MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kwalifikacyjne kursy zawodowe

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AustraliaDream

Post #1 Ocena: 0

2014-11-08 12:37:04 (11 lat temu)

AustraliaDream

Kobieta

Z nami od: 08-11-2014

Hej :)
Mam pytanie,bo nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi.Ile,na ogół trwają w UK takie kursy zawodowe?Jak to wszystko wygląda w praktyce?
Z góry dzięki za odpowiedź.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2014-11-08 12:41:53 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

A nie mozesz swojego pytania jeszcze bardziej ogolnie zadac? Kursy moga byc od jednego do xxx dni, zalezy jaki kurs masz na mysli.
Ada

Do góry stronyOffline

AustraliaDream

Post #3 Ocena: 0

2014-11-08 13:11:39 (11 lat temu)

AustraliaDream

Kobieta

Z nami od: 08-11-2014

Jestem świeżo po LO i ogólnie sytuacja wygląda tak,że marzy mi się wyjechać do AU.Jednak żeby zostać tam na stałe,potrzebne mi są jakieś kwalifikacje zawodowe.Myślałam nad czymś z zakresu budownictwa,projektowania albo pomocy medycznej.Czytałam trochę na temat NVQ-czy to daje takie kwalifikacje?Ile tych leveli trzeba ukończyć,żeby coś faktycznie z tego mieć?I ile to mniej więcej czasu zajmuje?

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2014-11-08 15:07:04 (11 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Health and Social Care level 2, level 3 dla Health Care Assistant, Support Worker, Personal Assistant

Dawne NVQ, teraz QCF:

stopien 2 srednio 6 miesiecy
stopien 3 srednio 12 miesiecy

Obrazek

Obrazek

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2014-11-08 20:45:11 (11 lat temu)

galadriel

Kobieta

Tutaj troche wiecej o QCF,

i ciekawostka dla zawodow w cenie:

http://www.open.ac.uk/courses/qualifications/q74

http://www.cpcab.co.uk/

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

whyme15

Post #6 Ocena: 0

2014-11-09 17:02:28 (11 lat temu)

whyme15

Kobieta

Z nami od: 07-11-2014

Witam!
To jest coś czego szukałam , podpinam się pod wątek.
Obecnie planuje sie przekwalifikowac, pracowalam kilka dobrych lat jako menager hotelu niestety godziny i ogolne poświęcenie czasu na rzecz pracy nie jest dla mnie. Miejsce gdzie obecnie jestem zmuszona mieszkać to miasteczko pełne domów opieki i fabryk. Czy ktoś z was mial by jakis pomysl jak sie za to wszystko zabrać? Albo moze ktoś z was był w podobnej sytuacji gdzie musiał sie przekwalifikowac i caly prces zakonczyl się sukcesem :)
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2014-11-09 17:43:43 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jaki zawod masz na mysli jako nowy, do przekwalifikowania sie.

Nie jest to trudne, w wiekszosci sytuacji twoje doswiadczenie bedzie ci pomocne. Wiele ludzi decyduje sie na nowe kwalifikacje, nawet w latach przed sama emerytura.
Ada

Do góry stronyOffline

whyme15

Post #8 Ocena: 0

2014-11-09 18:02:47 (11 lat temu)

whyme15

Kobieta

No właśnie i tu zaczyna się problem bo nigdy nie robiłam nic innego niż praca w hotelach i restauracjach, mam skończone studia magisterskie w podobnym kierunku również, nie wiem po prostu jak mogę to wykorzystać :) wiem że brzmi to strasznie ale jestem obecnie w dość slabej kondycji samoocenowej zeby jasno powiedzieć w czym mogłabym byc dobra ale to już inna sprawa i n8e na tą rozmowę. Zależy mi na dobrym wyborze jeśli wiesz co mam na myśli, dlatego myślałam że może znajdzie się tu ktoś kto był w podobnej sytuacji i jego historia posłuży mi jako "inspiracja" :)
dziekuje ado za odpowiedź ; )
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2014-11-09 18:13:50 (11 lat temu)

galadriel

Kobieta

Doswiadczenie z poprzedniej pracy, jak i zapewne papiery z obowiazkowych kursow (H&S, Infection Control, Food Safety, First Aid, Fire Awareness) spokojnie sie przydadza jesli wybierzesz sektor Health and Social Care. Na dzien dobry kursy typu Induction pracodawca (care) powinien zapewnic. W jednej firmie to beda 3 dni, w innej pol roku. A czy dalej cos zorganizuje, to juz zalezy od pracodawcy. Porzadnym firmom zalezy na tym, zeby pracownicy znali sie na swojej pracy, stad mozna oczekiwac, ze kursy zawodowe oplaca (zafunduja). O, na przyklad takie:

Care2Care Training

Cytat:
(...) bo nigdy nie robiłam nic innego niż praca w hotelach i restauracjach, mam skończone studia magisterskie w podobnym kierunku również, nie wiem po prostu jak mogę to wykorzystać

Mozesz wykorzystac w praktyce; )

Jesli studiowalas, to znaczy, ze przedtem konczylas liceum. Tak wiec nie sa ci obce przedmioty typu biologia czy chemia, a znajomosc tychze przyda ci sie w zastosowaniu w praktyce. Tak samo jak doswiadczenie pracy w spozywce (restauracje ).

Wiele domow opieki to takie ni to hotele, ni restauracje. A przynajmniej do tego aspiruja.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 09-11-2014 18:23 ]

Do góry stronyOffline

whyme15

Post #10 Ocena: 0

2014-11-09 18:26:18 (11 lat temu)

whyme15

Kobieta

Dziękuję, wlasnie takiej odpowiedzi szukałam:) to się nazywa tchnienie pozytywnej energii. Czas zacząć działać; )

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,