MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kurs Payroll

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2016-04-24 15:56:26 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Turefu

Post #2 Ocena: 0

2016-04-24 16:37:05 (9 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

https://www.groupon.co.uk/deals/learndirect-26

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2016-04-24 17:14:22 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

franio11

Post #4 Ocena: 0

2016-04-24 17:50:26 (9 lat temu)

franio11

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-05-2015

przeczytaj ogłoszeni ai zobacz co w nich wymagaja. jakie systemy itd.

Sage to podstawa.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2016-04-24 19:26:28 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #6 Ocena: 0

2016-04-24 19:50:10 (9 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

2016-04-24 19:26:28, kawka00 napisał(a):
Poprzez Sage rozumiem program do rachunkowości i księgowości, do rozliczania. Jest mnóstwo kursów Sage, mają rozmaite nazwy i szczerze mówiąc nie wiem gdzie tu jest początek, a gdzie koniec.

Turefu, zawartość linku wygląda interesująco, zwłaszcza jeżeli chodzi o cenę ;) Jest to dobry punkt zaczepienia na początek?

Ten kurs zawiera Sage 50 stage 1, jest ich razem cztery. Jesli sie zdecydujesz kontynuowac w tym kierunku, bedziesz musiala skonczyc nastepne trzy. Gwoli uczciwosci, nie robie w Sage 50 I nie znam stopnia trudnosci, ale za kwote niewiele wieksza niz wyjscie na obiad do pubu, jakis to punkt zaczepienia jest. Jesli stwierdzisz, ze jednak Ci sie nie podoba, nie tracisz duzej kasy.

[ Ostatnio edytowany przez: Turefu 24-04-2016 19:50 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #7 Ocena: 0

2016-04-24 20:03:44 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2016-04-24 20:07:02 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

onecapital

Post #9 Ocena: 0

2016-04-25 12:11:24 (9 lat temu)

onecapital

Kobieta

Z nami od: 21-07-2014

Hej,
Ja mialam to szczescie ze przyjeli mnie bez doswiadczenia i podstaw nauczlam sie w pracy.
Zrobilam Payroll w Leicester Adults College level 2.
Mozna je robic on line tez.
Zobacz tu:
http://www.iab.org.uk/course/view/level-1-certificate-in-payroll-(qcf)-601_slash_0474_slash_0
Teraz mam zaczac CIPP w pazdzierniku.
Powodzenia

Do góry stronyOffline

__lenka

Post #10 Ocena: 0

2016-04-25 16:32:27 (9 lat temu)

__lenka

Konto usunięte

3 lata temu byłam zmuszona zmienić zawód i właśnie wybrałam najpierw payroll, a następnie bookkeeping / AAT.
Jest stowarzyszenie The Chartered Institute of Payroll Professionals (CIPP) - association for payroll and pensions professionals in the UK.
Ta organizacja ma kursy payroll. Krótsze (np. jednodniowe) i dłuższe. Po jednym z nich można kontynuować zdobywanie wykształcenia na uniwersytecie od drugiego roku.

Są również 2 stowarzyszenia bookkeeping – IAB i ICB.
The International Association of Book-keepers/IAB is the leading awarding and supervisory body for professional bookkeepers in the UK.
The Institute of Certified Bookkeepers/ICB is the largest bookkeeping institute in the world. It promotes and maintains the standards of bookkeeping as a profession through the establishment of relevant qualifications and the award of grades of membership that recognize academic attainment, working experience and competence.
Też mają kursy payroll, po których można podejść do egzaminu i ma się certyfikat tych organizacji.

Z własnego doświadczenia mogę napisać, że kurs payroll (zasady i legislacja) i egzaminy są bardzo łatwe.
Później można rozszerzać swoje kwalifikacje o naliczanie pensji , np. w innych krajach.
Możliwości rozwoju jest sporo, dzięki czemu można być bardziej pożądanym pracownikiem co przekłada się na wyższe zarobki.
Także na początku każdego roku podatkowego sprawdzam (między innymi na stronie HM Revenue & Custom) jakie zmiany zostały wprowadzone – oprócz corocznych zmian kwot, również zmiany legislacyjne.

Musisz naprawdę dobrze zastanowić się od którego kursu zacząć. Według mnie nie ma sensu zaczynać od „popierdułkowych” kursów, których jest sporo.
Ważne również jest, aby zwrócić uwagę czy na początku kursu będziesz uczyć się naliczania pensji manualnie. Program do naliczania pensji zrobi to za ciebie, wystarczy , że będziesz wiedzieć gdzie i co wpisać lub co kliknąć. Ale wtedy nie będziesz umiał wytłumaczyć pracownikowi dlaczego otrzymał , np. mniejszą pensje.
Również bardzo ważne jest czy masz minimum rok doświadczenia. Niektórzy pracodawcy na rozmowie kwalifikacyjnej proszą o naliczenie pensji, np. pracownicy, które za kilka tygodni będzie przechodzić na urlop macierzyński albo dla pracownika, który adoptuje dziecko.

Forumowiczka powyżej miała ogromne szczęście, że znalazła takiego pracodawce. W Londynie jest ogromna konkurencja.

[ Ostatnio edytowany przez: __lenka 25-04-2016 16:34 ]

la-terra-del-pudding

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,