MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kontynuacja Edukacji w Wielkiej Brytanii

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2015-12-20 20:01:42 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2015-12-20 19:54:31, Bysmeya napisał(a):
Nie musisz miec matury (A level)aby rozpoczac studia tutaj.

Nie jest to takie proste, mature students nie musza miec matury ale tez nie na wszystkie kierunki daja takie udogodnienia. Nie wiemy ile lat ma autor pytania.

Zalezy tez co chce z ta zoologia robic, badania, nauczac, weterynarzem byc????
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2015-12-20 20:01:43 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jojkos

Post #3 Ocena: 0

2015-12-20 20:08:52 (9 lat temu)

Jojkos

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2015

No to troche słabo biorąc pod uwagę te koszty. Jeśli nie trzeba mieć matury A level, to na pewno jakoś ona I tak pomaga, daje jakieś przywileje? No ale z tym kredytem to I tak to potem trzeba jakoś spłacić więc potem sie zaczna jakieś problem z tym bo przecież nie ma pewności że później będą pieniądze na spłatę.
Mam 18 lat.
Mam teraz duży dylemat gdzie kontynuować naukę, tutaj czy w Polsce, gdyż tu I tu są plusy I minusy. Co wy sądzicie?

[ Ostatnio edytowany przez: Jojkos 20-12-2015 20:10 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2015-12-20 20:14:09 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Access to Higher Education Courses

Masz 18 lat wiec jak chcesz isc na studia to A levels beda wymagac od ciebie. Nie jestes pierwszym ktory za studia bedzie placil, i splata tez nie zamartwiaj sie teraz, bo chociaz prospekt kredytu do splaty po zakonczeniu nauki napewno martwi, to splacanie jest uzaleznione od zarobkow i raty sa niskie. Jak raty sie podniosa to znaczy ze zarabiasz dobrze.

Edukacja kosztuje niestety, kierunek jaki wybrales i wiek nie zwolnia cie z oplat, jednak przemysl sprawe bo w edukacje warto inwestowac.

Cytat:
Mam teraz duży dylemat gdzie kontynuować naukę, tutaj czy w Polsce, gdyż tu I tu są plusy I minusy. Co wy sądzicie?

W Polsce tez za darmo zyl nie bedziesz, i bez matury tez na studia nie pojdziesz.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2015-12-20 20:16:32 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jojkos

Post #6 Ocena: 0

2015-12-20 20:19:05 (9 lat temu)

Jojkos

Mężczyzna

Czy w każdym collegu da się zrobić mature? Czy jest ciężko? Zastanawia mnie też jedno co mnie troche odstrasza od studiowania tutaj, czy nie jest tak że będąc uczniem imigrantem w brytyjskiej szkole, brytyjczycy będą faworyzować swoich uczni? W końcu przecież jestem imigrantem więc mogę mieć utrudnioną drogę do tego żeby się wybić itp.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2015-12-20 20:25:28 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2015-12-20 20:25:51 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Z takim obciazeniem na ramieniu ciezko ci bedzie w zyciu. Liczy sie twoje podejscie do edukacji a nie skad jestes, przynajmniej nie w rejony jakie ty sie wybierasz.
Zastanow sie gdzie wiazesz swoja przyszlosc, jak wracasz do Polski, i tam masz zamiar zyc, to moze warto zastanowic sie nad studiami w Polsce, ale jak masz plany ukladac sobie zycie tutaj, to rozwaz nauke w UK.
Ada

Do góry stronyOffline

Jojkos

Post #9 Ocena: 0

2015-12-20 20:29:04 (9 lat temu)

Jojkos

Mężczyzna

Ale jak by to było z rekrutacją do Collegu tutaj. Chyba miałbym problem z tym żeby mnie przyjęli, gdyż tak jak mówiłem od razu zobaczyliby ze mam rok w plecy, a świadectwa też są słabe.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2015-12-20 20:37:42 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

College mozesz zaczac kiedy chcesz, to jest system nastawiony na to, ze ludzie w roznym wieku maja ochote na studiowanie, i nie zdziw sie jak zobaczysz na zajeciach osobe ktora rano odbiera emeryture. A dlaczego? Bo ma ochote czegos sie nauczyc, i na to pozwala system edukacyjny i nikt sie nie dziwi.

Najpierw nastaw sie na intensywna nauke jezyka. idz do lokalnego collegu i zapytaj o kursy, czasem w styczniu zaczynaja sie dodatkowe zajecia, sprawdz czy nie ma darmowych kursow.

np Basingstoke College

http://www.guildford.ac.uk/SubjectAreas/ESOL/ESOL.aspx
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,