MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Acces to HE diploma

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2021-01-19 07:44:40 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Czyli to pierwszy rok studiow wsystemie part time na OU.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

greg3518

Post #2 Ocena: 0

2021-01-19 19:07:23 (4 lata temu)

greg3518

Mężczyzna

Z nami od: 04-02-2016

Cytat:

2021-01-19 07:44:40, galadriel napisał(a):
Czyli to pierwszy rok studiow wsystemie part time na OU.

Czy wedlug ciebie ten dyplom certHe przedstawia jakas wartosc dla pracodawcow? Na angielskich forach wyczytalem iz dla pracodawcow moze on oznaczac tylko to ze nie dales sobie rady na studiach.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2021-01-19 21:46:21 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

No do pracy neurochirurga to pewnie nie przejdzie. A co, chcesz byc neurochirurgiem albo biotechnologiem?

Opinia troli internetowych bym sie nie przejmowa; )
Pytaj u zrodel, czyli jakie sa wymaganie na dane stanowisko.

PS. HE pozre ci bardzo duzo czasu, to praktycznie pierwszy rok studiow, diabelnie ciezko to robic rownolegle z full time praca, a z rodzina i dziecmi to juz wogole soebie nie wyorazam, ale sa tacy co robia. Zalecane 16 godzin na tydzien to wersja wysoce optymistyczna.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 19-01-2021 21:50 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

greg3518

Post #4 Ocena: 0

2021-01-20 15:36:36 (4 lata temu)

greg3518

Mężczyzna

Cytat:

2021-01-19 21:46:21, galadriel napisał(a):
No do pracy neurochirurga to pewnie nie przejdzie. A co, chcesz byc neurochirurgiem albo biotechnologiem?

Opinia troli internetowych bym sie nie przejmowa; )
Pytaj u zrodel, czyli jakie sa wymaganie na dane stanowisko.

PS. HE pozre ci bardzo duzo czasu, to praktycznie pierwszy rok studiow, diabelnie ciezko to robic rownolegle z full time praca, a z rodzina i dziecmi to juz wogole soebie nie wyorazam, ale sa tacy co robia. Zalecane 16 godzin na tydzien to wersja wysoce optymistyczna.

nie chce byc lekarzem, chce za rok, dwa zmienic prace na taka gdzie nie mam doswiadczenia i szukam dobrych kursow ktore mi w tym pomoga w mysl zasady: jezeli juz wydawac pieniadze na kursy to na takie ktore sa akceptowane przez pracodawcow. Znam ludzi ktorzy pracujac na magazynie porobili kursy na cnc a pozniej nie mogli znalezc pracy bo nie mieli doswiadczenia i nie chce podzielic ich losu

[ Ostatnio edytowany przez: greg3518 20-01-2021 15:42 ]

Do góry stronyOffline

kaktusak

Post #5 Ocena: 0

2021-01-20 16:25:11 (4 lata temu)

kaktusak

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2019

Kursy ktore sa dla przygotowujacych sie na studia nic ci nie dadza bo sa b.ogolne,takie Access to HE dla pielegniarek to bedzie angielski, matematyka, pewnie troche biologi/psychologi/academic writing etc rzeczy ktore maja przygotowac do potencjalnego studiowania nursing (czy rzeczywiscie przygotuja to inna sprawa) ale sa pewnie praktycznie bezwartosciowe jak ktos chce sie np zatrudnic jako HCA. Podobnie jakis kurs Access Science to teoretycznie przygotuje do studiowania engineering ale bez studiow bedzie bezwartosciowy, ot kandydat umie troche wiecej fizyki/matematyki niz przecietny czlowiek i moze ma jakis zapal. Jesli ci ludzie poszli na kurs CNC (kilkudniowy?) a wczesniej nigdy nie uzyli suwmiarki, nie widzieli/zrozumieli rysunku technicznego i ogolnie maja dwie lewe reki do majsterkowania (i nie mieli nigdy zainteresowania w tym kierunku) to pewnie wiele sie na tym kursie nie nauczyli cokolwiek by im prowadzacy/organizuajacy wciskal. Jesli kupili sobie mala maszyne CNC na alibabie, robili jakies gizma w Solidworksie po kursie, programowali w G-code i cos ogolnie probowali to pewnie nawet pomimo tylko magazynowego doswiadczenia warto dac im szanse ale inaczej to cienko widze, kazdy szuka drogi na skroty a ta czesto nie istnieje. Z takich kursow to pewnie glownie wszelakie prawo jazdy na ciezarowki, chyba czlowiek po takim kursie umie jechac (po prostej autostradzie:) nawet jak nie ma wprawy, pewnie dlatego takie to popularne wsrod rodakow jako recepta na ucieczke z magazynow.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2021-01-20 17:48:06 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Greg a ty pytasz o sam access course czy o cert/ dip potem? Ps pracujac jako hca to pracodawca zaoferuje sciezke zawodowa, ktora przy ktoryms tam stopniu bedzie ekwiwalentem access do studiowania nursingu.

Do góry stronyOffline

greg3518

Post #7 Ocena: 0

2021-01-21 11:39:55 (4 lata temu)

greg3518

Mężczyzna

Cytat:

2021-01-20 17:48:06, galadriel napisał(a):
Greg a ty pytasz o sam access course czy o cert/ dip potem? Ps pracujac jako hca to pracodawca zaoferuje sciezke zawodowa, ktora przy ktoryms tam stopniu bedzie ekwiwalentem access do studiowania nursingu.

Nie mAm na myśli nursing chodziło mi ogólnie o kursy z rozpoznawalnym dyplomem/certyfikatem. Za dwa może trzy lata jak dzieci podrosną to będę chciał zacząć pracę w całkiem nowej branży a że nie mogę na chwilę obecną zdobyć doświadczenia w tej branży to myślałem że porządny certyfikat/dyplom może pomóc dlatego pytam na forum, tu zawsze znajdzie się ktoś kto ma lub miał podobne dylematy.

Do góry stronyOffline

kaktusak

Post #8 Ocena: 0

2021-01-21 12:09:00 (4 lata temu)

kaktusak

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2019

Ja mialem podobne dylematy z 10 lat temu (po kilka latach prostych prac w uk), rozwazalem rozne career change i po prostu zrobilem kursy na open uni (wtedy jeszcze byly za darmo, nawet granta dostalem) z matematyki i science (ponad 120 pkt) w rok (rownoczesnie pracujac full time). Akurat wtedy Access to HE z science nie byly dostepne w moim lokalnej szkole. Z kursami dostalem sie na studia - nuclear eng, zmienilem je w trakcie na elektronike bo mnie bardziej interesowala, 4 lata full time. Teraz bardzie programuje ale hardware wiec ciagle wiedza ze studiow przydatna:). Przed studiami nie mialem zadnego doswiadczenia branzowego, wyksztalcenie ekonomiczne z pl , typowy biurowy czlowiek. Zona podobnie, pracowala w hospitality w uk ponad 10 lat, zrobila kurs access to nursing (plus gsce ktore tez byly wymagane) i skonczyla w zeszlym roku studia pielegniarskie i walczy teraz na froncie NHS:). Przyznam ze nie wierze w zadne krotkie (proste, tanie etc) kursy, jesli cos jest krotkie(i proste..) to kazdy to moze skonczyc co oznacza nadpodaz kandydatow, brak barier i marny rynek pracy jesli nie mamy doswiadczenia (ktore jest ciezko zdobyc bo mamy nadpodaz..). Pielegnarka (albo inzy. elektornikiem) nie mozna zostac po miesiecznym czy nawet rocznym kursie.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2021-01-21 12:58:05 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Greg to juz sam musiz sobie odpowiedzie. Na to. Ja robie PSych na OU bo to mnie zawsze interesowalo a pracujac wtedy w tutejszym H&S care ich kursy zawodowe to bylo dla mnie za malo. Access ( roczny kurs) na studia zrobilam zeby sie przekonac czy sobie poradze z akademickim angielskim. Czy mi sie przydalow sensie zawodowym ( a nie tylko hobby) studiowanie, choc nie zamierzam pracowac jako psycholog ani tera ani w przyszlosci? Tak. Sam fakt, ze stopien po stopniu sie doksztalcam plus cala reszta mojego doswiadcEnia w H&S care przydalo sie zeby dostac prace gdzie generalnie jest wymog miec wyzsze( obijetnie droga uni czy od stopnia 4,5 qcf) . cZy jest to wszsytko czego sie ucze relevant do mojej pracy? Tak. Zwlaszcza pierwszy rok studiow byl ( czyli Cert He) bo tam przerabialam miedzy innymi socjologie, co teraz sie przydaje.

Do góry stronyOffline

greg3518

Post #10 Ocena: 0

2021-01-21 14:28:40 (4 lata temu)

greg3518

Mężczyzna

Aha, dzieki za odpowiedzi, czyli jednak warto troche wiecej zainwestowac w edukacje zamiast robic kursiki za 100 funtow i liczyc ze moze sie uda z praca.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,