|
|
---|---|
bartosz30 | Post #1 Ocena: 0 2015-09-22 21:27:15 (10 lat temu) |
Z nami od: 22-09-2015 Skąd: weston s mare |
Witam,
Otoz borykam sie z pewnymi pytaniami na ktore nie moge znalezc odpowiedzi a bez tego nie moge zaczac niczego realizowac wiec przejde do sedna. Chce zaczac studiowac civil engineering.part.time. Mam polska mature Matma :42% J.ang 95% Tytul technika budowlanego zdany egzamin techniczny i.certyfikat euro pass ze niby moge kosztorysy itd wykonywac ale mam jakies tam ograniczenia. Teraz tak. Czy mam jakies szanse zeby sie dostac na.takie studia ? 2 czy tlumaczyc papiery przez naric? I ile to kosztuje bo czytalem tu i owdzie ze przetlumaczenie takiego papierku przez.nich.to koszt ok 150f 3. Czy robic tutaj jakis papierek z angielskiego tzw potwierdzenie ze gadam i czytam plynnie ? 4. Wiem ze matma slabo.w.dodatku nie.ma fizyki.. I nie wiem co teraz jakis.access to higher education.da rade ? Czy poprawiac jakos.mature tu ? 5, open university czy ma sens ? |
lichowie | Post #2 Ocena: 0 2015-09-22 21:59:35 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 |
Open University ma sens. Musisz się po prostu zarejestrować na kurs. Nawet nie będą chcieli zobaczyć świadectwa maturalnego. No chyba, że się coś zmieniło. Nie potrzebujesz też potwierdzenia umiejętności językowych. Oni dają rekomendacje na jakim poziomie ma być angielski, ale to czy sobie poradzisz to Twój problem. OU ma coś takiego jak skills for study, gdzie jeśli masz jakieś braki, długo nie studiowałes i musisz sobie co nieco przypomnieć to możesz skorzystać z ich ćwiczeń. Nie wiem czy to spełniłoby Twoje oczekiwania, ale wejdź na ich stronę i sprawdź
![]() Ja tam OU polecam gorąco, zwłaszcza jeśli chcesz studiować part time. |
bartosz30 | Post #3 Ocena: 0 2015-09-22 22:31:26 (10 lat temu) |
Hm wyjdzie mi to jakies 6 lat ale to nie problem. Chodzi.o.to czy szukajac tu pracy moj pracodawca nie bd sie wykrzywial jak.zobaczy.skrot.ou.
|
bartosz30 | Post #4 Ocena: 0 2015-09-22 22:33:17 (10 lat temu) |
A part time i jeszcze w domu bardzo by mi pasowal. Studiujesz badz studiowales.na ou cos inzynieryjnego? Dzieki za odpowiedz a were
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2015-09-22 23:01:06 (10 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2015-09-22 22:31:26, bartosz30 napisał(a): Hm wyjdzie mi to jakies 6 lat ale to nie problem. Chodzi.o.to czy szukajac tu pracy moj pracodawca nie bd sie wykrzywial jak.zobaczy.skrot.ou. A jak nie masz zadnego dyplomu plus kiepsko zdana mature to sie nie bedzie wykrzywial? ; ) http://www.open.ac.uk/courses/careers/engineering Cytat: 4. Wiem ze matma slabo.w.dodatku nie.ma fizyki.. I nie wiem co teraz jakis.access to higher education.da rade ? Czy poprawiac jakos.mature tu ?
Robic Access: http://www.open.ac.uk/courses/modules/y033 Dobry sposob zeby sprawdzic czy ci odpowiada taki system nauki. Kosztuje cos kolo 600 funtow. Ja robilam access w zeszlym roku, 30 credits. Nie inzynierie oczywiscie, tylko po linii wykonywanego zawodu; ) [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 22-09-2015 23:03 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
lichowie | Post #6 Ocena: 0 2015-09-22 23:42:09 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 |
Studiuję ale nic inzynieryjnego.
Jeśli będziesz przy czasie to zawsze możesz studiować dwa moduły na raz i podkręcić tempo kończąc studia wcześniej jak za 6 lat. Jednak na początek radziłabym studiować tylko jeden moduł i zaznajomić się ze specyfiką studiowania online. Nie wiem jak na Twoim kierunku, ale na moim rekomendują zarezerwować sobie 15 godzin nauki tygodniowo. Niby nie dużo, ale jak się pracuje, ma rodzinę i jeszcze jakieś tam inne zobowiązania czy też przyjemności to może się okazać, że te 15 godzin to na styk będzie wychodzić. Co do krzywych min to się nic nie przejmuj. Cała masa ludzi sobie chwali OU a i są pracodawcy co docenią Twój wysiłek i umiejętność wplecenia studiów w dotychczasow życie. Jakby nie patrzeć jest to dowód na umiejętność zagospodarowania swojego czasu. Ja jeszcze nie spotkałam się z krytyką dyplomu z OU. Domyślam się, że chciałbyś pogadać z ludzmi co to studiują tę inżynierię. Poszukaj na facebooku grup. Są to zwykle grupy zamknięte więc najpierw będą musieli Cię dodać. Ja znalazłam taka: https://www.facebook.com/groups/open.eng/?fref=ts Jestem pewna, że będą bardzo pomocni i odpowiedzą na Twoje pytania dotyczące tego kierunku. |
hants | Post #7 Ocena: 0 2015-09-23 05:40:53 (10 lat temu) |
Z nami od: 28-03-2006 Skąd: Solent |
Wbrew pozorom OU wcale takie proste nie jest. Nikt nie rozdaje dyplomów za free i jak już wspomnianio w wątku - dowodzi to tylko Twoicj umiejętności zarządzania czasem.
Ja jednak jestem leń i pomimo oferty, wybrałem 'murowany' uniwerek. Co do testów językowych - najpopularniejszym jest IELTS. Na np. medycynę żadają minimum 7.0, reszta kierunków z reguły 6.0 Czasem 5.5 Koszt to około 150 funtów, 200 jesli chcesz mieć papier przydatny również do naturalizacji. Ale OU jest tu chyba wyjątkiem: oni jako jedyni nie mają żadnych wymagań wstępnych. Kursy Access są drogie: w zeszłym roku płaciłem 2700. Można uzyskać na to pożyczkę studencką. Bardzo przydatne, raz, że można się otrzaskać ze słownictwem, dwa zrozumiec zupełnie inny system edukacji. Poza tym uniwerek z PL skończyłem kilkanaście lat temu, więc całkiem rozsądnym było rozruszać nieco szare komórki. [ Ostatnio edytowany przez: hants 23-09-2015 05:45 ] Chcieć to znaczy móc!
|
bartosz30 | Post #8 Ocena: 0 2015-09-23 21:07:36 (10 lat temu) |
Dzieki wielkie wszystkim za odp. Pomogliscie mi podjac decyzje. Ou
|
|