40 hours to 20hours. I would like to ask for the opportunity to continue breestFeding - i tu właśnie utknełam..............

Z góry dziękuję za każdą pomoc i radę

[ Ostatnio edytowany przez: kasia-kasia25 03-06-2012 19:57 ]

Przytul mnie życie. ...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AGALON

Post #2 Ocena: 0

2012-06-03 20:22:06 (13 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Nigdy takiego listu nie pisalam, ale napewno nie napisalabym go w takiej formie.
Wybacz, ale " I`d like to work from 6 -4.30" wyglada bardziej jakbys stawiala warunek,ze chcesz pracowac tylko w tych godzinach.
Rozumiem,ze sytuacje masz taka, a nie inna, ale napisalabym to bardziej "delikatniej". Cos na zasadzie : ze wzgledu na moja obecna sytuacje, prosilabym o mozliwosc pracy w godzinach ..... Z podkresleniem,ze chcesz pracowac,ale bardzo prosisz o uwzglednienie tych zmian.

Edit:
Przykladow na google pokazuje dosc sporo. 1szy z nich:

http://www.direct.gov.uk/en/Employment/Employees/Flexibleworking/DG_10037051

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,