Str 2 z 2 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2018-01-19 15:17:27 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Wprawdzie nie Agent (ktory pewnie cos tez dorzuci):
Przedszkole (nursery), Primary (podstawowa), Secondary (gimnazjum), College/Sixth Form (zawodowa/technikum/liceum), studia, poza tym mnostwo szkolen, kursow na roznym poziomie, z/bez rozna certyfikacja. Dobra wprawka w jezyku bedzie poszukanie na wlasna reke czegos, co interesuje - rozrzut od wspomnianej muzyki do grafiki komputerowej jest ogromny, a podstawa jest iskra talentu, czesto prezentuje sie wlasne prace w portfolio. Cisza o poziomie jezyka, a to powinno byc priorytetem przy takich pomyslach. |
Emeryt56 | Post #2 Ocena: 0 2018-01-21 13:35:28 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Mirando, pytasz co dalej ?
Najpierw podsumowanie co osobie napisałeś: 1. Nie zdałeś matury z matmy i nie widzisz szans na poprawke. 2. Nie zdałeś z ustnych ( nie wygadany) 3. Epileptyk W przyszłości chciałbyś pracować w grafice, montażu filmów , muzyki ale się jeszcze na tym nie znasz. Interesujące Cię wyjazd do Anglii bo sądzisz że tamtejsze szkoły są łatwiejsze i ewentualnie liczyłbyś na jakąś pomoc socjalną z uwagi na twoje problemy zdrowotne . Na początek to jak obecnie nie pracujesz to bym radził wolontariat aby byś miedzy ludźmi to wyrabia kontakty i daje trochę poczucia wartości siebie oraz wyrabia dojrzałość. Punktualność, zaufanie, polegliwość, uczciwość, odpowiedzialność, to wszystko będzie docenione ale najpierw sie musisz dać poznać. Jak zapewnie zauważyłeś na przestrzeni ubiegłych lat szkolnych w swojej grupie wiekowej nie byłeś orłem ale do matury dociągłeś czyli jakoś sobie radziłeś co daje nadzieję że do czego możesz się przyuczyć . Na Wyspach jest inny system szkolnictwa ale też jest tak jak w Polsce kto ma wysokie IQ to wysoko zachodzi do tego jeszcze jest potrzebna kasa na kształcenie. Inaczej mówiąc szkoły i uczelnie są filtrem aby np pierwszy lepszy po znajomości nie został lekarzem. Co do zasiłków socjalnych to się nie wypowiem. Ps. Recepty na życie Ci nie podałem ale może to pobudzi innych do dyskusji i da Ci jakieś przemyślenia. |
Post #3 Ocena: 0 2018-01-21 14:00:13 (7 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2018-01-19 08:24:01, Mirando napisał(a): Co to jest BA? Co do zawodu to nie wiem ale myślałem raczej coś w kierunku grafiki filmu muzyki nie wiem montaż filmu coś z muzyką związane może coś z grafiką druga opcja to kierunek właśnie grafika komputerowa ewentualnie programowanie ale ja się na tym totalnie nie znam musiałbym nie ktoś tego nauczyć bo samemu to jest dosyć ciężko. Przepraszam za brak przecinków ale piszę poprzez komunikator głosowy i nie chcę mi się już tego poprawiać Przekształcić w Wielkiej Brytanii bez studiów i bez matury? [ Ostatnio edytowany przez: <i>Mirando</i> 19-01-2018 08:26 ] Wez tylko pod uwage ze w zawodach o ktorych piszesz jest ogromna konkurencja. Skonczyc kurs w UK a pracowac w zawodzie to dwie rozne rzeczy Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
Mirando | Post #4 Ocena: 0 2018-01-22 12:28:53 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-01-2018 Skąd: Manchester |
A jaki wolontariat masz na myśli?
Co do języka to wciąż się uczę. Swój poziom oceniam na B1 póki co. Wiem, że to niewiele. |
violettaphotogr | Post #5 Ocena: -3 2018-01-26 18:36:33 (7 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2014 Skąd: ... |
Cytat: 2018-01-19 08:06:59, KatyD napisał(a): Chcesz ksztalcic sie artystycznie pod katem zawodowym. A jaki zawod chcesz wykonywac? W UK nie potrzebne sa studia zeby nie zarabiac najgorzej. Mam troche kontaktow na LinkedIn ktorzy stawiaja sobie BA po nazwisku bo to osiagniecie. W Polsce zapisuje sie dopiero tytul magistra a i to brzmi troche pretensjonalnie... W Polsce wiele brzmi pretensjonalnie... Zwlaszcza osiagniecia i tytuly. Dla tych co tych tytulow nie maja... Coz zlego w pochwaleniu sie tytulem, zwlaszcza na LinkedIn?... Pozdrawiam Mgr Violetta [ Ostatnio edytowany przez: violettaphotography 26-01-2018 18:38 ] #Violujemy
|
|
|
violettaphotogr | Post #6 Ocena: -1 2018-01-26 19:18:10 (7 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2014 Skąd: ... |
Cytat: 2018-01-21 13:35:28, Emeryt56 napisał(a): Mirando, pytasz co dalej ? Najpierw podsumowanie co osobie napisałeś: 1. Nie zdałeś matury z matmy i nie widzisz szans na poprawke. 2. Nie zdałeś z ustnych ( nie wygadany) 3. Epileptyk W przyszłości chciałbyś pracować w grafice, montażu filmów , muzyki ale się jeszcze na tym nie znasz. Interesujące Cię wyjazd do Anglii bo sądzisz że tamtejsze szkoły są łatwiejsze i ewentualnie liczyłbyś na jakąś pomoc socjalną z uwagi na twoje problemy zdrowotne . Na początek to jak obecnie nie pracujesz to bym radził wolontariat aby byś miedzy ludźmi to wyrabia kontakty i daje trochę poczucia wartości siebie oraz wyrabia dojrzałość. Punktualność, zaufanie, polegliwość, uczciwość, odpowiedzialność, to wszystko będzie docenione ale najpierw sie musisz dać poznać. Jak zapewnie zauważyłeś na przestrzeni ubiegłych lat szkolnych w swojej grupie wiekowej nie byłeś orłem ale do matury dociągłeś czyli jakoś sobie radziłeś co daje nadzieję że do czego możesz się przyuczyć . Na Wyspach jest inny system szkolnictwa ale też jest tak jak w Polsce kto ma wysokie IQ to wysoko zachodzi do tego jeszcze jest potrzebna kasa na kształcenie. Inaczej mówiąc szkoły i uczelnie są filtrem aby np pierwszy lepszy po znajomości nie został lekarzem. Co do zasiłków socjalnych to się nie wypowiem. Ps. Recepty na życie Ci nie podałem ale może to pobudzi innych do dyskusji i da Ci jakieś przemyślenia. 'Najpierw podsumowanie co osobie napisałeś: 1. Nie zdałeś matury z matmy i nie widzisz szans na poprawke. 2. Nie zdałeś z ustnych ( nie wygadany) 3. Epileptyk' On Nie 'DOCIĄGŁ'... No i ta 'POLEGLIWOSC'... Emeryt56, Ty podchodziles do matury okolo '74. Jak Ci poszlo?... Dodam po edicie: PEWNIEŚ DOCIĄGŁ BOś POLEGLIWY... ![]() [ Ostatnio edytowany przez: violettaphotography 26-01-2018 19:32 ] #Violujemy
|
Emeryt56 | Post #7 Ocena: 0 2018-01-26 21:07:58 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Do; violettephotograf. Zgadza się że mnie dopadł wtórny analfabetyzm a czasem to jest z premedytacją albo zwykła palcówka.
Ps. Poza granicami Polski jestem od 1983 roku, w domu i pracy (przed emeryturą) tylko po francusku lub angielsku więc się cieszę że jeszcze sobie jakoś po polsku radzę. |