MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co po wszystkich Entry ?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

morfeusz1202

Post #1 Ocena: 0

2014-11-25 16:10:44 (11 lat temu)

morfeusz1202

Mężczyzna

Z nami od: 25-11-2014

Mam 17 lat, obecenie jestem na Entry 1 w Collegu, powiedziano mi że abym zdobył zawód muszę przejść wszystkie Entry czyli Entry 1, 2, i 3
, w tym Entry 3 wybieram kierunek czyli dla przykładu Art&Design czyli 2 lub dodatkowy 3 Level i piszę test aby się na niego dostać, pytanie czy jest to tak jak zrozumiałem. No i jeszcze jedno pytanie, gdyż na razie mam tylko angielski i matematykę ale trochę to śmieszne bo uczymy się dodawania i odejmowania oraz jak nazwać figury geometryczne, i tutaj pytanie czy jeżeli przejdę na Entry 2 te lekcje się zmienią będzie więcej przedmiotów ? Bo trochę nie chce mi się wierzyć że mam się nauczyć na tych "Entry" angielskiego i wtedy mogę sobie iść na jakiś konkretny kierunek w sensie Art&Design, Bussines&Computing.
Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

abd_ul

Post #2 Ocena: 0

2014-11-25 17:58:15 (11 lat temu)

abd_ul

Mężczyzna

Z nami od: 04-06-2013

Jestes teraz na kursie ESOL ktory dzieli sie na 5 poziomow
Enrty1
Enrty2
Entry3
Level1
Level2

Zazwyczaj lepsze college nie zapisza cie na zaden kurs jesli nie osiagniesz co najmniej Level 1 u ciebie moze to Entry 3.
Na ESOL nie uczysz sie matematyki, moze masz dodatkowo inne lekcje typu
future pathways itd.
Musisz pytac u siebie w szkole.
Tutaj masz tabelke esol ktora pokazuje jaki poziom odpowiada Entry 1
Jak sam widzisz nie jest to zbyt wysoki poziom, trudno oczekiwac aby z takim jezykiem przyjac cie na kurs

[ Ostatnio edytowany przez: abd_ul 25-11-2014 18:01 ]

Do góry stronyOffline

morfeusz1202

Post #3 Ocena: 0

2014-11-25 18:24:31 (11 lat temu)

morfeusz1202

Mężczyzna

Z nami od: 25-11-2014

Właśnie oni mi tam odpowiedzieli że muszę przejść wszystkie entry aby dostać się na jakiś kurs czyli przez wszystkie te entry muszę się dobrze nauczyć angielskiego. Teraz będę pisać w marcu test na entry tylko właśnie dziwi mnie że właściwie nie ma innych przedmiotów, tylko angielski.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,