Str 3 z 3 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-01-23 10:42:23 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Argosman | Post #2 Ocena: 0 2011-01-23 10:59:57 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2010 Skąd: Basildon |
No cóż. Cięzko znaleźc kogoś, kto ma podobny problem, czyli został zbyty przez telefon i zgubił potwierdzenie nadania listu. Ja bym próbował załatwiać to z 3. Zadzwoń i do nich i powiedz kiedy była ta rozmowa, może została nagrana. Poza tym udowodnij, że nie korzystałaś z ich sieci i umowa została rozwiązana automatycznie. Ja bym poszedł do oddziału 3 i zażądał rozmowy z menedżerem. Przedyskutował to i niech to on dzwoni na infolinię i wyjasnia.
Pewnie nic nie dadza moje porady, ale spróbowac można. |
midian25 | Post #3 Ocena: 0 2011-01-23 11:23:49 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Miałam podobną sytuację z Virgin ok 3 lat temu.Przeprowadzaliśmy się i chcieliśmy przenieść ale okazało się że nie możemy z przyczyn technicznych.Mąż zadzwonił aby obgadać tą sprawę i w biurze obsługi potwierdzili ze pozostaje tylko zerwanie umowy.
Kontrakt nam się zakończył i umowa przedłuzyła się na czas nieokreślony i wiedzieliśmy że jest jakiś okres wypowiedzenia,jednak pani w biurze obsługi poinformowała nas ze rozwiążą umowę z ostatnim dniem miesiąca i nic płacic nie musimy i możemy zlikwidować DD i po sprawie.Mąż podziękował a za kilka dni dostaliśmy pismo od Virgin że termin wypowiedzenia mija tego i tego i że mamy za ten czas płacić normalnie.Mąż znowu usiadł z telefonem i przedstawił w biurze obsługi przebieg poprzedniej rozmowy z konsultantką,podał datę i godzinę rozmowy i poprosił o sprawdzenie,gdyż uprzedzali,że rozmowa może być nagrywana.Sprawdzili, oddzwonili,że żeczywiście tak było i nie musieliśmy nic płacić. Tak było w naszym przypadku z Virginem.Co do trójki to pojęcia nie mam,ale jeżeli dzwoniłaś i rozmawiałaś na temat opłat,możesz poprosić aby odszukali tę rozmowę,jeżeli pamiętasz,podaj im datę i godzinę,może coś da się zrobić. [ Ostatnio edytowany przez: midian25 23-01-2011 11:24 ] "Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
mxxx22 | Post #4 Ocena: 0 2011-03-20 01:40:25 (14 lat temu) |
Z nami od: 22-02-2011 Skąd: Southport |
Miałem podobną sytuacje i tłumaczyć dlaczego chcę zrezygnować.
|
madziark | Post #5 Ocena: 0 2014-06-29 20:47:25 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Czesc
Mam pytanko w sierpniu konczy mi sie umowa z vodafone. Chce zakonczyc umowe i przejsc do innej z zatrzymaniem numeru...i co teraz... Napisac list z prosba o zakonczenie kontraktu , a co z numerem.... Czy z chwila 8 sierpnia numer tel przestaje dzialac...pomozcie |
|
|
Craven_2 | Post #6 Ocena: 0 2014-06-29 21:15:59 (11 lat temu) |
Z nami od: 24-08-2010 Skąd: |
Nic prostszego. Musisz zadzwonic do obecnego operatora (mozesz przed data wygasniecia kontraktu, mozesz po) i poinformowac o zamiarze odejscia oraz poprosic o PAC (Porting Authorisation Code). Masz potem 30 dni na podanie tego kodu swojemu nowemu operatorowi w celu przeniesienia numeru i bezproblemowego zakonczenia kontraktu z obecnym operatorem. Warunek jest jednak jeden, jesli zadzwonisz przed dniem zakonczenia kontraktu, powinnas uzyc ten PAC po tym dniu inaczej obecny operator obciazy cie kosztami przedterminowego zerwania kontraktu. Po tym terminie obecny operator naliczy tylko tyle ile sie proporcjonalnie nalezy za twoj pakiet i rozlaczy usluge.
Spokojnie twoj telefon nie zostanie rozlaczony 8 nawet jak nic nie zrobisz, zwyczajnie przejdziesz na miesieczne rozliczenie. Wiecej mozesz przeczytac sobie tu Przeniesienie numeru [ Ostatnio edytowany przez: Craven_2 29-06-2014 21:21 ] |
madziark | Post #7 Ocena: 0 2014-06-30 14:32:54 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Bardzo dziekuje za info,
|