MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nauka Angielskiego , rozmówki Online

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ListyzNarnii

Post #1 Ocena: 0

2021-02-10 19:43:35 (4 lata temu)

ListyzNarnii

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 15-11-2019

Witam
Od razu nadmienie, że szukałem aktualnego tematu na forum , ale nie znalazłem . Jeśli takowy istnieje, to proszę o przeniesienie treści tam . Dzięki.
Szukam płatnych konwersacji online ,z nauczycielką angielskiego.
Podjąłem intensywną naukę tu ( mogę się wycofać ze zwrotem kasy)
Szkola
Ale to nie jest to czego potrzebuję. Oni oferują 50 min. na dzień, lekcji do odsłuchania i ewentualny kontakt na ...email i umówienie sie z nauczycielem jakbym miał pytania. Angielskich lekcji, filmów, książek itp słuchowisk, juz chyba więcej co dzień, słyszę niż języka polskiego w tym kraju . Wiec kolejne odsłuchiwanie , nie potrzebuje . Potrzebuje kogoś , kto będzie ze mną gadał twarzą w twarz przez net o stałych godzinach i najlepiej w grupie kilku osób. Znacie coś takiego ?
Don Pedro z Krainy Deszczowców

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PannaZMokraGlow

Post #2 Ocena: 0

2021-02-10 20:54:04 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

...czy to Shaw Academy?
Wlasnie wypisalam sie od nich z kursu pisania. Zeby zakonczyc proces wypisywania musialam zadzwonic w godzinach biurowych i poodpowiadac na pytania.

No chyba ze otwiera mi sie zle Twoj odnosnik.

Jest troche szkol jezykowych w Londynie bo chyba tu mieszkasz.

A na jakim jestes poziomie? Z ciekawosci pytam. Z tego co pamietam to nawet sa natywni nauczyciele brytyjscy na aplikacjach zleceniowych

Sa tez strony mytutor.co.uk lub tutorful.co.uk

Chcesz kogos natywnego czy z Polski?

Do góry stronyOffline

ListyzNarnii

Post #3 Ocena: 0

2021-02-11 14:05:35 (4 lata temu)

ListyzNarnii

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2021-02-10 20:54:04, PannaZMokraGlowa napisał(a):
...czy to Shaw Academy?

TAK TO ONI
Szkoła nie musi byc z Londynu, tym bardziej ze i tak sa tylko zajecia ONLINE

A na jakim jestes poziomie?
Zalezy od testu:)
A1,B1,B2
Zaczynam sie uczyc z tej ksiazki.

Sa tez strony mytutor.co.uk lub tutorful.co.uk

Zerknę

Chcesz kogos natywnego czy z Polski?
Chciałem Nativ, ale sam juz jestem w kropce, bo przekonują mi ze latwiej mi bedzie z polskim nauczycielem. Ja chcialem postawic na to,ze im trudniej tym lepiej.
Szukam lekcji online, ale nie z wideo zapisem do obejrzenia a live: Nauczyciel o umówionej godzinie prowadzi ,lekcje dla powiedzmy 5 osób.
Obrazek

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2021-02-11 14:49:36 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

mieszkasz w uk i chcesz płacić za rozmawianie po angielsku
szkoda kasy, idź do sklepu, zagadaj kogoś o pogodę na ulicy, poznaj sąsiada z naprzeciwka i zagaduj, jak przyjdzie listonosz to go zapytaj jak leci. Nie bój się odezwać nawet jak znasz 20 słów, Ucz się słówek i słuchaj radia i tv
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

ListyzNarnii

Post #5 Ocena: 0

2021-02-11 15:20:41 (4 lata temu)

ListyzNarnii

Mężczyzna

Konto zablokowane

Ludzie tu w UK,nie poprawią cię, nie podpowiedzą prawidłowej wymowy , ponieważ uważają ,ze to niegrzeczne. Przez taką ,,nauke,, w sklepie i na przystanku, gadam jak Kali, ukraść krowa :) Tak, chce płacić za rozmowę. Mogę płacić dużo za dobry standard nauki .

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #6 Ocena: 0

2021-02-11 18:06:16 (4 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Jesli chcesz poprawic gramatyke, poszerzyc slownictwo to czytaj angielska prase, ksiazki, artykuly. Ucz sie na pamiec calych zdan, fragmentow. Dobierz sobie cos latwiejszego na poczatek, dobre sa ksiazki dla dzieci, bajki.
Jesli chodzi o wymowe to tylko zajecia z native. Znam wielu nauczycieli bez ang polskich i “innojezycznych”, wiekszosc ma gorszy akcent niz ja. I piszac native mam na mysli nauczyciela ang jako jezyka obcego a nie kolegi pochodzacego z Liverpool 😁
Natomiast co do swobodnego wypowiadania sie to zadne lekcje nie zastapia pogawedek z sasiadami, przez infolinie czy w sklepie. Tu kolega z Liverpool bedzie niezastapiony.
To moim zdaniem najskuteczniejsze metody, no I za darmo.

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #7 Ocena: +1

2021-02-11 19:33:00 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

U mnie na anglistyce uczyli zarowno nejtiwi jak i Polacy.
Konwersacji uczyli zawsze Anglicy lub Amerykanie bo zalozeniem bylo ze zaden polski lingwista nie ma natywnej bieglosci w mowieniu i ocenianiu mowy innych.

Gramatyki uczyli Polacy u nas i jesli chcesz to mozemy tutaj na forum sie razem bawic w pisanie po kilka zdan po angielsku. Konwersacje to raczej z brytyskim nauczycielem znajdz na stronach np. wymienionych przeze mnie.

U mnie na studiach na przedmiocie "Writing" oprocz wypracowan bylo jedno zadanie ciagnace sie poprzez rozne semestry, a mianowicie byl to pamietnik po angielsku.

Chodzi nie o to zeby koniecznie opisywac kazdy swoj dzien, ale zeby wybierac sobie jakies tematy co tydzien na ktore chcialbys napisac pare zdan, pozniej stronniczke. W takich luznych zapiskach mozna wyluskac bledy ktore moga wiazac sie z brakiem znajomosci konkretnych struktur semantycznych i mozna to potraktowac jako punkt wyjscia nauki.

Jeszcze raz, w miare moich mozliwosci moglabym pomoc ze skladnia... jestem anglistka po studiach podyplomowych z przekladu.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2021-02-11 20:49:52 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

A nie mozesz sie zapisac do Colleg'u jakiegos na ESOL? Tam sprawdza twoj poziom i cie zapisza na odpowiedzni dla ciebie stopien.

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ListyzNarnii

Post #9 Ocena: 0

2021-02-12 01:14:16 (4 lata temu)

ListyzNarnii

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

Panna Z Mokra Glową
Chodzi nie o to zeby koniecznie opisywac kazdy swoj dzien, ale zeby wybierac sobie jakies tematy co tydzien na ktore chcialbys napisac pare zdan, pozniej stronniczke. W takich luznych zapiskach mozna wyluskac bledy ktore moga wiazac sie z brakiem znajomosci konkretnych struktur semantycznych i mozna to potraktowac jako punkt wyjscia nauki.

Wiesz, pomysł mnie zaskoczył i jest świetny. Ale nie na moim etapie znajomości języka angielskiego, tym bardziej w gramatyce, kali ukraść krowa ;)
Dziękuje za zaoferowanie pomocy ,ale może skorzystam , jak mój poziom komunikacji nie będzie wywoływał odruchu ucieczki, ode mnie ;)
Przepraszam za błędy cytowania, ale sam sie uczę na własnych błędach w publikacji na MW.

[ Ostatnio edytowany przez: ListyzNarnii 12-02-2021 01:21 ]

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #10 Ocena: 0

2021-02-12 07:54:45 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Moi uczniowie dawali rade w wieku pietnastu lat.

Napisz dwa-trzy zdania po angielsku na priv jak Cie najdzie ochota.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,