MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Postów: 31

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-06-22 17:31:20 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Vivienne

Post #2 Ocena: 0

2011-06-22 17:38:26 (14 lat temu)

Vivienne

Posty: 2665

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Skąd: London

Bigos (meat and sauerkraut stew)

Ingredients:
2 lb sauerkraut
1/2 lb bonless pork
1/2 lb beaf
1/4 lb Polish sausage
1/4 lb slab bacon
1/4 oz dry mushrooms
1/2 c red wine (optional)
salt
ground pepper
sugar

Finely chop sauerkraft, scald with a small quantity of boiling water and cook together with rinsed muschrooms about 1 hour.
Rinse, salt and fry meat together with diced fatback.
add to sauerkraut together with slab bacon, add wine and cook until tender. Take out meat, slab bacon and mashrooms and dice them. Remove sausage skin, slice it and add to the stew.
Bring the stew to aboil. Add salt, pepper and sugar to taste.

Note: you may add different kinds of meat to the stew (leafover roast meat, game, pork hock)
Bigos is very tasty when reheated.

Przepis z "Polish cooking" s.25

[ Ostatnio edytowany przez: Vivienne 22-06-2011 17:54 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agnjal

Post #3 Ocena: 0

2011-06-22 17:40:12 (14 lat temu)

agnjal

Posty: 102

Kobieta

Z nami od: 06-04-2009

Skąd: Londyn

golonka - porkshank lub knuckle of pork

ziele angielskie - allspice

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #4 Ocena: 0

2011-06-22 17:42:07 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2011-06-22 17:42:18 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #6 Ocena: 0

2011-06-22 17:43:42 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agnjal

Post #7 Ocena: 0

2011-06-22 17:44:15 (14 lat temu)

agnjal

Posty: 102

Kobieta

Z nami od: 06-04-2009

Skąd: Londyn

Cytat:

2011-06-22 17:42:07, Hail_Eris napisał(a):
Cytat:

2011-06-22 17:31:20, andzia1303 napisał(a):
Prace domowa musze zrobic :-(

Przepis na bigos:-]

I wszystko byloby fajnie jak bym wiedziala jak jest golonka po angielsku i
ziele angielskie


Z gory dzieki za szybkie odp;-)


-hock albo knuckle of pork
-bay leaf

przy okazji: allspice - ziele angielskie.

:)
Chyba chodzilo o ziele angielskie.
Bay leaf to lisc laurowy:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #8 Ocena: 0

2011-06-22 17:46:31 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #9 Ocena: 0

2011-06-22 17:48:46 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agnjal

Post #10 Ocena: 0

2011-06-22 17:52:40 (14 lat temu)

agnjal

Posty: 102

Kobieta

Z nami od: 06-04-2009

Skąd: Londyn

Albo zupe ogonowa...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,