Cytat:
2017-10-19 11:51:49, sukebnef napisał(a):
@Marta2509
Z tą na życie nie mam takiego parcia, najważniejsza jest właśnie ta na studia, bo z takimi kosztami to sam z siebie nie dam rady, dziękuję Ci bardzo

https://www.gov.uk/student-finance/eu-students , zjedz strona na dol. W 'further information' jest 'guide for new and continuing full time eu students 2017/2018' do pobrania w pdf.
Na przyszlty rok akademicki jeszcze nie ma ale dalej UK bedzie w EU na 2018/2019 rok wiec nie sadze zeby cos sie mialo zmienic.
Cytat:
2017-10-19 12:05:45, gosian napisał(a):
A ja słyszałam, że po wyjściu z unii studenci poza unijni będą płacić f20 tys na rok. Tak mi powiedziała znajoma, której córka zaczyna w przyszłym roku studia. Z racji tego robią dla niej paszport żeby załapać się na te 9 tys.
Skoro robia jej paszport to znaczy ze jest juz dawno stalym rezydentem. Sadze ze bedzie traktowana tak jak obywatel UK ale tego dowiemy sie dopiero po Brexicie.
Edit: znalazlam to:
EU nationals who are currently in receipt of student loans from Student Finance Northern Ireland, and EU students applying for university places in NI in the 2017/18 and 2018/19 academic year will continue to have access to student loans and grants, even if the course concludes after the UK’s exit from the EU.
Wiec jesli zacznie studia w 2018 nadal beda ja obowiazywaly te same zasady co teraz dopoki nie skonczy studiow.
[ Ostatnio edytowany przez: Marta2509 19-10-2017 12:29 ]